SPORTURI  »  HANDBAL  »  CORONAVIRUS

COVID-19. Campionatul Mondial de tineret organizat de România a fost reprogramat pentru decembrie 2020, iar turneul preolimpic din Muntenegru pentru martie 2021

Diana Ciucă este portarul naționalei feminine de tineret FOTO: Dan Potor
Diana Ciucă este portarul naționalei feminine de tineret FOTO: Dan Potor

Articol de GSP - Publicat sambata, 25 aprilie 2020 12:18

Federația Internațională de Handbal a anunțat vineri noile date pentru competițiile în care sunt implicate și naționalele României

Toate forurile sportive de la nivel mondial sunt nevoite să reconfigureze calendarul competițional din cauza pandemiei de coronavirus. Este cazul și celei de handbal, care vineri seară a anunțat unele schimbări. 

Campionatul Mondial feminin Under-20, organizat de România în Sala Polivalentă şi Sala Dinamo din București și care urma să se desfășoare între 1 și 13 iulie, a fost amânat pentru perioada 2-13 decembrie.

România a organizat prima ediție a Mondialului de tineret în 1977, ”tricolorele” câștigând atunci medaliile de bronz. De-a lungul timpului, la tineret, România a cucerit de două ori titlul mondial, în 1995 și 1999. Ultima medalie la această categorie de vârstă a venit în 2016, în Rusia, și a fost de bronz.

Buget separat

Guvernul României a suplimentat în luna februarie bugetul Ministerului Tineretului și Sportului din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziția Guvernului cu suma de 7 milioane de lei. Joi, ministrul Ionuț Stroe anunțase că această competiție de suspendă, apoi a revenit spunând că România își dorește în continuare organizarea acestei competiții, dar nu a primit nimic oficial din partea IHF sau a FRH. 

Bilete pentru JO tot în martie

IHF a anunțat și noile date pentru turneele de calificare la Jocurile Olimpice, care se vor desfășura între 23 iulie-8 august 2021. Astfel, biletele pentru JO se vor acorda la feminin între 19-21 martie 2021. România va evolua în turneul din Muntenegru, alături de echipa gazdă, de Norvegia şi Thailanda. Aceste turnee erau programate pentru martie 2020, dar din cauza pandemiei de coronavirus nu s-au mai desfășurat. La masculin, ele vor avea loc în perioada 12-14 martie 2021.

De asemenea, Campionatul Mondial feminin Under-18, care urma să se dispute în perioada 18-30 august 2020, în Croaţia, a fost mutat în perioada 29 septembrie-11 octombrie 2020. 

România e puternică și se va întoarce și mai puternică!

Citește și alte știri din handbal:

EHF a decis: Dinamo, eliminată din Liga Campionilor! România, calificată la Euro 2020

Dinamo își strigă frustrarea după eliminarea din Ligă: „Încheiem neînvinși cel mai frumos sezon din Liga Campionilor, dar suntem eliminați”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
ceaiuri
ceaiuri  •  27 Aprilie 2020, 14:47

nu au auzit oamenii de ..Dedu si cei...40(15cred)ai lui....mai avem putin si incepe campionatul national

Vezi toate comentariile (1)
Comentează