SPORTURI  »  HANDBAL  »  INTERVIU

Cristina Neagu, dezvăluiri ÎN PREMIERĂ despre accidentare: "Eram obosită! Corpul mi-a cedat"

Articol de - Publicat duminica, 16 decembrie 2018 18:28

Cristina Neagu a oferit un prim interviu după accidentarea care a scos-o din circuit la partidele din semifinale și finala mică de la Campionatul European. 

  • Marian Ursescu, expert in handbal și șef departament Sporturi la GSP, este trimisul Gazetei la Euro, de unde oferă cele mai proaspete informații

- Cristina, ți-a fost greu din tribună?
- Da, mi-a fost greu, emoțiile și sentimentele sunt extrem de diferite de pe margine, când ești în teren nu te gândești prea mult la lucruri, la handbal, te gândești să găsești soluțiile potrivite și totul trece altfel. Mi-a fost greu, însă din păcate am suferit această accidentare, mi-e foarte greu pentru că îmi doream foarte mult să ajungem la Paris, să joc în meciurile de aici, din păcate aceasta este viața, acesta este sportul. Viața merge mai departe, o să mă operez, o să mă recuperez și o să-mi revin pentru că asta știu să fac cel mai bine să-mi revin din momentele grele.

- Ai mai făcut-o.
- Da, și o s-o fac din nou.

- Știm foarte bine cât de mult ai griă de corpul tău, de ce crezi că a apărut acestă accidentare, de la o solicitare prea mare?
- Da, cred că din cauza suprasolicitării pentru că am jucat foarte mult în ultimul an, aici în competiție, chiar voi ași făcut anumite statistici și cred că sutn jucătoarea care a adunat cele mai multe minute pe tern până în momentul accidentării. Dorința a fost foarte mare , poate uneori și din cauza aceasta am rămas pe teren. Bine, nu că m-ar fi schimbat Ambros, vreau să spun că am rămas în continuare pe teren pentru că mi-am dorit foarte mult să ajut echipa și efectiv am făcut-o pâă la sacrificiul suprem.

- N-ai simțit nevoia să stai și pe bancă, să te odihnești?
- Ba da, dar când inima este mai mare decât creierul cam asta se întâmplă, M-am simțit la mai multe meciuri obosită în acest turneu. Pot să spun că înainte de Euro nu m-am simțit în cea mai bună formă fizică, însă adrenalina, emoțiile competiției m-au făcut să merg mai departe și să nu iau în seama această oboseală până când efectiv corpul mi-a cedat.

- Ai simțit ceva înainte de accidentare?
- Nu, nu ai cum să simți ceva înainte să-ți rupi ligamentul. Eram pur și simplu obosită, nu puteam să prevăd ceea ce va urma.

- Ți-e greu ținând cont că nu vei mai juca atâta vreme.
- Da, însă sunt puternică din punct de vedere psihic, probabil asta m-a făcut să ajung aici unde am ajuns și să-mi revin de fiecare dată.
- Ai simțit că se putea mai mult?
- Se putea și mai mult cu siguranță, dar privind lucrurile puțin la rece, per total a fost un turneu OK. Din păcate nu am reușit să ținem ritmul din primele trei meciuri, probabil că dacă îl țineam ne luptam pentru medalia de aur. Nu am reușit, însă au fost câteva lucruri foarte bune pe care trebuie să le păstrăm și pentru viitor și câteva mai puțin bune pe care trebuie să le analizăm și să încercăm să le îndepărtăm.

Olanda a câștigat medalia de bronz la Campionatul European de Handbal după ce a învins România în finala mică, scor 24-20.

Citește și: Avem o româncă în echipa ideală a EURO 2018 » O altă jucătoare poate câștiga astăzi titlul de golgeter

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
simplu1234
simplu1234  •  17 Decembrie 2018, 05:40
Postat de Gogu Ioan pe 16 Decembrie 2018, 20:52

Sanatate Cristina. Ambros, afara de la nationala

Ambrosio, ia-l pe Dedu si plecati de la nationala Romaniei. N-aveti decat sa plecati la EHF sau la gyor. Nu ma intereseaza, dar plecati odata. Tarla! Duceti-va la schi. Poate va pricepeti mai bine.

robby73
robby73  •  16 Decembrie 2018, 21:53

Dacă nu juca și pierdeam (de exemplu cu Spania) , cine era de vină? Adevărul e, că o națională fără Neagu nu face față la un CE sau CM. Niciun antrenor din lume ar lasă o jucătoare ca Neagu pe bancă. Sănătate Cristina.

phlorinn
phlorinn  •  16 Decembrie 2018, 21:51

Oricit de greu este vina ne apartine noua ca echipa si antrenorului. Nu poti lasa o jucatoare pe teren aproape 60 min in fiecare meci. Se spune ca EHF ar trebui sa modifice programul, e prea incarcat. Deloc celelalte echipe au jucat cu toate jucatoarele au rotit echipa in fiecare meci, pentru a se putea odihni. Daca noi nu stim ca ai voie sa faci schimbari e problema noastra. Dar ce ar fi daca EHF ar introduce o regula prin care nu ai voie sa lasi pe teren o jucatoare mai mult de 40 min. Daca depasesti aceste minute atunci in urmatorul meci jucatoarea respectiva nu are voie sa intre decit dupa min 20 pentru a respecta regula. Si o alta posibila schimbare ar fi sa poti aduce 18 jucatoare nu doar 16. Asta cu conditia sa faci schimbarile, desigur.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează