SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL EUROPEAN

Concluzia lui Gheorghe Tadici după parcursul României la Euro 2014: "Eu nu-mi voi da demisia de la echipă! Nu am ce să-mi reproşez!"

Articol de , - Publicat vineri, 19 decembrie 2014 00:00 / Actualizat joi, 18 decembrie 2014 20:45

Gheorghe Tadici face propria analiza asupra Campionatului European din Ungaria, tehnicianul declarîndu-se foarte mulţumit de evoluţia fetelor şi a echipei

Gheorghe Tadici crede că România merita să prindă primele patru locuri la turneul final din Ungaria şi Croaţia. Tehnicianul spune că doar lipsa de şansă a făcut ca România să nu ajungă în careul de aşi. "Ce pot să le reproşez acestor fete? Că nu s-au dăruit, că nu au jucat fiecare meci pînă la epuizare, că nu au vrut să cîştige?", întreabă Tadici. Vine imediat şi răspunsul. "Departe de mine! Au jucat foarte bine, au vrut, atît au putut. Trebuie să înţelegem că sînt şi ele oameni, nu roboţi. Eu cred că am avut ghinion. Îmi vine să mor de ciudă cînd mă gîndesc la finalul cu Ungaria şi cu Danemarca! Trei secunde, atît ne-a despărţit de victorie cu Danemarca. Le-am cerut faulturi, le-am atenţionat să fie atente la pivot. S-a greşit. Încă o dată, repet, toţi greşim! Cînd ajungi la astfel de lucruri mai e şi chestie de şansă, de noroc. Parcă sîntem blestemaţi, naţia asta a noastră, a românilor!".

Meciul cu Ungaria îi creează şi acum insomnii. "Ce să fac, să-i iau gîtul Cristinei Neagu că a ratat? Trimitea mingea în poartă, cînd a ajuns singură pe semicerc, acum despre ce vorbeam? Să aduc aminte iar de greşelile arbitrilor? Credeţi că dacă noi organizam turneul final, nu eram un pic ajutaţi? Asta e de cînd lumea", adaugă Tadici.

"Tadici comunistul, Tadici prostul. El i-a bătut pe Duenas, pe Rasmussen, Pytlick a scăpat!"
Selecţionarul României e mîndru de echipa sa. "Sînt foarte mulţumit cînd mă uit la echipa României. Îmi pare bine că am creat un nucleu, am format un grup sudat, o coeziune între fete. Această echipă poate să se bată de la egal la egal cu orice forţă din Europa. A demonstrat-o pe teren, nu vorbesc să mă aflu în treabă!". Ştie de reproşurile fanilor, ale utilizatorilor de Facebook. "Pe mine nu mă interesează ce spune unul şi altul.

Poate cineva să-mi reproşeze ceva textual. Că nu am luat time-out-urile la timp cu Ungaria? Hai să fim serioşi. Am cerut la 18-16, am avut trei atacuri la acest scor. Dacă am fi înscris atunci, ce era? La fel am procedat şi cu Spania, atunci a ieşit. Trebuie să se înţeleagă că în ultimele momente, atunci, mai e şi chestie de inspiraţie, de noroc, de fracţiune de secundă".

Tehnicianul dă să înţeleagă că nu va mai rămîne în fruntea lotului. "Eu nu-mi voi da demisia de la echipă, nu am de ce! Nu am ce să-mi reproşez. Nu antrenez o selecţionată mondială sau cea mai bună echipă din lume. Şi totuşi am fost aproape să facem un rezultat mare. Dacă se va dori să plec, o voi face, dar nu vreau să-mi calce nimeni munca în picioare. Mă voi lupta cu oricine va vrea să distrugă handbalul. Cît mai am de trăit, un an, zece, o să mă lupt ca handbalul românesc să fie sus, cît mai sus", a declarat Tadici.

"Numai în ţară nu sînt apreciat. Tadici comunistul, Tadici prostul, face şi drege. Toţi m-au felicitat. Aşa cum sînt, de ce nu m-a bătut Duenas, de la Spania, echipă medaliată olimpică, care joacă de cinci ani împreună, cu jucătoare una şi una, de ce nu m-a bătut Rasmussen, Pytlick?", întreabă Tadici.

"Pe alţii îi compătimim, pe noi nu!"
Tadici face o trecere în revistă şi asupra jocului fetelor. "Pe cine se bazează România? Pe acelaşi nucleu, pe Neagu, Brădeanu, Ungureanu, Nechita, Elisei. Eu am adus lîngă ele o Ţăcălie, o Perianu, Ciuciulete, Pintea. Astea sînt, cu ele defilăm. Pe alţii îi compătimim. Vai, lipseşte Gorbicz, lipseşte Lunde sau mai ştiu eu care. Dar la noi nu lipsesc Manea, Oltean, Marin? S-a accidentat şi Nechita. Cu ea în teren, vă garantez că nu pierdeam nici cu Danemarca, nici cu Ungaria!".

Sistemul competiţional trebuie schimbat
"Neagu a venit proaspătă de la Buducnost. Nu joacă în campionat, nu are deplasări lungi. Cele din campionatul intern iau forma scaunului în autocare de la Brăila la Baia Mare, de la Zalău la Constanţa, Braşov-Craiova şi mai ştiu eu unde. Sistemul competiţional e prost, am spus-o şi o repet. Nu avem timp să jucăm play-off, play-out cu 14 echipe! Echipa naţională atunci o sacrificăm şi ne întrebăm de ce nu avem rezultate".

"Eu îmi asum toată răspunderea eşecurilor. Aşa e, cînd e rău, antrenorul plăteşte. Sînt solidar cu fetele şi la rău, dar şi la bine"
Gheorghe Tadici

"Ţin să le mulţumesc tuturor tehnicienilor care au dat jucătoare la echipa naţională. Fetele au venit pregătite, numai că e greu să formezi o echipă omogenă cînd ai 10 zile la dispoziţie înainte de Campionatul European"
Gheorghe Tadici

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (19)
ertyuiop
ertyuiop  •  19 Decembrie 2014, 20:28

Spania finalista cu 6 goluri marcate in repriza secunda......ce ocazie am ratat!

bumix
bumix  •  19 Decembrie 2014, 16:12

neaparat psiholog la echipa au nevoie ca de aer . au psihicul de plastilina

delphy08
delphy08  •  19 Decembrie 2014, 14:02

Avem si noi o schema sau doua pentru a marca 1 gol in superioritate numerica?Eu nu am vazut si facand o balanta cred ca atunci cind am avut superioritate numerica am iesit pe minus pe tabela.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează