SPORTURI  »  HANDBAL  »  PLAY-OUT

Cine merge în baraj? Cine vrea federația! » Scandal imens în play-out-ul Ligii Naționale masculine

Handbaliștii de la Baia Mare și Vaslui într-un duel pe teren // FOTO sportpictures.eu
Handbaliștii de la Baia Mare și Vaslui într-un duel pe teren // FOTO sportpictures.eu

Articol de - Publicat joi, 26 mai 2016 00:00

Un scandal imens s-a iscat după terminarea play-out-ului în Liga Națională masculină. Luni, FRH a anunțat că Minaur Baia Mare merge în baraj. Marți a revenit și a trimis Vasluiul pe acest loc.

Federația Română de Handbal nu se ghidează, se pare, după regulamente clare. Totul este interpretabil, iar deciziile ajung să se ia prin votul membrilor Consiliului de Administrație, și nu conform regulamentelor.

Ultima "ispravă" a FRH este barajul de promovare-retrogradare în prima ligă. După meciurile din play-out, FRH a publicat pe site-ul său, sâmbătă, clasamentul final. HC Vaslui și Energia Tg. Jiu  erau salvate de la retrogradare, Minaur și CSM Focșani merg la baraj!

A fost publicat pe site-ul FRH și programul jocurilor de baraj, grupe, adversare tot! Marți însă, în urma unui memoriu venit de la Baia Mare, Comisia de Competiții a FRH a schimbat decizia! Conform acesteia, Minaur a terminat pe primul loc, iar HC Vaslui pe 3!

Clasamentul de sâmbătă

1. HC Vaslui 36p
2. Energia Tg. Jiu 36p
3. Minaur Baia Mare 36p
4. CSM Focșani 32p
5. CSM Ploiești 31p
6. Danubius Galați 1p

Clasamentul de marți

1. Minaur Baia Mare 36p
2. Energia Tg. Jiu 36p
3. HC Vaslui 36p
4. CSM Focșani 32p
5. CSM Ploiești 31p
6. Danubius Galați 1p

Cum s-a ajuns aici?

O parte din membrii federației, în frunte cu secretarul general Mihai Bocan, susțin că pentru departajarea echipelor aflate la egalitate de puncte se iau în calcul doar rezultatele obținute în play-out, nu și cele din sezonul regulat.

Membrii Consiliului de Administrație au schimbat însă clasamentul, după ce majoritatea au ajuns la concluzia că pentru departajare trebuie luate și rezultatele din sezonul regulat, și cele din play-out!
Și pentru că în regulament nu e stipulat nimic clar, s-a trecut la vot!

Cine pentru cine votează? "E federația în care, pentru o hotărâre, mai bine s-ar da cu banul, că tot aia e! Oricum se stabilește totul după interese", a declarat unul dintre oamenii de handbal care nu e implicat în scandal și e neutru.

Vasluiul cere demisia tuturor!

HC Vaslui e într-o situație ingrată. "Noi am făcut week-end-ul trecut banchetul, am dat vacanță jucătorilor, la patru dintre ei mulțumindu-le pentru că au semnat cu alte cluburi. Acum ce trebuie să facem, să-i chemăm de acasă? Vor mai vrea ei să joace?", a declarat Cristi Lapa, ofițerul de presă al HC Vaslui.

Sandu Iacob, fostul mare internațional român, antrenorul echipei moldovene, e și mai radical: "Lucrurile astea ar trebui urmate, în mod normal, de demisii de la președinte până la ultimul membru al comisiilor federației. Este clar un sistem care nu funcționează. Se merge pe puterea convingerii", a declarat fostul secund al naționalei României.

Vasluiul amenință că va ajunge până la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne dacă nu se va schimba decizia. Azi trebuie să înceapă barajul de promovare-retrogradare la Brașov. Care sunt echipele care trebuie să participe? Nu se știe! Rămâneți aproape de site-ul frh.ro! Poate o să aflați!

O primă, ceva?

De când președinte al FRH a ajuns Alexandru Dedu, s-a întocmit o regulă clară în federația de handbal. Membrii acesteia, angajații FRH, au fost premiați după fiecare rezultat obținut de una dintre echipele naționale, de la cele de junioare până la seniori.

S-a ajuns astfel ca angajații FRH să fie premiați pentru calificarea echipei de junioare la Mondiale, a celei masculine de tineret, dar și pentru medalia de bronz a handbalistelor senioare la Mondiale sau calificarea aceleiași echipe la Jocurile Olimpice!

"Când naționala de seniori a ratat calificarea pentru Mondiale, nu s-a dat nicio sancțiune! Ar trebui să se dea și acum o primă pentru "cazul Baia Mare-Vaslui". E un caz greu!", au declarat ironic câțiva oameni de handbal.

Propunere cu șefu' la prezidiu!

Surse din cadrul FRH au mai dezvăluit un lucru incredibil, care a avut loc într-una dintre ședințele Consiliului de Administrație, prezidate de președintele Alexandru Dedu.

"Unul dintre membrii Consiliului de Administrație a propus ca domnul Dedu să fie propus pentru acordarea titlului de Maestru Emerit al Sportului. Bineînțeles că toți pupincuriștii au ridicat mâna. S-a aprobat să fie întocmite documentele pentru transmiterea acestora la MTS", a dezvăluit sursa GSP.

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
sergiu37
sergiu37  •  27 Mai 2016, 00:17

S-au făcut de râs cu atâtea play-off-uri și play-outuri și colac peste pupăză văd că mai au și baraje. Regulamentul pare destul de clar și Minaur ar trebui să fie pe primul loc în mod normal, dar văd că regulamentul se stabilește după meciuri. Deși la câți jucători neplătiți a avut o retrogradare nu le-ar strica. Ar fi ceva după ce anul trecut au luat titlul fiind nou promovată acum să retrogradeze din postura de campioni.

dixxl
dixxl  •  26 Mai 2016, 11:35

cum sa faci asa gafe monumentale si apoi sa mai ai pretentia si la titlu de nu stiu ce mare emerit? la spritz probabil , la moto , la ce oare? de acord ca e presedinte , dar mai crede el ca la B Mare va mai fi performanta ca in trecut? doar la juniori,sa i vinda repede.. trebuie un mic DNA sau TAS, cu toate ca pina dau aia rezolutia incepe si returul din campionatul viitor..

1287190467958631
Pralea Adrian-Nicolae  •  26 Mai 2016, 10:31

O varianta logica, ar fi ca cei din Federatie care au gresit, sa isi asume greseala si sa demisioneze si o a 2-a varianta, care sa impace pe toata lumea, ar fi ca HC Minaur Baia Mare si HC Vaslui sa ramana in liga fara sa joace barajul, urmand ca echipele din liga a 2-a, respectiv CSM Satu Mare, CSU Suceava, Stiinta Municipal Bacau, CSU CNOT Brasov si + prima divizionara CSM Focsani sa joace un turneu de baraj, primele 2 sa poata sa acceada in Liga Nationala.... prin urmare LN urmand sa se mareasca cu inca 1 echipa (total 15) !

Vezi toate comentariile (5)
Comentează