SPORTURI  »  HANDBAL  »  TRANSFER

Corona Brașov continuă să se întărească pentru revenirea în Liga Națională » Transfer sonor în echipa Simonei Gogîrlă

Corona Brașov a obținut semnătura Tamarei Smbatian, interul stânga al echipei naționale a Ucrainei.
Corona Brașov a obținut semnătura Tamarei Smbatian, interul stânga al echipei naționale a Ucrainei.

Articol de - Publicat miercuri, 12 august 2020 16:21 / Actualizat miercuri, 12 august 2020 16:28

Echipa de handbal Corona Brașov a obținut semnătura Tamarei Smbatian, interul stânga al echipei naționale a Ucrainei. 

În vârstă de 25 de ani, Tamara nu este străină de handbalul românesc, sezonul trecut jucând pentru Măgura Cisnădie în Liga Florilor, echipă pentru care a marcat 15 goluri până să fie nevoită să ia o pauză din cauza unei accidentări. 

„Am auzit multe lucruri bune despre echipă. Sunt deja de un an în România şi pe toţi oamenii pe care i-am intrebat de Corona mi-au zis că este un club foarte bun. De asemenea, am auzit lucruri bune despre antrenoarea Simona Gogîrlă, a avut o carieră foarte bună ca handbalistă şi cunoaşte foarte bine acest sport. Pentru mine acestea sunt detalii foarte importante pentru a mă simţi bine la o echipă şi de a mă putea pregăti cât mai bine. Sper să ramân aici cât mai mult şi abia aştept revenirea în prima ligă cu Corona!”, a precizat handbalista.

Amintim că, din cauza scandalului terapiei interzise cu laser intravenos, pe care au practicat-o 17 jucătoare, Corona a fost retrogradată din Liga Națională într-un moment foarte bun al său, când abia reușise să se califice în grupele Cupei EHF. 

Echipa Brașovului a fost înscrisă în Divizia A (Liga a 2-a) în această vară și își dorește promovarea la capătul viitorului sezon, având-o pe bancă pe Simona Gogîrlă.

O înlocuiește pe mungenegreanca Pejovic 

Tamara Smbatian a ajuns la Corona Braşov după ce muntenegreanca Nada Pejovic a ales să rămână în ţara sa din cauza unor probleme în familie. Contractul ei a fost reziliat pe cale amiabilă.

A mai jucat în țara natală și în Polonia 

Ucraineanca a făcut pasul către performanță la echipa Galytchanka (Ucraina), alături de care a câștigat campionatul și a ajuns până în semifinalele Cupei Challenge, iar ca distincție individuală a fost numită cea mai valoroasă jucătoare din liga internă.

În 2017 a avut parte de prima experiență internațională și a îmbrăcat pentru doi ani tricoul echipei poloneze Energa Koszalin, alături de care a cucerit medalia de bronz în campionat.

Citește și alte știri despre handbal: 

Licitație cu iz de dedicație: COMBINAȚII pe bani publici la CSM București » Clubul finanțat din banii bucureștenilor continuă să ia parte la jocuri dubioase

Dedu vrea campionatul de handbal ca în NBA! Ce condiții cere FRH pentru meciuri

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează