SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL EUROPEAN

UPDATE Echipa României pregătea un protest nemaivăzut la meciul cu Germania, dar a dat înapoi și l-a „mutat” la vestiare!

Echipa României // foto: Raed Krishan, GSP +23   FOTO
Echipa României // foto: Raed Krishan, GSP

Articol de , - Publicat miercuri, 16 noiembrie 2022 23:28 / Actualizat miercuri, 16 noiembrie 2022 23:30

Jucătoarele din echipa națională de handbal feminin a României au pus la cale un protest inedit pentru meciul cu Germania, scor final 28-32, dar au renunțat la idee după ce au aflat ce pedeapsă ar fi primit. 

  • Reporterul GSP Andrei Petrescu și fotoreporterul Raed Krishan se află la Skopje, de unde trimit cele mai importante informații despre Europeanul de Handbal Feminin.

UPDATE, ora 22:00 » Protest „mutat” la vestiare. Mesajul postat de Crina Pintea

Crina Pintea a publicat pe pagina sa de Facebook o poză cu ea și coechipierele sale purtând tricourile pe care ar fi vrut să le îmbrace la meciul cu Germania, dar n-au fost lăsate de EHF, cu mesajul „Respect our work” (Respectați-ne munca!).

În descriere, Crina a adăugat câteva hashtag-uri, precum „Fair Play”, „Nu încălcați regulile”, „Suntem puternice”, „Vocea noastră contează” și „Respectați jucătoarele”.

Echipa României pregătea un protest nemaivăzut la meciul cu Germania, dar a dat înapoi și l-a „mutat” la vestiare!
Mesajul ferm al handbalistelor noastre

ȘTIREA INIȚIALĂ

Marți seara, după meciul crucial cu Muntenegru, pierdut de „tricolore” la limită, 34-35, Cristina Neagu a acuzat că arbitrii au greșit decisiv în favoarea adversarelor la una dintre ultimele faze.

Cum?

  • Cu 32 de secunde înainte de finalul meciului, la 33-34, Muntenegru a avut atacul. După o aruncare de la 9 metri, mingea a ajuns la Itana Grbic. Aceasta a bătut mingea de podea și a încercat să o dribleze pe Crina Pintea.
  • Muntenegreanca s-a oprit, a bătut din nou mingea de podea și a plecat spre poarta României, fiind faultată în semicerc. S-a dictat 7 metri, Muntenegru a dus scorul la 35-33, iar orice șansă a României la un rezultat pozitiv a fost spulberată.
Crina Pintea, în lacrimi după România - Germania: „Ce rost are să mai faci sacrificii dacă totul se întâmplă în spate? Sunt jocuri de culise! EHF nici nu ne-a lăsat să  protestăm”
ROMÂNIA - GERMANIA 28-32
Crina Pintea, în lacrimi după România - Germania: „Ce rost are să mai faci sacrificii dacă totul se întâmplă în spate? Sunt jocuri de culise! EHF nici nu ne-a lăsat să protestăm”

Nemaivăzut: cum plănuiau să protesteze jucătoarele României în meciul cu Germania de la Campionatul European de handbal

Ca atare, conducerea FRH și jucătoarele au orchestrat să protesteze la începutul meciului cu Germania față de modul în care au tratat arbitrii acea fază.

Ce plănuiau „tricolorele”? Ca la meciul de astăzi să comită intenționat un dublu dribling, pentru a vedea ce hotărăsc arbitrii vizavi de acest procedeu. În funcție de decizie, urma să protesteze sau nu împotriva perechii de arbitri. 

Acesta nu a fost singurul mod prin care româncele doreau să protesteze. Ele aveau de gând să intre pe teren cu tricouri cu mesajul „Respect our work”, în traducere „Respectați-ne munca”, dar până la urmă tricourile au fost purtat de suporterii români din tribunele arenei.

+19 FOTO

De ce a renunțat România la protest

După meci, întrebată de ce nu au mai recurs la gesturile puse la cale, Cristina Neagu a spus:

A fost în calcul să ieșim cu ele pe teren, însă cei conducere au spus că mai presus de amendă putem primi suspendare. Nu știu, echipa să nu mai joace un an sau ceva de genul, pentru că noi ne-am dorit foarte mult să ieșim cu acele tricouri.

Să ne respecte munca, pentru că dacă e ceva ce nu suport în viața mea și în cariera mea e când decide altcineva pe munca mea și pe munca noastră.

Ulterior, în cadrul unei conferințe de presă, președintele Federației Române de Handbal, Constantin Din, a dezvăluit că acel protest ar fi adus o amendă consistentă și suspendare de un an pentru naționala României!

Mai multe știri din handbal: 

Bornă uluitoare atinsă de Cristina Neagu: peste 300 de goluri înscrise la Europene!

Imagine uluitoare de la România - Muntenegru: incredibil ce făcea un spectator în tribună!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (38)
boierasul
boierasul  •  18 Noiembrie 2022, 08:37
Postat de CiukNoris pe 17 Noiembrie 2022, 04:37

Trebuia arbitru de la psd… să ne dea meciuri să cistigam si noi o finala, să se simta bine neagu si colegele… dacă iesi pe 12 din 12 ciocumic, mai multă munca, rezultate, etc… dacă in min 59 era 35-25 ptr ro, nu mai putea să te fure nimeni… noi suntem centrul univesului; dacă nu era norvegia, franta, muntenegru, spania, arbitrii corupti, atunci ro era campioana mondiala, universala, campioana galaxiei… o echipa de tzatze figurante

Alt prost rezist #))) #))

johny2003
johny2003  •  18 Noiembrie 2022, 08:27
Postat de ceaiuri pe 16 Noiembrie 2022, 20:48

si nu am ramas decat cu..intentia,trebuiau sa faca ceva,chit ca pierdeam un mondial...sau plateam o amenda(platim destule pensii speciale)

Lasa ma ceaiurile, ca iar spui bazaconii

Anshbach.1987
Anshbach.1987  •  17 Noiembrie 2022, 22:57
Postat de lapusneanul pe 17 Noiembrie 2022, 12:31

da ma, scrie în regulament, dacă România ratează, la următorul atac trebuie dictat împotriva ei fault și eliminare:))..sa fii fericit ca nu doare prostia..

Daca e,lasă cuvintele aici ca le aranjam noi!!Ce naiba ai vrut să zici?

Vezi toate comentariile (38)
Comentează
Close