SPORTURI  »  HANDBAL  »  DECIZIE

Verdictul Comisiei de Disciplină, în disputa Cristina Neagu - Tadici » O primă reacție dură: „Pe bune? Adică nu se văd toate nenorocirile care se întâmplă acolo?”

Cristina Neagu și Gheorghe Tadici au fost implicați într-un duel încins al declarațiilor +32   FOTO
Cristina Neagu și Gheorghe Tadici au fost implicați într-un duel încins al declarațiilor

Articol de GSP - Publicat miercuri, 08 iunie 2022 14:21 / Actualizat miercuri, 08 iunie 2022 14:28

Comisia Centrală de Disciplină din cadrul FRH a dat verdictul, miercuri, în cazul declarațiilor tăioase oferite de Cristina Neagu și Gheorghe Tadici la finalul lunii mai, în ceea ce a reprezentat scandalul sezonului în Liga Florilor. 

  • CONTEXT: Cu o etapă înainte de încheierea campionatului, Cristina Neagu (33 de ani) a lansat un atac direct la adresa formației conduse de Gheorghe Tadici, 70 de ani, și la adresa arbitrilor băimăreni Alin Gherman și Adrian Moldovan. Neagu a dat de înțeles că Rapid a avut o misiune ușoară la Zalău.
  • În replică, Tadici, antrenorul de la Zalău, a răspuns punctual acuzațiilor: „Prost e Nicușor Dan că îi dă salariul ăla! În jurul ei e vid”

Dacă Neagu a fost sancționată cu o amendă în valoare de 1.000 de lei, declarațiile acesteia fiind considerate tendențioase, tehnicianul Gheorghe Tadici, cel care oferise pe GSP.ro o reacție dură la adresa interului de la CSM București, a scăpat nesancționat.

Amendă pentru Cristina Neagu, Tadici a scăpat

În legătură cu sesizarea domnului Constantin Din, președinte al FRH, privind declarațiile apărute în mass media ale sportivei Cristina Neagu (CSM București) și ale domnului profesor Tadici Gheorghe (CSM Zalău), Comisia, văzând punctele de vedere ale celor doi, hotărăște: 

- sancționarea sportivei Cristina Neagu (CSM București) cu penalitate 1.000 lei, dată limită de achitare 07.07.2022, conform art. 45.2 lit. b), pentru declarații tendențioase care se dovedesc a fi nereale în mass media. 

- în ce privește declarațiile dlui. Tadici Gheorghe, Comisia, văzând prevederile art. 45.1 și 45.2 RD , constată că luarea unor măsuri disciplinare în această situație nu este de competența CCD.

- Ședința comisiei centrale de disciplină din data de 07.06.2022

Cristina Neagu a lansat acuzații grave la finalul victoriei obținute de CSM București la Zalău, scor 26-24, pe 26 mai: „Câștigătoarea se stabilește dinainte aici. Oribil, jenant!”. Concret, interul stânga a lăsat să se înțeleagă că formația lui Gheorghe Tadici a lăsat-o mai ușor în disputele cu Rapid.

Cristina Neagu, dialog brutal de sincer despre Tadici și abuzurile din handbal: „Cum pot fetele să spună ceva, când văd că oamenii care le agresează sunt susținuți în continuare?”
#NuAbuz
Cristina Neagu, dialog brutal de sincer despre Tadici și abuzurile din handbal: „Cum pot fetele să spună ceva, când văd că oamenii care le agresează sunt susținuți în continuare?”

Reacție virulentă după decizia de azi: „Handbalul este un sport plin de corupție, care are nevoie de o curățare rapidă”

Vlad Enăchescu, fost șef al secției de handbal de la CSM București, a reacționat virulent pe contul său de Facebook, contestând decizia luată împotriva Cristinei Neagu:

O spun de mult: handbalul este un sport plin de corupție, care are nevoie de o curățare rapidă, un reset total - sper ca noul președinte chiar să reușească! Până una alta, Comisia de Disciplină, la sesizarea noului Președinte, a „analizat” declarațiile din social media ale fantasticei Cristina Neagu și ale grobianului «profesor» Tadici. 

Concluzia? 1.000 de lei amendă pentru Neagu și aplauze pentru grobian! «Se dovedesc nereale» - pe bune? Adică nu se văd toate nenorocirile care se întâmplă acolo? Chiar ne luați pe toți de fraieri?

Așa vrem noi să avem campionat curat? Așa se judecă o astfel de speță? Atât de frică vă este de acest personaj toxic care a distrus acest minunat sport? Președintele comisiei - dl. Jugănaru - este timorat probabil de cele ce se petrec în jurul său și își declină competența atunci când vine vorba de recidivistul din Zalău. 

Probabil că tocmai recidiva l-a îndemnat să se uite în altă parte și să aplice politica „pumnului în gură” celei mai mari campioane pe care handbalul românesc a avut-o și încă o are!”, a scris Enăchescu, pe contul său de Facebook. 

Sancțiunile primite de Gheorghe Tadici în anul 2021:

  • 2 martie: 1.000 lei amenda pentru declarații cu caracter jignitor făcute în mass media;
  • 30 august: 600 lei amenda pentru comportament nesportiv la meciul dintre Zalău și Rapid (memoriu făcut de abitrii jocului);
  • 7 septembrie: 8 etape suspendare și 1.000 lei amendă pentru insulte, jigniri și amenințări la adresa jucătoarelor lui la un time-out (memoriu făcut de Alexandru Dedu);
  • 1 decembrie: 6 etape de suspendare și 4.000 de lei amendă pentru bruscarea propriei jucătoare în timpul unui meci (memoriu făcut de Alexandru Dedu).

Citește și alte știri din handbal: 

Nume noi la FRH » Pe cine vrea Constantin Din în conducerea handbalului românesc

CSM București vs. Rapid, bătălie de milioane de euro » Câți bani încasează fiecare jucătoare din lot de la Primăria Capitalei și Ministerul Transporturilor + noi transferuri tari!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (16)
Pstanciu
Pstanciu  •  09 Iunie 2022, 20:17

Totul a pornit de la faptul ca Zalau a vrut sa dea o replica buna echipei CSM ; asta a fost acuzatia adusa echipei gazda , iar cu Rapid, Zalau a jucat poate mai bine ; nu e corect sa ceri echipei adverse sa nu isi apere sansele; pentru asta se putea da o suspendare destul de mare

xac13
xac13  •  09 Iunie 2022, 08:47

Bravo !!! A (re)inceput perioada profesorului sovietic !!! Hai handbalul !!!

ODINnumber1
ODINnumber1  •  09 Iunie 2022, 05:17

Bugetara cristina neagu are un tupeu incredibil (vecin cu nesimtirea).

Vezi toate comentariile (16)
Comentează
Close