SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA - GERMANIA 28-32

Cristina Neagu, interviu incendiar după România - Germania! Atacă din nou arbitrajele: „N-ai cum să joci handbal așa! S-a văzut cu ochiul liber că a fost o furăciune”

Cristina Neagu // FOTO: Raed Krishan +23   FOTO
Cristina Neagu // FOTO: Raed Krishan

Articol de , - Publicat miercuri, 16 noiembrie 2022 18:38 / Actualizat miercuri, 16 noiembrie 2022 19:32

Cristina Neagu, vedeta României, a continuat atacurile la adresa arbitrajului de la Campionatul European, după înfrângerea cu Germania, 28-32.

  • Reporterul GSP Andrei Petrescu și fotoreporterul Raed Krishan se află la Skopje, de unde trimit cele mai importante informații despre Europeanul de Handbal Feminin

La interviul acordat la finalul meciului, Cristina Neagu a vorbit despre prestația „tricolorelor” la acest turneu final și a continuat să critice arbitrajul din partida cu Muntenegru. 

România - Germania 28-32, în ultimul meci pentru „tricolore” în grupa principală de la Campionatul European
CAMPIONATUL EUROPEAN
România - Germania 28-32, în ultimul meci pentru „tricolore” în grupa principală de la Campionatul European

Cristina Neagu atacă după România - Germania

- Trebuia să fie un meci special, mai ales că este ultimul tău meci la un Campionat European.
 - Da, mi-aș fi dorit să fie altfel, să fie cu victorie. Mi-aș fi dorit să fie altfel. E clar că ce s-a întâmplat ieri a cântărit foarte mult, n-am putut să ne odihnim. Sigur că și Germania a jucat târziu și nu știu cât de mult au au dormit și fetele acelea, nu știu exact cât au schimbat ele de-a lungul turneului. Știu că noi am jucat cu aceleași jucătoare și și s-a simțit foarte mult oboseala astăzi. 

- Totuși ieși din scenă cu un moment important în cariera ta, cele mai multe goluri la un Campionat European.
 - Da, e ceva ce o să rămână acolo pentru totdeauna. Sunt mândră să fiu acolo alături de nume mari ale handbalului internațional. Așa cum spuneam și mai devreme, cred că la vârsta mea am făcut un turneu foarte bun și în continuare cred că jucătoarele cu mai mare experiență au au ținut în viață echipa națională și la acest turneu. Și aici nu este vorba de mine, este vorba și de Crina, de Eliza, și portarii pe alocuri au făcut niște meciuri bune. Sigur, și celelalte fete da. S-a vorbit foarte mult că avem o echipă tânără, dar am continuat să jucăm cu fetele cu experiență. Și uite că dacă nu se întâmpla ce se întâmpla ieri și poate obțineam măcar un punct, altul, era și moralul astăzi și am fi făcut poate un meci mai bun. Cred că n-am făcut un meci atât de rău, dar e clar că nu am fost la nivelul nostru maxim.

 - Terminăm tot pe locul 12, la fel ca la EURO 2020, dar simți cumva pe echipa arată mai bine, are un potențial mai mare?
 - S-a văzut cu ochiul liber că echipa a jucat mai bine. În 2020 efectiv am terminat așa, cu un gust amar a fost așa. Ne-am chinuit. Mi-aduc aminte și în meciul acela de calificare cu Polonia, am fost conduse, am câștigat în repriza a doua, a fost greu, cred că nu se poate compara din punctul ăsta de vedere. Chiar ziceam mai devreme că am pierdut la un gol cu Olanda, pierdut la un gol cu Muntenegru, ambele meciuri cu greșeli mari de de arbitraj. Singurul meci în care am cedat și probabil a fost un pic și strategic, pentru că știam că meciul cu Macedonia era cel mai important pentru noi, a fost cel împotriva Franței. În rest, am făcut meciuri bune, am fost foarte aproape de toți adversarii. Asta deși toți credeau că toate echipele ne vor învinge foarte ușor la acest Campionat European, cred că s-au înșelat. Am arătat că putem fi o echipă puternică, că echipa are prezent în primul rând are prezent, așa că mergem mai departe și cu siguranță ne luptăm la Campionatul Mondial să ajungem la turneu preolimpic.

+19 FOTO

Cristina Neagu: „Să ne respecte munca! Dacă e ceva ce nu suport, e când decide altcineva pe munca mea”

- Ați scris acele mesaje pe tricourile de antrenament. Ați renunțat să ieșiți cu ele sau nu ați luat în calcul să intrați cu ele pe teren?
 - Ba da, a fost în calcul să ieșim cu ele pe teren, însă cei conducere au spus că mai presus de amendă putem primi suspendare. Nu știu, echipa să nu mai joace un an sau ceva de genul, pentru că noi ne-am dorit foarte mult să ieșim cu acele tricouri. Să ne respecte munca, pentru că dacă e ceva ce nu suport în viața mea și în cariera mea e când decide altcineva pe munca mea și pe munca noastră.

- V-ați mai uitat la faze de joc din meciul cu Muntenegru? 
- Ne-am uitat. Sigur că ne-am uitat, a fost, a fost așa un pic de nebunie, dar asta e, asta mi se pare nedrept când altcineva decide pentru munca noastră. Atunci când e echipa adversă e mai bună, așa cum s-a întâmplat deseori, nu e nicio problemă să accepți înfrângerea cu fairplay, dar când alții decid cine câștigă pe teren, asta n-o să accept niciodată.

- Crina spunea că s-a săturat, că visurile noastre s-au transformat în scrum din cauza arbitrajului. E și gândul tău?
 - Știu că s-a săturat și eu m-am săturat. Din păcate ne supărăm. Suntem dezamăgite și lucrurile merg mai departe. Muntenegru în semifinale. Noi am pierdut de astăzi am ieșit pe locul 12 . Dacă ne gândim anul trecut, la turneul preolimpic am fost măcelărite de arbitrele din Norvegia, anul ăsta de cele din Austria. Dar vezi, lucrurile merg mai departe, alte echipe câștigă sau obțin rezultate și noi rămânem cu frustrările și dezamăgirile. 

- Și...
- Cred că aici ar trebui să acționăm cumva, să nu pățim la infinit se tot repetă lucrurile astea și noi trebuie să plecăm capul și să fim supărate. Pentru că în primul rând noi suferim jucătoarele. Da, pentru că noi suntem acolo pe teren, noi suntem cele lovite, noi suntem cele care nu știm cum ne ridicăm dimineața din pat, ne ducem la meci, ne încălzim și jucăm. Și noi suntem cele care suferim și știm că oamenii sunt alături de noi, știm că sunt în asentimentul nostru, ne dau dreptate. Dar dacă lucrurile continuă să fie la fel și nu se schimbă, cineva care are putere de decizie nu schimbă ceva și pentru această națională a României, lucrurile vor fi la fel în continuare.

- Poate și pentru că Slovenia sau Macedonia de Nord organizează turnee în continuu.
- Da, e posibil, îți dai seama, mie nu-mi vine să cred că de atâția ani și la echipa națională și nici măcar o dată n-am organizat și noi o grupă undeva în România. E altceva, să joci cu sala plină, e altceva. Să vii cu 2-4 puncte cum au venit cele de la Muntenegru, nu, care au mers all-in pe meciul cu noi. E altceva și se pot obține rezultate. Dar noi nu am putut să luăm nici măcar turneul preolimpic in 2016, când am luat medalie de bronz la Campionatul Mondial și toată lumea spunea că o să organizăm turneu preolimpic. Până la urmă am fost în Danemarca. Nu știu ce să vă zic, cred că alții ar trebui să vă răspundă la întrebările astea. 

- Este frustrant și pentru tine?
 - Este foarte frustrant pentru că știu că știut cât de mult muncim și știu cât de mult. Uite, mergem în vestiar și suntem dezamăgite. Plângem, ne dor toate cele și trebuie să ne ridicăm și a doua zi să venim să jucăm. Și nimeni nu știe de multe ori prin ce trecem. De aia am și spus ieri, români, neromâni, ce vreți voi. N-ai cum să joci handbal așa, nu ai cum! Și să știi că foarte multă lume a fost în asentimentul nostru și s-a văzut cu ochiul liber că a fost furăciune mai pe românește, dacă tot o spune furăciune.

- Conducerea federației a discutat despre voi după meci, că s-a simțit așa că ați fost singure? 
- Cel puțin nu după meci. Astăzi înainte de meci a fost o scurtă discuție, dar mai mult legată de dacă ar trebui să facem un gest sau nu. 

- V-ați fi așteptat la mai mult? 
- Nu vreau să mă bag în astfel de de discuții. Întreabă-i pe ei dacă vrei. Eu doar vream să spun că ieri chiar am luptat și meritam să câștigăm și sunt convinsă că dacă am fi câștigat altfel era moralul nostru astăzi știind că putem juca pentru pentru semifinale. 

- Cristina, când te lași, te gândești să intri în administrație, să încerci să faci ceva pentru handbalul?
 - Nu, nu mă gândesc, nu, nu-mi doresc asta în momentul ăsta. Nu știu ce va fi când mă voi lăsa, pentru că dacă o să gândesc altfel, dacă o să îmi doresc altceva în momentul de față nu. E foarte greu să schimbi ceva, este extrem de greu să schimbi ceva. 

- Te mai vedem totuși la două turnee finale. 
- Să dea Dumnezeu îmi doresc din tot sufletul să ne calificăm la Olimpiadă și dacă mă credeți, chiar cred că merit această calificare la Olimpiadă și să ies din scenă, cel puțin de la echipa națională, cu o participare la Jocurile Olimpice.

Sunt foarte multe meciuri și eu cred că în condițiile astea în care ne luptăm împotriva tuturor, performanțele astea care au fost ele sporadice. Da, câte o medalie la 5 ani la un moment dat, acuma s-au făcut mai mult și n-am mai obținut. Cred că performanțele astea ar trebui să fie apreciate mai mult de de toată lumea, pentru că e foarte greu să ajungi acolo, să te lupți cu cei mai puternici, care sunt mai puternici din toate punctele de vedere.

- Cristina Neagu

Citește și:

Bornă uluitoare atinsă de Cristina Neagu: peste 300 de goluri înscrise la Europene!

Federația Română, protest după arbitrajul din România - Muntenegru: „O decizie de «gâgă» nu a fost sancționată și reieșit un alt gol”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
adrian.7
adrian.7  •  17 Noiembrie 2022, 15:57

@miciBio îți spun ce i-am mai scris și lui @ceaiuri...mult timp după ce tu vei fi oale și ulcele de Cristina Neagu se va scrie în istoria sportului...După meciul cu Spania, antrenorul echipei învinse nu a vorbit de golul lui Bazaliu ci de Cristina Neagu și Pintea. Sunt mulți români din handbal care tot timpul pentru felul de a fi al fetei din Ghencea au terfelit-o și au dat în ea cu nume ca Popovici, Amorim, Gorbitz...Ba chiar Tadici, un român a spus clar că Messi din handbal pentru el Popovici, antrenoarea de la Muntenegru...poate de asta și omerta despre meci!

ionutz6
ionutz6  •  17 Noiembrie 2022, 14:49
Postat de Heiheiargesul1987 pe 17 Noiembrie 2022, 00:39

Cristina are dreptate, insa cel sau cea care a redactat articolul asta habar nu are de regulile limbii romane:))

Cred ca cel care a redactat articolul doar a pus vocea intr-un Siri sau Alexa si a dat copy-paste la ce a iesit..

Dragos71
Dragos71  •  17 Noiembrie 2022, 11:38

Eu cred ca faptul ca nu avem un cuplu de arbitrii la acest nivel conteaza enorm! Daca avea si noi arbitrii la european si am avea posibilitatea sa le facem si noi la fel, adica sa arbitram echipele tarilor acestor arbitrii partinitor, nu se intampla ce s-a intamplat.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează