SPORTURI  »  HANDBAL  »  INTERVIU SORINA TÂRCĂ

Corona Brașov // Sorina Târcă: „Brașovul va fi mai puternic sezonul acesta!”

Foto: Marius Ionescu
Foto: Marius Ionescu

Articol de - Publicat duminica, 04 august 2019 12:14

Sorina Târcă, interul stânga de la Corona Brașov, a fost cea mai bună jucătoare a partidei în care ardelencele au învins campioana SCM Rm. Vâlcea, 28-25.

Are de dus în spate povara unui nume extrem de sonor în handbalul românesc. Sorina Tîrcă este fiica fostei mari jucătoare a României, Mariana Tîrcă.

Tînăra jucătoare de 20 de ani încearcă însă, prin propriile puteri, să-și creeze un nume și să nu fie mereu percepută ca fiica Marianei. Interul stânga a început să joace foarte bine la Corona și să devină o jucătoare indispensabilă echipei. În turneul de la Rm. Vâlcea, de week-endul trecut,

Sorina Tîrcă a câștigat titlul de golgeter, înscriind 22 de goluri în cele trei partide disputate. Jocul care a scos-o însă cu adevărat în prim plan a fost cel împotriva campioanei SCM Rm. Vâlcea, în care a marcat de 12 ori. 

- Sorina, un rezultat de moral, unul excelent în vederea noului campionat?
- Da, este un rezultat bun pentru noi, dar ne pare rău că în primele meciuri le-am pierdut la limită, pe greșelile noatre. Am învins Vâlcea și am vrut să demonstrăm că valoarea noastră nu este cea din partidele cu Craiova sau Zalău, că echipa a crescut față de sezonul trecut. Brașovul va fi mai puternic sezonul acesta!

- Cum simți echipa acum? Sunt jucătoare noi, dar aveți o linie de 9 metri spectaculoasă.
- Eu zic că avem o echipă bună, mai ales că toate suntem tinere și astfel se leagă relațiile de joc. 

- Prin venirea Cristinei Laslo, a Biancăi Bazaliu, ați crescut în valoare?
- Da, eu zic că a crescut forța de la 9 metri și o să avem rezultate foarte bune. 

- Cum vezi lupta la titlu? Va fi tot o luptă între CSM București și Vâlcea sau vor intra în joc și alte formații, poate chiar Brașovul?
- Sunt multe echipe care s-au întărit și cu siguranță va fi o luptă mai aprigă decât sezonul trecut. Corona își dorește măcar un loc pe podium, vom da totul și vom încerca să câștigăm fiecare joc în parte.

- Va fi și participarea în Cupa EHF. Acolo ce obiectiv v-ați propus?
- Ne dorim să ajungem în grupele Cupei EHF, dar trebuie să o luăm pas cu pas pentru că nu avem experiență internațională. 

- Vizavi de tine, de jocul tău, simți că e o creștere?
- Da, pentru că și antrenorul îmi dă încredere, joc meci de meci și asta nu poate decât să mă ajute. Eu trebuie doar să demonstrez că merit să joc.

- Te gândești și la echipa națională?
- Îmi doresc, dar asta nu depinde de mine. Eu voi încerca prin jocul meu să arăt că merit să ajung acolo, alături de cele mai bune jucătoare din România. Orice sportiv își dorește să joace la echipa națională și la Jocurile Olimpice.

Campioana a dat de greu! SCM Rm. Vâlcea a pierdut ultima partidă de la „Cupa Vâlcii” în fața Coronei Brașov

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează