SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

Cine e PSG, adversara lui Dinamo din „optimile” Ligii Campionilor? Un singur jucător are salariu mai mare ca tot bugetul „roș-albilor”!

Articol de - Publicat luni, 02 martie 2020 15:26

PSG o va întâlni pe Dinamo în optimile Ligii Campionilor la handbal. 17 milioane de euro e bugetul campioanei Franței, de opt ori și jumătate mai mare decât al ”câinilor”. Primii trei jucători ai lumii evoluează la Paris: Nikola Karabatic, Mikkel Hansen și Sander Sagosen.

Susținută financiar tot de grupul qatarez Qatar Sports Investments, echipa de handbal a Parisului se poate lăuda cu cel mai mare buget din handbalul mondial. Președintele Nasser Al-Khelaifi, șeful BeIN Media Group, a alocat pentru acest sezon 17 milioane de euro, un buget peste al altor mari puteri cum sunt Barcelona, Kiel, Veszprem.

PSG: o cupă și o retrogradare

Înființată în 1941, echipa de handbal nu a avut strălucire decât după 2012, când patronii arabi au început să bage bani și la handbal. Până atunci, PSG promovase pentru prima dată în prima ligă în 1990, avându-i în componență pe viitori jucători internaționali, Jackson Richardson și Patrick Cazal. 

În perioada de dinainte de 2012, PSG se poate lăuda doar cu un loc 2 în sezonul 1995-1996 și o Cupă a Franței câștigată în 2007. Echipa a retrogradat chiar din prima ligă în 2009, dar s-a întors imediat pe prima scenă, în anul următor. Înainte de a venii banii arabilor, în 2012, formația din capitala Franței s-a salvat de la retrogradare în ultima rundă!

Invincibili în Franța!

Din 2012, situația s-a schimbat radical. PSG a dominat cu autoritate handbalul francez. A mai fost o sincopă în 2014, când Dunkerque i-a suflat titlul, dar în rest, parizienii au câștigat 6 campionate, ultimele 5 consecutive.În Liga Campionilor, PSG s-a calificat de trei ori în Final Four-ul Ligii Campionilor (2016, 2017, 2018), dar nu a câștigat încă trofeul. 

În 2017 a jucat finala, una pierdută surprinzător în fața celor de la Vardar Skopje, 23-24. În actulaul sezon, PSG a terminat pe locul 2 în grupa A, după Barcelona. Spaniolii i-au învins pe parizieni în ambele manșe, 36-32 și 35-32. A treia înfrângere a venit în Ungaria, cu Pick Szeged, 29-32. În rest au fost 11 victorii pentru francezi care rămân între primii trei favoriți la câștigarea trofeului.

Din 2018, antrenorul echipei este spaniolul Raul Gonzalez. Este tehnicianul care a câștigat cu Vardar Skopje Liga Campionilor în 2017, învingând PSG în finală. Raul Gonzalez a fost secundul lui Talant Dușebaev la Ciudad Real și Atletico Madrid și a avut de unde să "fure" meserie. 

În același timp a fost și antrenorul naționalei masculine a Macedoniei.La PSG, Raul Gonzalez are în echipă o pleiadă de vedete, începând cu Nikola Karabatic, Mikkel Hansen, Sander Sagosen. De altfel, cei trei sunt socotiți între primii cinci handbaliști ai momentului, dacă nu chiar cei mai buni.

Joacă în două săli

PSG își dispută partidele de pe teren propriu în două săli. În LNH Division 1, prima ligă franceză, PSG joacă în "Stade Pierre de Coubertin", o sală de 3.400 de locuri. 

Meciurile de Liga Campionilor au însă loc într-o sală mai mare, de 4.500 de locuri. Este sala "Georges Carpentier", supranumită după numele fostului mare boxer francez. Dinamo va juca astfel în această sală meciul retur din optimile de finală.

26 de jucătoriare în lot Paris Saint Germain. Între aceștia 8 sunt străini

64 de goluria marcat în acest sezon pentru PSG în Liga Campionilor norvegianul Sander Sagosen. El este urmat în topul celor mai buni puncteori de danezul Mikkel Hansen și polonezul Kamil Syprzak, cu câte 46

444 de goluria marcat PSG în cele 14 meciuri din faza grupelor, o medie de 31,71 pe meci. Au primit 389, medie de 27,78 pe meci

120.000 de euro / lunăcâștigă la PSG danezul Mikkel Hansen. E cel mai mare salariu din handbalul mondial. Urmează Nikola Karabatic cu 100.000 de euro lunar și Luc Abalo cu 85.000 de euro

Au anunțat deja plecări și veniri

Deși sezonul e departe de a se fi încheiat, Paris Saint Germain a anunțat deja plecările și venirile pentru sezonul viitor. Vedeta norvegiană Sander Sagosen va părăsi Parisul, semnând în Germania, cu Kiel. Un alt jucător important pe care PSG îl pierde este portarul spaniol Rodrigo Coralles. La veniri, cele mai sonore nume sunt cele ale internaționalului francez Mathieu Grebille, a uriașului leton de 2,15 metri Dainis Kristopans și a extremei naționalei Spaniei, Ferran Sole. Portarul Yann Genty (Chambery) și interul stânga Elohim Prandi (Nimes) vor juca și ei la PSG.

Cum arată 7-le de bază la PSG

Portar: Vincent Gerard (Rodrigo Coralles)
Extremă stânga: Adama Keita
Inter stânga: Sander Sagosen (Nikola Karabatic)
Centru: Mikkel Hansen
Inter dreapta: Nedim Remili
Extremă dreapta: Benoit Kounkoud
Pivot: Kamil Syprzak (Luka Karabatic)

Programul "optimilor"
Dinamo-PSG
Wisla Plock-Veszprem
Vardar Skopje-Pick Szeged
Celje Lasko-Vive Kielce
FC Porto-Aalborg
Flensburg-Montpellier
* FC Barcelona și THW Kiel sunt direct calificate în "sferturi"

Președintele lui Dinamo anunță o luptă totală cu Alexandru Dedu, după calificarea în optimile Ligii Campionilor: „A fost cea mai grea săptămână din istoria clubului”

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (10)
alexpescaru
alexpescaru  •  03 Martie 2020, 19:07
Postat de stelistcivil pe 02 Martie 2020, 18:57

Noaptea mintii unei democratii de cumetrie!!! Ministerul de interne al unei tari NATO recruteaza iarnieni pe care ii plateste din bani publici sa joace la clubul sau sportiv Dinamo! Asta se intampla pentru ca Romania este UNICA tara UE care mai pastreaza oribilele cazarmi sportive bolsevice Dinamo si CSA. Intr-o democratie reala, in UE, nu mai exista loc pentru cluburi militare in sportul profesionist, acestea fiind relicve toxice mostenite de la stalinism, care trebuie eradicate si din Romania ca de peste tot in UE!

Stelistcivil ? Noooo ! Stelistprost...

bruta_din_popesti_leordeni
bruta_din_popesti_leordeni  •  03 Martie 2020, 00:00
Postat de stelistcivil pe 02 Martie 2020, 18:57

Noaptea mintii unei democratii de cumetrie!!! Ministerul de interne al unei tari NATO recruteaza iarnieni pe care ii plateste din bani publici sa joace la clubul sau sportiv Dinamo! Asta se intampla pentru ca Romania este UNICA tara UE care mai pastreaza oribilele cazarmi sportive bolsevice Dinamo si CSA. Intr-o democratie reala, in UE, nu mai exista loc pentru cluburi militare in sportul profesionist, acestea fiind relicve toxice mostenite de la stalinism, care trebuie eradicate si din Romania ca de peste tot in UE!

*** gigistule. Poezia asta ai luat-o cu copy-paste de la ciobanul infractor?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

creeperno999
creeperno999  •  02 Martie 2020, 22:57

Forta dinamo

Vezi toate comentariile (10)
Comentează