SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL EUROPEAN

Federația Română, protest după arbitrajul din România - Muntenegru: „O decizie de «gâgă» nu a fost sancționată și a reieșit un alt gol”

foto: Raed Krishan +27   FOTO
foto: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat miercuri, 16 noiembrie 2022 17:49 / Actualizat miercuri, 16 noiembrie 2022 19:58

Constantin Din, președintele Federației Române de Handbal, a criticat dur arbitrajul din România - Muntenegru 34-35, de la Europeanul de Handbal.

Șeful handbalului românesc a anunțat că Federația Română va face o plângerea la forul european, considerând că România a fost dezavantajată de cele două arbitre, Ana Vranes și Marlis Wenninger.

România - Germania 28-32, în ultimul meci pentru „tricolore” în grupa principală de la Campionatul European
CAMPIONATUL EUROPEAN
România - Germania 28-32, în ultimul meci pentru „tricolore” în grupa principală de la Campionatul European

FRH, plângere după România - Muntenegru

„Vom face o adresă către Federația Europeană din care să reiasă că ne dorim mult mai mult respect și mult mai mult profesionalism din partea arbitrilor și mult mai multă calitate, la acest nivel, din partea arbitrajului.

A fost un arbitraj slab cu foarte multe greșeli, peste 30 de greșeli și de o parte și de alta. Noi am fost mult mai afectați, cel puțin în finalul jocului, la acel dublu dribling.  O decizie de «gâgă» nu a fost sancționată și reieșit un alt gol. 

Era mult prea târziu ca să mai putem repara greșeala de arbitraj. Nu știu ce decizie va lua Federația Europeană, cert e că un asemenea arbitraj nu prea își are locul la un Campionat European. 

Trebuie să fie mult mai atenți, să le acorde mult mai multă atenție în procesul de evaluare și selecție a arbitrilor pentru aceste competiții. Rezultatul din teren este acesta, nu are cum să se schimbe indiferent cât de bine fundamentat este memoriul. Ceea ce putem este să le atragem atenția că aceste arbitraje nu ar trebui să se mai repete.

Sunt în discuții cu Federația Europeană. Cei de acolo au simțit nivelul arbitrajului, lucrurile sunt destul de evidente pentru toată lumea”, a spus Constantin Din pentru as.ro.

Chiar vreau să văd ultima fază. Sunt 99,99% convinsă că jucătoarea din Muntenegru a făcut dublu dribling înainte să scoată 7 metri. Dar bineînțeles că arbitrii nu vor să se uite la video la niciun meci de ale noastre. Eu tot cred că la ultima fază, Itana Grbic a făcut dublu dribling înainte să obțină 7 metri. Arbitrii nu vor niciodată să vadă fazele pe monitor. Și nu înțeleg de ce. Era un meci extrem de important. Consider că nu e corect

- Cristina Neagu

VIDEO Cristina Neagu acuză arbitrajul după România - Muntenegru

Citește și: 

Faza incriminată de Cristina Neagu în ultimele secunde din România - Muntenegru » De ce arbitrele ar fi trebuit să le dea mingea „tricolorelor”, în loc să dicteze 7 metri pentru adversare

Bornă uluitoare atinsă de Cristina Neagu: 300 de goluri înscrise la Europene!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
johny2003
johny2003  •  16 Noiembrie 2022, 20:56

Ce poti sa mai spui, ca pina si gesepistii ne cenzureaza daca spunem adevarul, opinia sau protestam!?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează