SPORTURI  »  HANDBAL  »  NEAGU S-A RETRAS

Ce lasă în urmă „Messi a handbalului” » 3 realizări ULUITOARE din cariera Cristinei Neagu

Cristina Neagu // foto: Imago Images
Cristina Neagu // foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 13 decembrie 2023 09:36 / Actualizat miercuri, 13 decembrie 2023 11:57

Cristina Neagu (35 de ani) și-a încheiat cariera la echipa națională de handbal feminin cu 224 de meciuri, 975 de goluri și câteva realizări uluitoare.

Marți seara, la revenirea în țară după Campionatul Mondial de handbal feminin, Cristina Neagu, în 4 rânduri cea mai bună handbalistă a lumii, și-a anunțat retragerea de la echipa națională.

Cristina lasă în urmă o carieră internațională impresionantă, cu două medalii colective, bronzul la Campionatul European din 2010 și la Mondialul din 2015, și câteva realizări individuale demne de cărțile de istorie.

Cristina Neagu s-a retras din „națională” » Meciul despre care spune, după 6 ani, că „am și acum coșmaruri cu el”
NEAGU S-A RETRAS
Cristina Neagu s-a retras din „națională” » Meciul despre care spune, după 6 ani, că „am și acum coșmaruri cu el”

3 realizări ULUITOARE din cariera Cristinei Neagu

1. În finalul lui 2022, Cristina Neagu a devenit cea mai bună marcatoare din istoria Campionatelor Europene de handbal, indiferent dacă vorbim despre handbalul masculin și feminin. „Messi a handbalului” a punctat de 303 pentru România la Europene, peste cele 288 de goluri înscrise de islandezul Gudjon Valur Sigurdsson.

De altfel, Cristina a fost cea mai bună marcatoare la ediția din 2010 a Campionatului European, 53 de goluri, cu care a ghidat naționala României către medalia de bronz.

2. Cifrele Cristinei la Campionatele Mondiale sunt impresionante. Jucătoarea lui CSM București a participat la 7 campionate, în care a înscris un total de 250 de goluri, cele mai multe la ediția din 2015, 63 de reușite!

3. Nu în ultimul rând, deși nu are legătură directă cu cariera la națională, Cristina Neagu este una dintre cele doar 4 jucătoare care au trecut de borna de 1.000 de goluri marcate în Liga Campionilor. A atins numărul istoric în ianuarie 2023, la meciul Bietigheim - CSM București 25-27, iar până la începutul sezonului curent ajunsese la 1.029 de goluri.

Doar Jovanka Radicevic, jucătoarea lui Krim Mercator, este peste Neagu la acest capitol, cu 40 de goluri în plus față de jucătoarea lui CSM București la începutul sezonului.

Aceasta este o statistică pe care Neagu o va îmbunătăți până la finalul carierei, întrucât ea va continua să joace în Champions League. De altfel, de curând a fost anunțată prelungirea contractului cu CSM București până în vara lui 2025.

VIDEO. Cristina Neagu: „Am dat totul pentru echipa națională”

Sunt 17 ani de când joc pentru echipa națională, în care am dat totul, timp în care am și suferit două accidentări grave. Ce am reușit, două medalii, niște locuri bune, 4 și 5... timpul ne va spune dacă a fost mult sau puțin.

Ce pot spune cu certitudine este că ce am făcut pentru echipa națională și în general în carieră cred că va rămâne în istorie.

Spun eu că am făcut multe lucruri frumoase pentru echipa națională. Unii le văd, alții mai puțin, dar am venit mereu cu inima deschisă, am dat tot ce am putut. Am venit și cu capul «rupt», și cu picioarele «rupte», drept dovadă am rămas lângă echipă și în perioada asta.

- Cristina Neagu

Mai multe știri din handbal:

N-au mai repetat minunea! Cehia n-a avut nicio șansă în primul sfert de finală de la Mondial
CAMPIONATUL MONDIAL
N-au mai repetat minunea! Cehia n-a avut nicio șansă în primul sfert de finală de la Mondial
Confuzie pe ruta Cristina Neagu - FRH! A pus retragerea „în așteptare” pentru un scenariu imposibil: „Dacă nu mai sunt șanse, anunț oficial că mă retrag!”
ECHIPA NAȚIONALĂ
Confuzie pe ruta Cristina Neagu - FRH! A pus retragerea „în așteptare” pentru un scenariu imposibil: „Dacă nu mai sunt șanse, anunț oficial că mă retrag!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
balderis
balderis  •  14 Decembrie 2023, 18:28
Postat de ciciu pe 14 Decembrie 2023, 16:39

Bâi Balderis,tu ai coșmaruri mari cu Neagu!

Băi ciuciule, eu cred că ea o să aibă coșmaruri cu mine !!!

ciciu
ciciu  •  14 Decembrie 2023, 16:39
Postat de balderis pe 13 Decembrie 2023, 14:00

Măi Gogore, ăsta care ai scris articolul și care interpretezi pe dos toate datele ! Pe scurt pot să-ți spun că duiumul de goluri pe care la-a înscris preferata ta , dom Neagu, sa datorat subordonării celorlalte jucătoare ale echipei naționale , intereselor ei personale !!! Astfel colegele ei aflate în situații clare de gol, întorceau mingea și o căutau pe ,,Messi” să depășească niște recorduri, altfel erau făcute cu ou și cu oțet !!! Numai că echipa națională a avut de pierdut multe locuri în clasament și probabil medalii de luat . Nu mai vorbesc de ratările și pasele la adversare în mai toate meciurile pe care le-a jucat și nu mai știu cîte meciuri s-au pierdut din cauza ei !!! Dar trebuia să fie votată cea mai bună din lume ! Sper c-or să spună fetele ce pățeau, dacă nu-i pasau mereu lu dom Neagu !

Bâi Balderis,tu ai coșmaruri mari cu Neagu!

razvyyc
razvyyc  •  13 Decembrie 2023, 16:22
Postat de nicolaeigrecu pe 13 Decembrie 2023, 12:32

Comparație aiurea care nici Cristinei nu-i place. De ce n-ar fi Messi, Neagu al fotbalului?

Păi pe Neagu nu o cunoaște nimeni. La fel cum nu ai auzit tu de Anna Prugova sau de Carol Blazejowski, așa nu au auzit de Neagu americanii, chinezii, indienii, italienii, englezii, australienii, etc. Dar de Messi au auzit cu siguranță.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează