SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA

Cristina Neagu convocată la echipa națională, deși nu va juca: „Ne ajută prezența ei”

Articol de - Publicat marti, 17 septembrie 2019 10:13

CRISTINA NEAGU LA NAȚIONALĂ / Deși nu a jucat până acum după operația suferită la genunchiul drept, Cristina Neagu, căpitanul României, a fost convocată pentru partidele cu Ucraina și Insulele Feroe.

  • Naționala feminină a României se va reuni pe 22 septembrie, la Brașov, în vederea meciurilor cu Ucraina și Insulele Feroe, din preliminariile Campionatului European 2020.  

Antrenorii Tomas Ryde și Costică Buceschi au chemat pentru această acțiune 21 de jucătoare, de la 8 cluburi din România. Mai mult de jumătate dintre jucătoare provin de la SCM Rm. Vlcea și CSM București, 6 respectiv 5 handbaliste. Urmează Corona Brașov cu trei reprezentante, Minaur Baia Mare și Dunărea Brăila cu câte două și câte una de la CSM Slatina, Gloria Buzău și Gloria Bistrița.  

„Să reintre în atmosfera de la echipa națională!” 

Între numele jucătoarelor convocate de la CSM București se află și cel al căpitanului Cristina Neagu. Operată în luna ianuarie, anul acesta, la genunchiul drept, interul stânga nu a reintrat până acum la niciun meci. Și sunt șanse minime să o facă și la partida de sâmbătă, derby-ul dintre SCM Rm. Vâlcea-CSM București. 

„Cristina e greu de crezut că va juca. Am chemat-o însă să reintre în atmosfera de la echipa națională. Ea stă de vorbă cu jucătoarele tinere foarte mult și ne ajută prezența ei", a declarat „secundul” Costică Buceschi. 

Cristina va intra, cel mai probabil, în luna octombrie, la meciurile pe care CSM le va susține în Liga Campionilor. "Nu trebuie să ne grăbim, am așteptat atât. Avem nevoie de ea la Campionatul Mondial", a mai spus Buceschi.  

Probleme cu fetele accidentate 

Cei doi tehnicieni ar mai fi avut în vedere câteva fete pentru dubla Ucraina-Insulele Feroe, dar din păcate acestea s-au accidentat. E vorba de Sorina Târcă de la Corona sau de Laura Pristăviță, de la Gloria Bistrița. Și Ana Maria Țicu rămâne în atenția echipei naționale, centrul de la SCM Craiova revenind și ea, în această toamnă, după o lungă perioadă de pauză.  

România va întâlni miercuri, 25 septembrie, la Brașov, naționala Ucrainei, în primul joc din grupa a 7-a de calificare la Euro 2020. 

„Ucraina e o echipă de luată în seamă. Se bazează pe jucătoarele din Rusia și pe cele din România. Nu va fi deloc un meci ușor", a declarat Buceschi. 

În capul listei echipei Ucrainei, pregătită acum de Natalia Liapina, se află Irina Glibko, interul stânga de la Vâlcea, Tamara Smbatian, de la Măgura Cisnădie, portarul Brașovului, Viktoria Timoșenkova, dar și Victoria Borșcenko de la Rostov Don sau Olga Peredery de la Metz.  

De la Brașov, „tricolorele” vor veni la București, urmând să plece în Insulele Feroe pentru partida din 29 septembrie. Din grupa a 7-a de calificare mai face parte Polonia.  

Lotul României 

Iulia Dumanska, Diana Ciucă, Andreea Adespii, Cristina Florica, Raluca Băcăoanu, Mădălina Zamfirescu (toate SCM Rm. Vâlcea), Denisa Dedu, Gabriela Perianu, Crina Pintea, Laura Chiper-Moisă, Cristina Neagu (toate CSM București), Aneta Udriștoiu, Bianca Tiron (Dunărea Brăila), Ana Maria Popa-Iuganu (Gloria Buzău), Valentina Elisei Ardean (Gloria Bistrița), Eliza Buceschi, Daria Bucur, Cristina Laslo (toate Corona Brașov), Lorena Ostase (CSM Slatina), Anca Polocoșer, Andreea Popa (Minaur Baia Mare).  

Meciurile României în preliminariile Euro 2020 

25.09.2019 România-Ucraina 
29.09.2019 Insulele Feroe-România 
25/26.03.2020 Polonia-România 
28/29.03.2020 România-Polonia 
27/28.05.2020 Ucraina-România 
31.05.2020 România-Insulele Feroe 
* primele două clasate se califică la Euro 2020 

Citește și:

Dinamo câștigă greu derby-ul cu Dobrogea Sud » Cine sunt cele patru formații cu punctaj maxim

CSM BUCUREȘTI // EXCLUSIV // Aici sunt banii dumneavoastră: GSP prezintă salariile handbalistelor de la CSM! Cristina Neagu e peste Dennis Man!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează