SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUPA EHF

Corona Brașov - Gloria Bistrița // Duelul românesc pentru calificarea în grupele Cupei EHF, partea a doua!

Articol de - Publicat vineri, 15 noiembrie 2019 15:02

Corona Brașov pornește cu prima șansă la calificarea în grupele Cupei EHF după ce a învins la Bistrița cu 27-25.

  • Corona Brașov - Gloria Bistrița se joacă duminică, de la ora 17:00.

Antrenorul Ion Crăciun și-a avertizat însă elevele că nu e totul jucat. „Două goluri în handbal nu înseamnă nimic. Eu am o echipă tânără, lipsită de experiență. Bistrița e debutantă și ea în cupele europene, dar are jucătoare care au mai jucat la acest nivel. Tocmai de aceea cred că se va porni cu șanse egale, 50-50 la sută", a declarat Crăciun.

De partea cealaltă, tehnicianul Gloriei, Horațiu Pașca, vrea să ia presiunea de pe formația sa. „E un meci important, credem în el, dar presiunea nu e la noi, ci la ele. Nu mai avem nimic de pierdut. Dacă vom reuși calificarea ar fi ceva nemaimpomenit pentru noi, pentru handbalul bistrițean", a declarat Pașca.

Corona Brașov mai are un ascendent moral în fața adversarei de duminică. În ultimele 7 dispute, Corona a câștigat 6, una singură fiind tranșată de Gloria. Va fi și un duel al jucătoarelor care vor merge la Campionatul Mondial din Japonia. Corona conduce și la acest capitol având 5 (Eliza Buceschi, Daria Bucur, Bianca Bazaliu, Cristina Laslo, Ivona Pavicevici) față de doar 3 ale Bistriței (Laura Pristăviță, Mariana Costa și Zoqbi de Paula).

Niciuna dintre echipe nu s-a calificat până acum în grupele Cupei EHF, în actualul format. Corona are însă, în palmares, o semifinală de Cupa EHF, jucată în sezonul 2015-2016.

5 goluria marcat Ivona Pavicevici în meciul tur

Cupa EHF » Măgura Cisnădie-Rocasa Gran Canaria (duminică, ora 18:00)

Patru goluri de recuperat 

Măgura Cisnădie vizează și ea a doua calificare consecutivă în grupele Cupei EHF. Pentru acest lucru, sibiencele trebuie să refacă diferența de 4 goluri la care au pierdut în meciul tur, din Spania, 24-28.

„Am avut parte de un arbitraj total ostil în Spania. Inclusiv ultimul gol a fost marcat din semicerc. Nu mai comentez însă acum, vreau să întoarcem rezultatul pe teren propriu. Putem dacă vom juca exact și fără să mai facem la fel de multe greșeli tehnice ca în disputa tur", a declarat antrenorul Alexandru Weber.

Sezonul trecut, Cisnădie s-a calificat în grupe după ce au trecut de echipa rusă Zvezda Zvenigorod în turul 3. 

„Și atunci, am pierdut în Rusia la 5 goluri diferență, dar am revenit și am câștigat acasă la 6. Asta în condițiile în care la pauză scorul era egal!", a mai spus tehnicianul sibian.

VEZI ȘI:

Gata, ne pregătim de Mondiale! SCM Rm. Vâlcea termină anul pe primul loc, CSM București urcă pe podium!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează