SPORTURI  »  HANDBAL  »  DECIZIE

Final de capitol » Cristina Neagu a pus punct: „Ultimul European pentru mine”

Cristina Neagu/ foto Raed Krishan (GSP)
Cristina Neagu/ foto Raed Krishan (GSP)

Articol de GSP - Publicat joi, 17 noiembrie 2022 13:11 / Actualizat joi, 17 noiembrie 2022 13:46

Cristina Neagu (34 de ani) a anunțat astăzi că Europeanul din acest an a fost ultimul din cariera ei.

Jucătoarea de la CSM București a făcut anunțul după ce România a terminat competiția pe locul 12, în urma înfrângerii cu Germania, scor 28-32.

„Ultimul Campionat European pentru mine. Nu s-a încheiat așa cum mi-aș fi dorit, dar am dat totul pe teren, așa cum fac de fiecare dată. Mulțumesc tuturor celor care sunteți mereu alături de mine, în zilele bune, dar mai ales în cele mai puțin bune!”, a transmis Cristina Neagu pe Facebook.

Următorul European e programat în 2024, în Austria, Ungaria și Elveția, când Neagu va avea 36 de ani. Ultimul turneu final din cariera Cristinei ar urma să fie Mondialul de anul viitor, din Danemarca, Norvegia și Suedia.  

Handbalul, sport național de șmecherie!
EDITORIAL
Handbalul, sport național de șmecherie!

Cristina Neagu a răbufnit la adresa arbitrajului, după România - Muntenegru 34-35

Cristina Neagu a fost furioasă la adresa arbitrajului la finalul înfrângerii României cu Muntenegru, scor 34-35. În cazul unei victorii, „tricolorele” ar fi jucat cu calificarea în semifinale pe masă, în ultimul meci cu Germania, pierdut cu 28-32.

„E al nu știu câtelea meci de la Europeanul care se desfășoară în acest fel. Nu mă interesează că se va spune acum că așa suntem noi românii, că vorbim despre arbitraj atunci când pierdem. Dacă nici acum nu-ți dai seama că eram echipa care merita să câștige, înseamnă că nu ești român sau nu îți pasă de sport! S-a văzut clar pe teren.

Chiar vreau să văd ultima fază. Sunt 99,99% convinsă că jucătoarea din Muntenegru a făcut dublu dribling înainte să scoată 7 metri. Dar bineînțeles că arbitrii nu vor să se uite la video la niciun meci de ale noastre. Eu nu am ce să spun. Azi am luptat din primul în ultimul minut. Echipa a fost senzațională. Meritam să câștigăm. Aceste fete care ne-au arbitrat nu ar trebui să arbitreze pe nimeni!

+23 FOTO

Nu ai cum să joci împotriva unor astfel de decizii. Fetele astea nu cred că știu ce s-a întâmplat azi, nu știu ce au arbitrat. Mi-ar plăcea ca arbitrii să se uite la meciuri și să-și vadă greșelile. La meciurile noastre, arbitrii nu se duc să vadă ce s-a întâmplat. La celelalte meciuri, se uită mereu la video.

Eu tot cred că la ultima fază, Itana Grbic a făcut dublu dribling înainte să obțină 7 metri. Arbitrii nu vor niciodată să vadă fazele pe monitor. Și nu înțeleg de ce. Era un meci extrem de important. Consider că nu e corect”, a declarat Cristina Neagu

Ce a deranjat-o pe Cristina Neagu:

  • Cu 32 de secunde înainte de finalul meciului, la 33-34, Muntenegru a avut atacul. După o aruncare de la 9 metri, mingea a ajuns la Itana Grbic. Aceasta a bătut mingea de podea și a încercat să o dribleze pe Crina Pintea.
  • Muntenegreanca s-a oprit, a bătut din nou mingea de podea și a plecat spre poarta României, fiind faultată în semicerc. S-a dictat 7 metri, Muntenegru a dus scorul la 35-33, iar orice șansă a României la un rezultat pozitiv a fost spulberată.

Citește și:

Echipa României pregătea un protest nemaivăzut la meciul cu Germania, dar a dat înapoi și l-a „mutat” la vestiare!

Florentin Pera, luat tare la TV: „Cum este posibil ca un campionat foarte puternic precum al nostru să nu producă o națională de semifinale?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
ceaiuri
ceaiuri  •  17 Noiembrie 2022, 16:00

atunci hai sa fie mai bine la mondial....

miciBIO
miciBIO  •  17 Noiembrie 2022, 14:57

Cu Muntenegru au fost niște decizii care au fost îndoielnice, dar nu mi s-a părut că am fost hăituiți, cred că încercăm să gasim scuze absolute. Au fost 3-4 faze pe care eu l-am urmărit dealungul meciului și pentru care în euforia stării și a ceea ce au transmis comentatorii, mi s-a părut că eram furați pe față, în realitate 2 dintre ele sunt decizii de neconceput, doar două! Și Muntenegru a avut eliminări de 2 minute ușoare iar noi nu am știut să profităm, nu am fost capabili să mărim diferența la două sau trei goluri și mereu am fost în urma lor cu un gol sau la egalitate, referindu-mă aici la repriza a-2-a. Neagu este eterna Messi din ziare, dar pe teren a avut o prestație bună cu Muntenegru, nu fabuloasă cum o divinizează mulți. Să nu uităm evoluția execrabilă a lui Neagu cu Olanda, care a înscris primul gol mai la final de primă repriză. Repet, de când a venit de la Buducnost, din 2017, nu a avut realizări decât de Marketing și de presă, cu articole care o hiperbolizau, dar evoluțiile din teren nu duceau în zona aia. Să nu uităm că acum 2 ani a refuzat naționala, pe motive medicale, deși la echipa de club juca, iar CSM, nejustificat, i-a tot mărit contractul. De ce nu a căutat-o Gyor, Brest sau alte echipe de Tier 1?

Juvezaur
Juvezaur  •  17 Noiembrie 2022, 14:26
Postat de gazistu pe 17 Noiembrie 2022, 14:08

iar arbitrii, Cristina?? _____________________________________________ REGULA in sport e SIMPLA: cine marcheaza mai mult castiga: MUNTENEGRU a marcat 35 goluri, rOMANIA 34 ... restul sunt scuze! ... plangea dupa meci "cea mai bun handbalista a lumii: cu 30.000 Euro/lunar (1 apart cu 2 cam. in Bucuresti, tot la al2lea salar!)

Scuze? tu ai văzut meciul? ce vorbești fără sa știi? Greselile astea de arbitraj nu se fac nici la meciul dintre a 5-a B cu a 5-a D în curtea școlii. A fost strigător la cer pur și simplu.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează