SPORTURI  »  HANDBAL  »  COVID-19

COVID-19. Campionatul Mondial de handbal feminin de tineret, programat în România între 1-13 iulie, a fost suspendat!

Diana Ciucă, portarul naționalei de tineret FOTO Dan Potor
Diana Ciucă, portarul naționalei de tineret FOTO Dan Potor

Articol de - Publicat joi, 23 aprilie 2020 14:56

Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, a oferit știrea în cadrul unei conferințe video. Federația Internațională de Handbal nu a făcut încă niciun anunț.

România ar fi trebuit să organizeze între 1 și 13 iulie, la București, ediția a 22-a a Campionatelor Mondiale pentru tineret feminin. Din cauza pandemiei de coronavirus, ministrul Tineretului și Sportului a anunțat în cadrul unei conferințe de presă online că IHF (Federația Internațională de Handbal) a suspendat pentru moment competiția.

Nu se știe dacă întrecerea va fi reprogramată în acest an sau va fi anulată definitiv, având în vedere că e o competiție rezervată unei anumite categorii de vârstă, jucătoare sub 20 de ani.


România organizase prima ediție a Mondialelor de tineret în 1977, ”tricolorele” câștigând atunci medaliile de bronz. De-a lungul timpului, la tineret, România a cucerit de două ori titlul mondial, în 1995 și 1999. 
Ultima medalie la această categorie de vârstă a venit în 2016, în Rusia, medalia de bronz. 

„Ne-am arătat intențiile foarte clar de a organiza mai multe competiții de nivel înalt și înainte de această pandemie, când bugetul Ministreului Tineretului și Sportului a fost suplimentat cu 7 milioane de lei pentru organizarea Campionatului Mondial de Handbal Feminin de Tineret din 2020 de la București. Din păcate, pandemia de coronavirus a suspendat această competiție”.  - Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului

Guvernul României suplimentase în luna februarie bugetul Ministerului Tineretului și Sportului din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziția Guvernului cu suma de 7 milioane de lei, bani care urmau să fie folosiți speciali în vederea Campionatului Mondial de Handbal Tineret Feminin 2020. Acum, FRH va trebui să returneze această sumă. 

Citește și alte știri de actualitate din sportul românesc:

COVID-19. Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, a anunțat azi când și în ce condiții se pot întoarce sportivii la antrenamente

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
ray51
ray51  •  24 Aprilie 2020, 15:53

Daca nici in luna iulie nu se poate organiza acest turneu, va dati seama cat va dura aceasta pandemie? Luna iunie a anului 2021 devine o data rezonabila. ***. Dar pentru acest lucru e nevoie de vreo 3 ani...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ceaiuri
ceaiuri  •  23 Aprilie 2020, 19:58

de rasu..plansu,eu cred ca nu l-au intrebat pe Dedu si C.A. al frh...pt ca jocurile din campionat se joaca

Vezi toate comentariile (2)
Comentează