SPORTURI  »  HANDBAL  »  TURNEU PREOLIMPIC

Cristina Neagu, prima reacție după interviul controversat din Muntenegru: „Lucrul ăsta va rămâne neschimbat”

Cristina Neagu / FOTO: Imago-Images
Cristina Neagu / FOTO: Imago-Images

Articol de GSP - Publicat joi, 25 martie 2021 18:34 / Actualizat joi, 25 martie 2021 22:44

Cristina Neagu (32 de ani) a oferit prima reacție, după ce presa din Muntenegru a publicat un interviu în care Jovanka Radicevic (32 de ani) declara că interul „tricolor” i-ar fi cerut să arunce intenționat pe lângă poartă, în finalul disputei de la Turneul Preolimpic. 

  • Prima reacție, după ce presa din Muntenegru a scris că Neagu a cerut blătuirea meciului direct: „Mi-a zis: «Te rog, RATEAZĂ! Lasă-ne să mai dăm două goluri!»”;
  • România a câștigat ultimul meci al Turneului Preolimpic de la Podgorica, 28-25 cu Muntenegru, și a încheiat pe locul 3 grupa, iar „tricolorele” aveau nevoie de o victorie la cel puțin 5 goluri diferență pentru obține calificarea; 
  • Exista și un scenariu în care România și Muntenegru mergeau la braț la Jocurile Olimpice: victoria României la exact 5 goluri, iar muntenegrencele să înscrie de cel puțin 25 de ori.

Cristina Neagu a reacționat prin intermediul unui comunicat emis de Federația Română de handbal. Gazeta Sporturilor a încercat să obțină o reacție din partea liderului naționalei, imediat după apariția interviului din presa muntenegreană, dar nu a primit răspuns. 

Cristina Neagu: „Fair play-ul mă definește!”

„Sportul se joacă pe teren. Terenul este locul unde victoriile și înfrângerile se succed și doar acela este locul unde trebuie să se întâmple asta. Cred că după atâția ani de carieră la cel mai înalt nivel, mă cunoașteți deja și știți că mă feresc de polemici și îmi văd cu seriozitate de cariera pe care mi-am construit-o cu extrem de multă muncă și chiar sacrificii. 

De fiecare dată când intru pe teren, joc până la ultima fărâmă de energie, lucru care s-a întamplat și la turneul preolimpic în care am luptat alături de România pentru calificarea la Jocurile Olimpice. Iubesc și respect sportul pe care îl practic și cred că fair play-ul mă definește. Iar lucrul ăsta va rămâne neschimbat”, a spus Cristina Neagu. 

Alexandru Dedu: „Cristina este o adevărată campioană!”

Alexandru Dedu i-a luat și el partea Cristinei Neagu. Președintele Federației a avut un schimb de replici de la distanță cu oficiali norvegieni, care acuzau o posibilă înțelegere între România și Muntenegru. 

„Este regretabil faptul că imaginea unei jucătoare de talia Cristinei Neagu este afectată în felul acesta. Cristina este o adevărată campioană, care s-a luptat până în ultima secundă pentru calificare, într-un meci în care a fost evident că nu era vorba de nimic altceva decât de o competiție între profesioniști de cea mai înaltă clasă. 

Cristina și-a pus de multe ori în pericol chiar și sănătatea, mereu pentru același vis, ca steagul României să fie reprezentat cu cinste. Perpetuarea unei informații neverificate îi afectează grav imaginea și rugăm toate instituțiile media care au preluat această informație să își ceară scuze public față de singura sportivă care a fost numită de 4 ori cea mai bună handbalistă a lumii”, a spus și Alexandru Dedu. 

Am jucat lângă Cristina și am împărțit aceeași cameră la echipa națională. Nu pot pune semnul egalității între ea și nicio altă jucătoare. Un exemplu de profesionist 100%, de muncă și respect pentru handbal și tot ceea ce ține de fenomen. M-a inspirat și m-a motivat și atunci, continuă să o facă și acum. Nici nu era nevoie să vorbesc cu ea ca să știu că așa ceva nu poate fi adevărat. Din păcate, trăim într-o lume a răstălmăcitului cuvintelor și a scandalurilor. Îmi pare enorm de rău că și Cris trece prin asta acum. Nu e deloc fair!
- Cristina Vărzaru, secretar general FRH

Citește și alte știri din handbal: 

România și-a aflat adversarele din preliminariile Campionatului European din 2022 » Când se vor juca meciurile

Transferul perfectat de CSM București » Tess Wester, campioană mondială în 2019, va juca alături de Cristina Neagu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
cirus11
cirus11  •  26 Martie 2021, 09:16

Citind "interviul" ala eu nu am crezut niciun cuvant. Nu a fost doar declaratia despre Neagu, cica romancele au intrat in hotel arogante, spunandu-le ca o sa se califice orice s-ar intampla... Cum sa fie asa ceva real? Si sa-ti imaginezi ca sta Neagu de MAI MULTE ORI sa se roage de o jucatoare pe teren in cateva minute? NU CRED!!

sibman
sibman  •  26 Martie 2021, 08:22

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dubluv
dubluv  •  26 Martie 2021, 07:51

e modul Cristinei de a recunoaste acuzatiile Jovankai. Pentru cei ce va veti grabi sa o judecati, uitati-va mai intai in oglinda, eu nu am cunoscut pana acum omul perfect.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează