SPORTURI  »  HANDBAL  »  ACCIDENTARE

CRISTINA NEAGU ARE RUPTURĂ DE LIGAMENTE // E "Neagu-dependența" de vină pentru accidentarea Cristinei? Număr uriaș de minute jucate de ea la EURO

FOTO: Marius Ionescu
FOTO: Marius Ionescu

Articol de GSP - Publicat joi, 13 decembrie 2018 10:59

Cristina Neagu, 30 de ani, a suferit o ruptură de ligamente la genunchiul drept în finalul meciului România - Ungaria 29-31 (Detalii AICI).

Accidentarea căpitanului naționalei României poate fi pusă și pe fondul programului încărcat al "tricolorelor" și al minutelor jucate de Cristina Neagu la campionatul european.

Cristina Neagu este jucătoarea din lot pe care selecționerul Martin Ambros a folosit-o cel mai mult. Neagu a bifat 336 de minute în cele 6 meciuri ale României.

Minute jucate de Neagu

 România - Ungaria 49 de minute
 România - Spania 60 de minute
 România - Olanda 57 de minute
 România - Norvegia 57 de minute
 Romania - Germania 58 de minute
 România - Cehia 55 de minute

5 ore,35 de minute și 18 secunde a stat Neagu pe teren la EURO 2018

Dintre jucătoarele celor patru echipe calificate în semifinale, Rusia, Franța, Olanda și România, Neagu a jucat cele mai multe minute.

Cristina Neagu (România) 336 de minute
Tess Wester (Olanda) 307 minute
Daria Dmitrieva (Rusia)  266 de minute
Beatrice Edwige (Franța)  263 de minute

La acest EURO, doar daneza Trine Jensen a jucat mai mult decât Neagu, bifând 340 de minute.

Top 5 durata de joc la EURO

Trine Jense 340 de minute
Cristina Neagu 336 de minute
Mette Tranborg, Jovana Stoiljovici 323 de minute
Majda Mehmedovici 321 de minute
Crina Pintea, Xenia Smits 320 de minute

 

44de goluri a marcat Neagu la EURO 2018

 

  • România și Rusia vor juca vineri în semifinale, de la 18:30. Cealaltă semifinală, Franța - Olanda, se joacă de la 22:00. Ambele meciuri au loc la Paris.
  • Finala mică se joacă duminică, de la 15:00, în timp ce marea finală are loc tot duminică, de la 18:30, tot la Paris. 

Citește și:

Decizia luată de Neagu după ce a aflat verdictul medicilor » Ce va face căpitanul României

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (5)
robby73
robby73  •  14 Decembrie 2018, 12:50

Norvegia a jucat fara Nora Mork, Germania fara Naidzinavicius si nimeni nu a facut asa o drama ca noi . Acum e timpul sa vedem daca avem handbal de valoare in Romania, sau doar un star. Mi-as dori sa ne demonstreze ca putem si fara Neagu. Handbalul e un joc de echipa .

140624939699851
Marius Dumitrescu  •  13 Decembrie 2018, 17:36

Suntem dependenti de Neagu pt ca asa impune ea, probabil!! Nu sunt prost sa cred ca A.Martin a facut singur selectia in proportie de 100%! Neagu are, probabil, un cuvant greu de spus! Orice antrenor ar dori ca Neagu sa fie odihnita 100% in faza de atac! Ea decide, cred, sa joace SI faza de aparare unde, sa recunoastem, nu exceleaza!!Dovada selectia: nu am avut rezerva de inter stanga!!! E f.buna dar un pic de modestie nu strica! SI CSM joaca altceva ( Mai prost de cand a venit ea! ).

vladutz13
vladutz13  •  13 Decembrie 2018, 15:27
Postat de sakamoto pe 13 Decembrie 2018, 13:12

Regret enorm accidentarea Cristinei Neagu! S-a datorat nu adversarei, care a impins-o usor, a dezechilibrat-o, cit oboselii. La fiecare turneu, cind joaca Cristina, este exploatata inuman. I se cere sa lupte cu adversare dure-uneori brutale-atit in aparare, cit si in atac. Nu conteaza ca are 30 de ani, ca joaca mult in campionat si in cupele europene, toti antrenorii au epuizat-o. Lor li se datoreaza aceasta ranire a Cristinei. Dinsa a muncit din greu, nu s-a vaitat, nu s-a dat la o parte. Tot respectul pt Cristina Neagu! Sintem alaturi de dinsa, in aceste clipe grele! Multa sanatate Cristina! Mai ai multe de realizat in handbal, dar pe viitor va trebui sa invetzi sa te menajezi. Ce-i prea mult, nu-i sanatos.

Cum sa se menajeze? Sa refuze sa intre pe teren? Antrenorul a fost un iresponsabil, asta s-a intamplat, a exploatat-o nepermis de mult si acum e posibil sa-i fi nenorocit cariera. Tot respectul meu pt Ambros Martin s-a evaporat. Mai ales daca luati interviurile din grupe cand zicea ca echipa nu trebuie sa fie dependenta de Neagu, sa se descurce si fara... bla bla-uri mincinoase, asta au fost.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează