SPORTURI  »  HANDBAL  »  EHF

Dinamo își strigă frustrarea după eliminarea din Ligă: „Încheiem neînvinși cel mai frumos sezon din Liga Campionilor, dar suntem eliminați”

Dinamo nu va mai juca împotriva celor de la PSG în Liga Campionilor la handbal masculin +49   FOTO
Dinamo nu va mai juca împotriva celor de la PSG în Liga Campionilor la handbal masculin

Articol de - Publicat vineri, 24 aprilie 2020 16:51

Dinamo e eliminată din Ligă deși are o serie de 12 meciuri fără înfrângere. „Sperăm la un wild-card pentru sezonul viitor”, spune căpitanul Dan Savenco (35 de ani).

„Cu părere de rău, sezonul de Liga Campionilor s-a încheiat pentru noi și nu pe teren. O hotărâre luată la nivelul boardului Federației Europene de Handbal, pe undeva de înțeles, dar pe de altă parte dureros pentru noi", a declarat managerul lui Dinamo, Daniel Georgescu. „Sperăm ca la anul să ni se acorde o nouă șansă, pentru că suntem singura echipă care a terminat neînvinsă Liga Campionilor în actualul sistem. Am reprezentat cu cinste handbalul românesc, acum nu-mi doresc decât să fim toți sănătoși și să începem cu bine sezonul viitor", a adăugat Georgescu.

Poate înțeleg și cei de la Federația Română de Handbal că nu se mai poate juca, toată lumea închide, numai noi vrem să deschidem. EHF, celelalte federații pun în prim plan sănătatea jucătorilor, și nu interesele personale", a subliniat Georgescu.

Dan Savenco: „E dureros, dar asta e realitatea!"

Dan Savenco, pivotul și căpitanul lui Dinamo, e și el mâhnit de această veste. „Se vorbea de mai mult timp că se va ajunge aici, dar speram ca zvonurile să nu se concretizeze. Acum, nu mai e nimic de făcut, rămânem cu satisfacția că am încheiat competiția neînvinși, dar și cu durerea că nu am putut să înfruntăm cea mai bogată echipă din lume, PSG. Eu sper, totuși, că la anul să ne întâlnim cu parizienii tot în Liga Campionilor", a spus Dan Savenco.

Invitație de la EHF?

EHF a schimbat sistemul de desfășurare al Ligii Campionilor, din sezonul viitor. România e pe locul 13 conform rankingului de țară, și numai primele 9 echipe sunt sigure că pot trimite campioana în Liga Campionilor. Restul de echipe până la 16 vor fi invitate de Federația Europeană de Handbal, iar Dinamo speră la un astfel de wild-card.

GALERIE FOTO. Cadre inedite din București, în plină pandemie de COVID-19

+45 FOTO

Citește mai multe știri despre handbal:

Continuă războiul Dinamo-Turda: „Un individ care pozează în eternul dezavantajat”

Campionatul Mondial de handbal feminin de tineret, programat în România între 1-13 iulie, a fost suspendat!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
creeperno999
creeperno999  •  24 Aprilie 2020, 23:07

Ce wild card ar trebui sa ne bage 100% peste faza grupelor

Vezi toate comentariile (1)
Comentează