SPORTURI  »  HANDBAL  »  CM HANDBAL

CM HANDBAL // Spania-Norvegia 28-22 » Incredibil! Ibericele au umilit Norvegia și joacă finala Mondialului cu Olanda

Articol de - Publicat vineri, 13 decembrie 2019 15:18

CM HANDBAL, Spania-Norvegia 28-22 // Ibericele se califică în premieră în finala Campionatului Mondial, o echipă care anul trecut a terminat pe 12 la Campionatul European. 

  • Finala Spania-Olanda va fi duminică, de la ora 13:30. 

Nu degeaba li se spune „Guerreras”, adică „Războinicele”! Spaniolele au jucat semifinala împotriva Norvegiei ca niște gladiatoare, cu gândul că doar dacă vor învinge vor ieși de pe teren în viață. 

Echipa lui Carlos Viver era considerată de toată lumea outsideră, în fața unei formații obișnuite cu podiumurile marilor competiții. Dar Spania și-a jucat șansa cu ambiție, cu determinare și cu o tactică bine pregătită. Au anihilat creierul echipei nordice, centrul Stine Oftedal, și de aici au apărut problemele. 

Ibericele au condus aproape în permanență, s-au desprins la 10-6, dar imediat Norvegia a avut o tresărire de orgoliu. S-a intrat la pauză la egalitate, 13-13. 

Repriza a doua a fost una de coșmar pentru Norvegia. Spania s-a apărat formidabil și a dictat ritmul în atac. 

Jucătoarele de la campioana României, SCM Rm. Vâlcea, trioul Marta Lopez-Alicia Fraga Fernandez și Mireya Gonzalez au contribuit din plin la succesul istoric al spaniolelor. Omul meciului a fost însă fostul inter dreapta al Gloriei Bistrița, Almudena Rodriguez.

Incredibil, jucătoarele extraordinare din linia de 9 metri a Norvegiei au marcat un singur gol de la distanță în fața Spaniei! Nordicele au ratat și 4 aruncări de la 7 metri, iar Spania nu a mai avut deloc emoții pe final, după ce s-a distanțat chiar la 8 goluri: 19-27!

S-a terminat 22-28, iar Spania va juca prima finală din istorie, duminică. Vom avea o campioană mondială în premieră, pentru că nici Spania, dar nici Olanda nu au câștigat până acum titlul mondial. 

Spania 28 
Barbosa 7, A. Rodriguez 6, M. Lopez 4, Nerea Pena 4, Fraga Fernandez 3, A. Hernandez 2, Soledad Lopez 1, M. Gonzalez 1. Antrenor: Carlos Viver

Norvegia 22 
Aune 5, Skogrand 3, Herrem 3, Tomac 2, Arntzen 2, Loke 2, Oftedal 2, Waade 1, Brattset 1, Sanna Solberg 1. Antrenor: Thorir Hergeirsson

  • foto: IHF

Vezi și: 

CM HANDBAL // Olanda-Rusia 33-32 » Meci stelar în Japonia și o surpriză imensă: „lalelele” merg în marea finală 

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (3)
1391972634181505
Adrian Popescu  •  13 Decembrie 2019, 17:52

Spania a impresionat de la început prin clipul de prezentare al echipei...

juv3ntin
juv3ntin  •  13 Decembrie 2019, 16:41

umilit??? au batut la 7 goluri ce umilit visezi Marean?

cneius
cneius  •  13 Decembrie 2019, 15:49

Si-au bagat nasul pariurile si pe aici ?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close