SPORTURI  »  HANDBAL  »  CORONAVIRUS

COVID-19. Dan Savenco, căpitanul lui Dinamo, povestește cum a fost prima zi ca polițist: „Am nimerit la o secție în Ferentari! Am intrat direct la facultate”

Handbalistul în fața secției la care a fost trimis FOTO Dan Savenco Official
Handbalistul în fața secției la care a fost trimis FOTO Dan Savenco Official

Articol de - Publicat joi, 09 aprilie 2020 15:58

Dan Savenco (35 de ani), pivotul celor de la Dinamo, ajută în aceste zile la păstrarea ordinii pe străzile din Capitală. „E ciudat, eu mă pregăteam să mă întâlnesc cu Karabatic și Abalo, nu cu Dorel și Aurel!”

Din cauza lipsei de personal, sportivii de la Dinamo au fost chemați la ordin, fiind la dispoziția Ministerului Afacerilor Interne. Dan Savenco, pivotul lui Dinamo, care are grad de subinspector, s-a prezentat la ordin și a povestit cum a decurs prima zi de muncă.

- Dane, salut! Ești tot la Galați?

- Nu, am venit de o săptămână în București pentru că am fost chemați la ordin. De joi ne-am și prezentat la muncă, am îmbrăcat uniforma și suntem gata să servim Patria.

- Cum să te salutăm acum?

- Să trăiți, domnule subinspector! (râde). De șase luni am fost angajat la Dinamo. Și acum s-a apelat la noi. Nu e nicio problemă, ne facem treaba.

Provocarea din afara terenului

- Mergeți în patrulare pe străzi sau cum?

- Eu am fost repartizat la Secția 24 din București. E undeva în cartierul Ferentari. Glumind un pic, am intrat direct la facultate, am trecut de liceu. La ora opt dimineața trebuie să ne prezentăm la post. Suntem doi sportivi de la Dinamo, însoțiți de un polițist care face acest lucru frecvent.

- E un pic ciudat, nu, din terenul de handbal pe stradă?

- Da, e foarte ciudat. Eu mă pregăteam să dau piept pe teren cu Karabatic, cu Abalo sau Hansen și acum trebuie să am grijă de Dorel și Aurel. Dar nu avem ce face, ne adaptăm. E o provocare pentru noi, căreia cu siguranță o să-i facem față.

- Aveți măști, mănuși, dezinfectant?

- Da, suntem echipați. Important e ca oamenii să înțeleagă că nu e de glumă. E situație de urgență și trebuie să respecte legile. Să scăpăm mai repede de acest virus și să ne întoarcem apoi la ce făcea fiecare înainte! 

Citește și: 

COVID-19. Larisa Iordache, trimisă în stradă: „M-au pus să îmbrac uniforma Poliției din lipsă de personal” UPDATE Horia Tecău și alți doi sportivi, în subordinea MAI

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
mehighms
mehighms  •  10 Aprilie 2020, 07:47
Postat de Vali Iliu pe 09 Aprilie 2020, 22:02

Un exercițiu de imaginație: să ne închipuim că acești sportivi ar fi angajați la Ministerul Sănătății, în loc de MAI

buna asta...

creeperno999
creeperno999  •  09 Aprilie 2020, 22:50

Bafta

360050611181014
Vali Iliu  •  09 Aprilie 2020, 22:06

această profesie nu este sau nu ar trebui să fie o bagatelă... e ceva profund greșit în realitatea aceasta... sportivii profesioniști nu sunt nici polițiști, nici medici, nici pompieri

Vezi toate comentariile (4)
Comentează