SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA-CEHIA 30-28 (17-14)

Corespondență din Suedia » Pe muchie până-n final » Analiză din sală a jocului "tricolorelor" cu Cehia, scor 30-28

Crina Pintea, autoare a 6 goluri, a dominat semicercul de 6 metri în meciul de aseară // Foto: Marius Ionescu
Crina Pintea, autoare a 6 goluri, a dominat semicercul de 6 metri în meciul de aseară // Foto: Marius Ionescu

Articol de , - Publicat miercuri, 14 decembrie 2016 00:00

”Tricolorele” au învins greu Cehia, echipă ambițioasă și dură, și continuă drumul spre medalii în Suedia.

Ce e mai dificil: un adversar puternic și cunoscut sau unul cotat cu șanse mărunte, dar arțăgos și ambițios? Meciul de aseară înclină balanța spre varianta a doua. Cehia, o prezență în salturi la turneele finale în ultimii ani, a venit în Suedia decisă să joace fără complexe.

Să pună pe teren totul, în orice clipă, din primul până-n ultimul minut. Așa a avansat în grupele principale, croindu-și drum cu coatele și cu dinții, dând impresia unei fortărețe solide, cu ziduri tari.

Venind după victoria superbă, aerisită, contra Ungariei, România știa la ce să se aștepte. Nu știa însă – era imposibil – cum va arăta "greul". Ce etape va avea. S-a adaptat din mers, făcând pași înainte și pași înapoi, fluctuând și scoțând capul deasupra valurilor, mereu pozitiv, mereu privind înainte.

Meciul a început cu Neagu dezlănțuită, înscriind cu aruncări vehemente și găsind perfect pasele către pivoți, Pintea – puternică, decisă și Manea – bătăioasă, abilă.

Cu zbaterea eficientă a lui Geiger și golurile lui Zamfirescu și Laslo, cu câteva intervenții ale lui Ungureanu în poartă, cu apărarea înfruntând permanent asaltul ceh, prima repriză s-a încheiat 17-14. Adversarele erau ținute la distanță, dar doar de puțini metri.

Repriza luptei ascuțite

În partea a doua, când Neagu a fost marcată mai strâns, când au apărut și unele ratări, tabloul jocului s-a schimbat. A intrat Dedu între buturi, având momente de succes și trăire intensă, iar atacul s-a organizat diferit, împingându-le în lumină pe Udriștoiu, Zamfir sau Zamfirescu.

Soluțiile există, trebuie doar să le vezi. Iar Ambros Martin asta face, observă, reacționează, schimbă, chiar când, sau mai ales, când cehoaicele vin aproape, mereu la un gol, chiar egalează, suflă fierbinte în ceafă, vor surpriza.

Nu se poate însă. Nu acum, nu în acest meci în care victoria se naște greu și e pecetluită, meritat, de Pintea, a doua marcatoare de ieri, după Neagu.

30-28 în final. Azi e rândul Danemarcei. România respiră și nu pică în genunchi.

"Importante sunt cele două puncte!"

Martin Ambros nu e deloc mulțumit de jocul României, în fața Cehiei, dar spune că până la urmă e fericit că România a obținut victoria.

"Le-am atenționat pe fete, Cehia a făcut un turneu foarte bun, s-a bătut de la egal la egal cu Rusia, cu Danemarca, a învins Ungaria. Ne-am chinuit din greu să câștigăm, după ce în unele momente am jucat foarte prost", a declarat spaniolul.

A crezut însă permanent în victorie. "Am încercat să rămânem calmi, să le transmitem fetelor încredere. A fost o zi proastă, dar cum am mai spus, importante sunt cele două puncte. Acum suntem în grafic și cu siguranță va fi altceva cu Danemarca", a declarat Ambros.

Eliza Buceschi odihnită

La meciul de ieri, contra Cehiei, Eliza Buceschi, centrul titular al României, nu a intrat nici o secundă pe teren. "Ea vine după o perioadă în care a jucat mai puțin, resimte oboseala, plus că a avut și ceva probleme medicale", a explicat Ambros Martin.

Tehnicianul iberic le-a folosit pe acest post pe Zamfirescu, Laslo și Cristina Zamfir. Laslo a marcat primul său gol pentru naționala României. "Va fi un moment de care cu siguranță își va aminti. E o jucătoare tânără și fiecare minut jucat va însemna foarte mult pentru ea", a adăugat ibericul.

Eliza va reintra azi, contra Danemarcei, mai ales că și anul trecut, la Mondiale, și în precalificările pentru Jocurile Olimpice, Eliza Buceschi a jucat excelent contra nordicelor.

ROMÂNIA    30 (17)
Neagu 10, Pintea 6, Zamfirescu 3, Udriștoiu 2, Geiger 2, Zamfir 2, Manea 2, Laslo 1, Iuganu 1, Chiper 1

CEHIA    28 (14)
Luzumova 7, Hrbkova 5, Knedlikova 5, Jerabkova 4, Mala 3, Rysankova 1, Salcakova 1, Kordovska 1, Adamkova 1

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
1581870215401957
Andronic Popovici  •  14 Decembrie 2016, 11:10

astazi e foarte important ca, si poarta sa fie inchisa ,cum a fost in meciul cu Rusia si atunci suntem in semifinale . Hai Romaniaaaaaa

dinamo100
dinamo100  •  14 Decembrie 2016, 10:27

Buceshi e importanta!

supereduardo10
supereduardo10  •  14 Decembrie 2016, 09:38

Meciul a fost greu, romania a jucat mult mai slab ca in celelalte meciuri totusi cu Eliza in teren jucam altceva. Daca jucam ca in meciul cu Rusia stergem pe jos cu Danemarca cu sau fara arbitrii.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează