SPORTURI  »  HANDBAL  »  JOCURILE OLIMPICE

Concluziile selecționerului Bogdan Burcea cu o lună înainte de turneul preolimpic: „Atitudinea fetelor a fost extraordinară!”

Selecționerul Bogdan Burcea discută cu jucătoarele în cantonamentul de la Rm. Vâlcea FOTO ImagePlus
Selecționerul Bogdan Burcea discută cu jucătoarele în cantonamentul de la Rm. Vâlcea FOTO ImagePlus

Articol de GSP - Publicat vineri, 14 februarie 2020 17:08

Bogdan Burcea, selecționerul României, este foarte mulțumit după al doilea stagiu de pregătire înainte de turneul preolimpic. O lună ne mai desparte de următoarea convocare, exact înainte de plecarea la Podgorica.

Naționala feminină a României a susținut în această săptămână, la Rm. Vâlcea, ultimul stagiu de pregătire înaintea turneului preolimpic de la Podgorica (20-22 martie). Antrenorii Bogdan Burcea, Robert Licu și Jaume Fort Mauri au avut la dispoziție 20 de jucătoare de la 10 cluburi din țară. Principalul României a vorbit despre perioada de pregătire, despre angajamentul fetelor, dar și despre așteptările sale cu privire la turneul de calificare la Jocurile Olimpice.

- Domnule Burcea, care ar fi concluziile după al doilea stagiu de pregătire la naționala României?
- Mă pot declara mulțumit. Totul a decurs normal. Primele antrenamente au fost mai puțin reușite, fetele veneau după meciuri, erau obosite, dar spre finalul stagiului a fost foarte OK. Aș vrea să le mulțumesc pentru atitudinea demonstrată! Fără să exagerez, toate au arătat că-și doresc să fie la echipa națională.

- Cum le simțiți pe fete, sunt optimiste în privința calificării la Tokyo?
- Eu le-am transmis că indiferent de șansele pe care ni le acordă cei din jur, noi mergem să ne calificăm. Cu acest gând trebuie să pornim la drum. Sigur că vor interveni și alți factori, ziua turneului, inspirația de moment, norocul. Că una e să arunci la poartă și mingea să intre din bară în gol sau să revină la tine și alta e să sară la adversar. În orice caz, nu ne ducem în Muntenegru cu capul plecat.

Concluziile selecționerului Bogdan Burcea cu o lună înainte de turneul preolimpic: „Atitudinea fetelor a fost extraordinară!”
Fază de joc din amicalul România-SCM Rm. Vâlcea FOTO ImagePlus

22 de jucătoare în două stagii

- Au fost două etape de pregătire, ați avut în pregătire, în total, 22 de jucătoare. Dintre acestea se va alege lotul pentru turneul preolimpic?
- Ar putea interveni mici schimbări, nu exclud, dar, în mare, alte fete nu au de unde să apară. Forma sportivă va prima, plus jocurile la echipele de club. E greu să prindă naționala cine nu evoluează la club!

- Ați jucat un meci cu campioana SCM Rm. Vâlcea. Cum a fost disputa?
- Ne-a ajutat foarte mult. Le mulțumim celor de la Vâlcea că au răspuns dorinței noastre. Am văzut la lucru jucătoarele, ne-am edificat asupra unor aspecte la care trebuie să intervenim în perioada următoare. Trebuie să îmbunătățim apărarea, iar nivelul jocului trebuie să fie unul mult mai ridicat, mai performant.

- Intenționați să mai disputați un joc și înainte de plecarea la Podgorica?
- Ar fi extrem de util. O să vorbim cu cei de la Buzău, aș dori să facem un meci amical atunci, cu Gloria Buzău. Sper să fie de acord.

- Rămâneți la fel de optimist înainte de jocurile cu Thailanda, Norvegia, Muntenegru?
- Absolut! E clar că trebuie să mergem acolo să ne autodepășim. Să nu cedăm la niciun nivel. Dacă e să curgă sânge, atunci să curgă sânge, cum se spune! Numai așa putem să ne bucurăm la final. 

Jucătoarele participante la stagiul de la Rm. Vâlcea

  • Portari: Denisa Dedu (CSM București), Iulia Dumanska, Diana Ciucă (SCM Rm. Vâlcea)
  • Extreme stânga: Nicoleta Dincă (Gloria Bistrița), Ana Maria Tănăsie (Măgura Cisnădie)
  • Interi stânga: Cristina Neagu (CSM București), Bianca Tiron (Dunărea Brăila), Alexandra Severin (HC Zalău)
  • Centri: Andreea Rotaru (Gloria Buzău), Elena Dache (Dunărea Brăila), Ana Maria Țicu (SCM Craiova), Laura Pristăvița (Gloria Bistrița), Andreea Popa (Minaur)
  • Interi dreapta: Alina Ilie (Gloria Buzău), Ana Maria Savu (SCM Craiova)
  • Extreme dreapta: Sonia Seraficeanu (Minaur Baia Mare), Laura Moisă (CSM București)
  • Pivoți: Crina Pintea (CSM București), Dana Abed Kader (HC Zalău), Lorena Ostase (CSM Slatina)

Programul turneului preolimpic

  • 20 martie: România - Thailanda
  • 21 martie: România - Norvegia
  • 22 martie: România - Muntenegru
    * primele două echipe se califică la JO din Japonia

Citește și:

Schimbări fără precedent în Liga Națională: reguli noi pentru jucătorii străini care vin în România

„Tricolorele” s-au reunit la Rm. Vâlcea pentru a pregăti Turneul Preolimpic! Schimbarea de ultimă oră din lot

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
ovidiu2019
ovidiu2019  •  15 Februarie 2020, 11:00
Postat de maccsero pe 14 Februarie 2020, 22:46

Burcea e suedez, sau danez?

Pe tine te apuca des? E antrenor foarte bun.

maccsero
maccsero  •  14 Februarie 2020, 22:46

Burcea e suedez, sau danez?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează