SPORTURI  »  HANDBAL  »  FINAL 4

Costică Buceschi acuză FRH că a aglomerat calendarul înainte de Final Four: „Nu am fost deloc ajutați!”

Costică Buceschi, foto: Imago
Costică Buceschi, foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 09 mai 2021 19:06 / Actualizat duminica, 09 mai 2021 20:15

Tehnicianul de la Baia Mare, Costică Buceschi, e supărat că FRH a aglomerat calendarul intern înaintea Final Four-ului EHF European League. „Lavko s-a rupt la un meci pe care nu trebuia să-l jucăm!”

Costică Buceschi a făcut o scurtă radiografie a evoluției echipei sale în Final Four-ul EHF European League de la Baia Mare. Tehnicianul s-a plâns de faptul că nu a primit sprijin aproape deloc din partea Federației Române de Handal cu privire la programul competițional. „Aveam șansa să câștigăm o competiție pentru România, nu numai pentru Baia Mare", a spus Buceschi.

- Domnule Buceschi, echipa dumneavoastră nu se simte bine dacă nu începe de la minus 4 sau 5 goluri pe tabelă? 
- Da, avem noi așa un handicap cu care trebuie să începem pentru a ne concentra pe ce urmează să facem. Din păcate, am început și cu Iakst cu aceeași frică. Cu ajutorul portarului azi am reușit însă să revenim. De obicei, noi jucăm mai bine în repriza a doua. Și cu Nantes am revenit de la 7 goluri. Am discutat cu fetele că trebuie să avem mai multă răbdare în faza de atac. Filippa Idehn a prins o zi foarte bună. 

Costică Buceschi acuză FRH că a aglomerat calendarul înainte de Final Four: „Nu am fost deloc ajutați!”
Costică Buceschi a trăit intens două zile pe banca echipei sale FOTO Dan Potor

Costică Buceschi acuză FRH: „Nu am fost deloc ajutați”

- Sunteți dezamăgit pentru că ați pierdut un meci cu o echipă considerată mai slab valoric? Una peste alta cele patru echipe prezente la Baia Mare sunt de valori aproximativ egale? 
- E o dezamăgire, dar eu consider ca dacă jucam în condiții normale, cu spectatori, era cu totul altceva. Am simțit la echipa mea o teamă, o teamă de a nu greși, au jucat cu trac. Cu Nantes, ele erau outsidere, presiunea era pe noi. Și-au văzut de joc și au făcut mai puține greșeli. Noi am alergat permanent după ele, iar pe final nu am mai avut prospețime. Accidentarea lui Lavko ne-a dat peste cap. Nu am avut timp să pregătim meciurile fără ea. Am încercat și ea a riscat, deși marți e programată la operație, să joace cu ligamentul rupt. Nu am avut soluții. Am încercat să vedem din mers cine dă randament pe acel post, deși nu e ușor. Cu Ikast am jucat mai bine, am greșit mai puțin, dar s-a văzut că nu avem un inter dreapta de meserie. 

- Urmează o săptămână foarte importantă, meci joi cu CSM București, o partidă cât un titlu!
- E foarte greu. Din punctul ăsta de vedere sunt un pic supărat pentru ceea ce s-a întâmplat în acest sezon. Aveam șansa să câștigăm un trofeu pentru România, nu-l câștigam doar pentru Baia Mare, dar am fost foarte puțin ajutați de Federație. Dar mergem înainte, avem un sezon foarte aglomerat în continuare. Am jucat în mare parte cu 8-10 jucătoare tot sezonul, am trei jucătoare accidentate, care și-au rupt ligamentele de la startul campionatului, toate de la 9 metri. Asta ar trebui să dea de gândit celor care fac calendarul. Asta se poate întâmpla oricui. Nu poți să reziști la meciuri din două în două zile, la drumuri foarte lungi. Campionatul în România este foarte puternic, toate echipele își doresc să învingă formațiile din frunte. Cel mai greu e să joci cu echipele din partea a doua a clasamentului.

Citește și: 

VIDEO Locul 3 pentru Minaur în EHF European League. Revenire spectaculoasă pentru băimărence

Finala EHF European League, de la Baia Mare, se va juca între Nantes și Siofok!

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședință CHEIE la Rapid: Dan Șucu a luat deja decizia în cazul lui Cristiano Bergodi!


Comentarii (2)
844831225687843
Petre Stoian  •  10 Mai 2021, 21:22

Pentru Liga Campioanelor s-a suspendat campionatul de multe ori si acum sufera mai toate echipele

razvyyc
razvyyc  •  09 Mai 2021, 23:22

Costică are dreptate. Dacă urmărim programul competițional al adversarelor, vedem că Ikast și Siofok au jucat ultima partidă pe 1 mai (deci generațiile le-au dat 7 zile pauză), Baia Mare a jucat pe 5 mai un meci dificil, cu Bistrița. Iar în ultimele 3 săptămâni au jucat cu 3 meciuri mai mult decât Siofok și Ikast și cu 2 decât Nantes. Federația nu ajută, puteau amâna meciul cu Bistrița și nu murea nimeni + au pierdut în acel meci titular pe ID, Lavko.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează