SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE HANDBAL

CORESPONDENȚĂ DIN JAPONIA // EXCLUSIV Tomas Ryde, reacţie incredibilă: „Nu-mi reproşez nimic! Şi mâine e o zi, soarele va răsări din nou”

Articol de , - Publicat sambata, 30 noiembrie 2019 14:05

România a pierdut categoric în fața Spaniei, scor 16-31, în primul meci de la Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia. Selecţionerul Tomas Ryde spune că nu are vină şi arată cu degetul spre tinereţea lotului: „Trebuie să admitem că avem o echipă fără experienţă”.

  • GSP e singura redacție din România care a trimis o echipă de jurnaliști la Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia. Dan Udrea și Cristi Preda (foto) transmit de la fața locului detalii
  • Următoarele meciuri ale României: Senegal (1 decembrie), Kazahstan (3 decembrie), Muntenegru (4 decembrie) și Ungaria (6 decembrie).
  • Dacă se clasează în primele 3 ale grupei, România intră într-una din cele două grupe principale, unde va mai juca 3 meciuri. În cazul în care se va clasa în primele două echipe ale grupei principale, România ajunge în semifinale.

Ryde a vorbit cu mult calm, după finalul meciului, despre eşecul umilitor şi a atins mai multe subiecte despre ceea ce va rămâne un record negativ all-time. 

...despre meci 

„În primul rând trebuie să felicit adversarul, jos pălăria. Spania ne-a bătut azi în primul rând fiindcă a fost mai rapidă, a jucat cu o viteză mai mare. A fost un moment cheie în prima repriză, Spania avea 3 goluri şi am ratat 3 atacuri la rând, am ratat atunci o şansă de a pune presiune. Aş vrea să felicit şi arbitrajul, surorile Bonaventura au avut o prestaţie excelentă”.

... despre defensivă 

„În defensivă, întotdeauna am fost cu un pas în urma adversarului, iar când eşti mult sub ritmul celui cu care joci te încearcă un sentiment oribil, de nesiguranţă. Din acest motiv ne-a fost practic imposibil să contăm în faţa Spaniei azi”.

... despre lucrurile pozitive 

„Aş remarca-o, totuşi, pe Anca Polocoşer, a fost printre puţinele care s-au apărat bine şi cred că a făcut lucruri OK şi în atac. Anca a arătat atitudine şi cred că e un câştig”. (CITEȘTE ȘI: Anca Polocoşer, distrusă de eşec: a izbucnit în plâns şi a fost calmată cu greu!)

... dacă îşi reproşează ceva 

Nu! Cred că am făcut tot ce puteam face în această situaţie, să fac nişte adaptări tactice despre cum ar trebui să jucăm. Eu nu pot să critic, mai ales că e un singur meci, dar trebuie să acceptăm că avem o echipă fără experienţă. Am nevoie de timp pentru a aduce aceste tinere jucătoare la un nivel mai sus”.

... avantaj sau dezavantaj că jucăm deja duminică, cu Senegal 

„Acest aspect ţine de competenţa pe care fiecare dintre jucătoare o are. Una este să joci la club, din 4 în 4 zile, şi să ai timp să te refaci şi cu totul altceva aici, unde după 24 de ore deja eşti în alt meci. Deci, fiecare dintre ele trebuie să demonstreze că poate urca în şa a doua zi şi să se bată din nou”.

... restul meciurilor din grupă 

„Am avut  o săptămână grea, cu nişte jucătoare noi, care au apărut în ultimul moment. Ştiu ce pregătire am făcut şi am în continuare un sentiment pozitiv. Ştiu că este o seară greu de digerat, dar mâine este o nouă zi şi soarele va răsări din nou”.

... meciul cu Senegal 

„Va fi un joc diferit. Tactica va face diferenţa, aşa că trebuie să fim atenţi la analiza video. În plus, trebuie să reuşim să motivăm jucătoarele. În lot sunt şi câteva cu experienţă, ele vor avea un rol determinant în acest proces, să le ridice pe cele tinere. OK, am pierdut, dar e un meci, iar aici e un turneu, poţi recupera, te poţi ridica şi poţi reveni”.

Vezi și:

Radu Voina, perplex după umilința de la Mondial: „Am văzut meciul singur și nu credeam că pot păți asta”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (51)
remarque
remarque  •  01 Decembrie 2019, 08:53

Pe aripile vantului. Si maine e o zi :P

robby73
robby73  •  30 Noiembrie 2019, 23:37
Postat de reteleanu pe 30 Noiembrie 2019, 23:18

nu stiu daca-ti dai seama cat de ridicol esti. deci caricatura asta de antrenor e bun ptr ca e strain, nu? nu e romania destul de buna cu tine, ai? cate tomberoane de gunoi scotocesti zilnic, bai, aratare, ca sa urasti tara asta atat de mult?

Hai cântă la altă masă. Joci aici pe patriotul. Nu e cazul. Nimeni nu a lăudat antrenorul băi tantalaule. Dar să dai vina pe antrenor, la ce calitate proastă ai în echipa asta, caracterizează mentalitatea infecta unor așa ziși patrioți ca tine. Ne mințim zilnic ce buni, mari și tari suntem, iar când vine câte un eșec ca ăsta, căutăm greșelile la alții. Atunci când recunoaștem că am greșit și încercăm să schimbăm ceva la noi, atunci poate o să meargă treaba altfel în țara asta. Din păcate nu cred că se va întâmpla în curând, atâta timp cât trăiesc patrioți falși ca tine în țara asta. Mi-e scârbă de oameni ca tine.

reteleanu
reteleanu  •  30 Noiembrie 2019, 23:18
Postat de robby73 pe 30 Noiembrie 2019, 20:53

Bine că ai tu educație, prostea! Ești exemplu in viu despre care vorbeam. Mentalitate de doi bani. Prostovane.

nu stiu daca-ti dai seama cat de ridicol esti. deci caricatura asta de antrenor e bun ptr ca e strain, nu? nu e romania destul de buna cu tine, ai? cate tomberoane de gunoi scotocesti zilnic, bai, aratare, ca sa urasti tara asta atat de mult?

Vezi toate comentariile (51)
Comentează
Close