HANDBAL  ·  OPERAȚIE

Cristian Gațu a ieșit din operație! Doctorii i-au făcut și un test de coronavirus + mesajul familiei Gațu după intervenție

Articol de — Joi, 26 Martie, 13:26

Cristian Gațu, 74 de ani, fost dublu campion mondial la handbal cu echipa României și fost președinte al Federației Române de Handbal, e internat la Spitalul Militar din Capitală, după ce a suferit un atac cerebral.

Joi, la ora 10:45, Gațu a intrat în operație. Intervenția a durat aproximativ două ore și jumătate. Ulterior, fostul mare handbalist a efectuat și un test de coronavirus, iar din fericire acesta a ieșit negativ.

Doctorii au dat asigurări că atacul vascular cerebral suferit de Cristian Gațu este unul recuperabil, iar gloria handbalului românesc este în afara oricărui pericol. Urmează să revenim cu noi amănunte. 

Cornel Oțelea, Ștefan Birtalan și alți foști colegi ai lui Gațu de la națională și de la Steaua au ținut legătura cu medicii până la ieșirea din operație, încercând să se asigure că prietenul lor este în afara oricărui pericol. 

Maiorul doctor Alin Chirteș, cel care l-a operat pe Gațu, a dat asigurări că totul a decurs normal și că fostul mare handbalist se va recupera total după accidentul vascular cerebral. Cristian Gațu va rămâne în spital aproximativ o săptămână. El este internat acum pe secția neurochirurgie a Spitalului Militar din Capitală.  

„Vă mulțumim că ne sunteți alături!"

Familia lui Cristian Gațu a mulțumit tuturor celor care îl susțin, chiar și cu gânduri bune, pe fostul mare handbalist. „Gândurile bune transmise de dumneavoastră au făcut ca intervenția chirurgicală să se desfășoare fără complicații și să reprezinte un succes. Mulțumiri echipei medicale a Spitalului Militar Central. Cristian Gațu este un campion!", a transmis familia. 

Cine este Cristian Gațu

  • Născut pe 20 august 1945 la Bucureşti
  • Dublu campion mondial în 1970 şi 1974
  • Medaliat cu argint la JO Montreal 1976 şi cu bronz la JO 1972
  • A cîştigat Cupa Campionilor Europeni cu Steaua în 1977
  • Considerat cel mai tehnic jucător din istoria handbalului românesc
  • Fost vicepreşedinte al COSR în mandatul lui Ion Ţiriac
  • Fost comandant al Clubului al Armatei Steaua
  • Preşedintele Federaţiei Române de Handbal între 1996 şi 2014

Citește și: Medicii de la Suceava, indignați că ”suntem puși de conducerea militară să mergem goi prin curte, după ce facem duș”. Ce spune generalul

Libertatea

Comentarii (2)

vasyxxx  •  26 Martie 2020, 15:01

Multumesc Doamne Isuse ca ai ajutat ca acest minunat om sa iasa cu bine din sala de operatie si se afla in afara ori carui pericol.

Nelu Feier  •  26 Martie 2020, 20:38

Cristian Gatu,marele nostru sportiv,intelectual cu verbul la el,merita sa fim alaturi de el.A fost si va ramane in vecii-vecilor(alaturi de colegii lui marii handbalisti de atunci nu de azi,alaturi de Patzaichin,Nastase,Nadia) un mare sportiv al Romaniei.Cei tineri nu stiu,din pacate cine a fost C.Gatu in handbal,(ei il stiu mai bine de ex.pe Ghita,Csepregy etc,juc.asa cum sunt ei si gen. lor de doi lei,lumea a V-a in handbalul masculin actual )Sunt sigur ca totul va fi bine.Sa te faci bine legenda noastra!

Vezi toate comentariile (2)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal European

Digi 1
19:00 Emisiune TV

La Liga World

Digi 2
19:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
21:00 Emisiune TV

Sport Report

Telekom 1
21:30 Fotbal, Reluare

Barcelona - Atletico Madrid

Digi 2
Program TV complet

Liga 1