SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DIN JAPONIA

CORESPONDENȚĂ DIN JAPONIA // Marea dilemă a Mondialului: cât şi cum va rezista genunchiul Cristinei Neagu? Tomas Ryde, interviu VIDEO în exclusivitate pentru GSP

Articol de , - Publicat miercuri, 27 noiembrie 2019 12:30

Finalul meciului cu Olanda, disputat marţi seară la Kumamoto, în Japonia. Cristina Neagu stă cu o imensă pungă de gheaţă pe genunchiul operat la începutul anului. După ce renunţă la gheaţă, îşi masează singură locul unde a avut nevoie de interveţia chirugicală.

  • GSP e singura redacție din România care a trimis o echipă de jurnaliști la Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia. Dan Udrea și Cristi Preda (foto) transmit de la fața locului detalii
  • CM de Handbal se va disputa în perioada 30 noiembrie - 15 decembrie, în Japonia;
  • România va juca 5 meciuri în grupe: cu Spania (30 noiembrie), Senegal (1 decembrie), Kazahstan (3 decembrie), Muntenegru (4 decembrie) și Ungaria (6 decembrie).
  • Dacă se clasează în primele 3 ale grupei, România intră într-una din cele două grupe principale, unde va mai juca 3 meciuri. În cazul în care se va clasa în primele două echipe ale grupei principale, România ajunge în semifinale.

Ryde vine şi el şi priveşte genunchiul. E probabil cea mai mare dilemă a acestui Campionat Mondial. Cum va rezista cea mai bună jucătoare din lume după accidentarea deosebit de gravă pe care a suferit-o în decembrie 2018? La ce nivel fizic şi de competiţie se va afla Cristina după 10 luni de inactivitate şi numai cîteva săptămâni de antrenamente şi de jocuri?

Sunt întrebări vitale inclusiv pentru parcursul României la turneul final, fiindcă mai ales după scoaterea din lot a lui Laslo şi Buceschi, naţionala e în prezent şi mai dependentă de Neagu. Aşa cum s-a întâmplat, de fapt, şi la precedentele turnee. La Euro 2018, cu o Cristina irezistibilă, România a atins semifinalele competiţiei. După ce a pierdut-o pe Neagu, n-a mai avut nici o şansă, a pierdut şi semifinala cu Rusia, 22-28, dar şi finala mică, împotriva Olandei, 20-24.

În cele două amicale disputate de România în Japonia, Neagu n-a fost folosită deloc în primul, după care a jucat o repriză cu Olanda, în care prestaţia ei a fost bună. Mai sunt două zile până la debutul Mondialului, iar GSP a încercat să afle chiar de la selecţionerul Ryde care e, cu exactitate, situaţia Cristinei. Care trebuie să fie aşteptările rezonabile pe care să le avem din partea ei şi, cel mai important, care este nivelul de joc pe care îl poate dezvolta ea în următoarele două săptămâni.

- Domnule Ryde, să vorbim şi despre situaţia Cristinei Neagu. Cum se prezintă genunchiul ei?
- Nu este sută la sută OK, încă mai are dureri şi nu se poate antrena la sută la sută din capacitate. Este un pic complicată situaţia.

- În primul amical din Japonia n-a evoluat deloc, e alarmant ce se petrece cu ea?
- Nu neapărat fiidcă ştim ce s-a întâmplat cu ea, ce operaţie a suferit. În acel prim meci de verificare din Japonia nu a evoluat fiindcă a avut genunchiul puţin umflat.

- La ce nivel este Neagu în acet moment?
- Dacă e să notăm pe o scară de la 1 la 10, unde 10 reprezintă clasă modială, Cristina este undeva la 5.

- Credeţi că mai poate reveni la nivelul înalt pe care l-a avut înainte de accidentare?
- O poate face, da, dar mai târziu. Acum nu are cum să reuşească acest lucru. Cred că mai are nevoie de lunile ianuarie, februarie şi martie şi atunci cred că va ajunge din nou să atingă nivelul fantastic pe care l-a avut, să fie cea mai bună.

31 de ani a împlinitCristina Neagu în luna august, este cea mai în vârstă jucătoare din lotul deplasat în Japonia

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
ceaiuri
ceaiuri  •  27 Noiembrie 2019, 17:54

zic ca dupa..demiterea lui Dedu totul sa intre in normalitate(si acest antrenor trimis acasa)Neagu poate era bine sa ramana acasa(o alta accidentare poate sa fie..ultima)lotul e slab si facut...la telefon,mergem cu un singur int dr...aceeasi Vizitiu(au facut experimente si cu Laslo numai ca ea arunca cu alta..mana)pe postul lui Neagu putea merge Sorina si cred ca solutii se gaseau pt un lot bun si de perspectiva,avem o grupa accesibila(in alte conditii nu aveam cum sa pierdem locu 1)dar acum mi-e teama si de meciul cu Senegal,am speranta ca e ultimul turneu cu Dedu acolo sus

fibra
fibra  •  27 Noiembrie 2019, 16:01

Dacă nu batem Spania nu avem cum să ieșim din grupă. Chiar și cu o victorie nu va fi simplu dacă nu reusim minim 3 victorii.

vladutz13
vladutz13  •  27 Noiembrie 2019, 13:21

Daca o forteaza si se reaccidenteaza ar merita toti asteptati la intoarcere, la aeroport si facuti praf... nu explic mai plastic ca sa nu cenzureze.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează