SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA

ULTIMA ORĂ Cristina Neagu: „M-am gândit la o despărțire de națională. Poate ar fi bine să fac o pauză”

Articol de GSP - Publicat vineri, 16 aprilie 2021 19:24 / Actualizat vineri, 16 aprilie 2021 21:11

Cristina Neagu, 32 de ani, cea mai bună jucătoare a României de handbal, ia în calcul să facă o pauză de la echipa națională.

  • România a ratat calificarea la Olimpiada din vară după eșecul cu Muntenegru, 25-28, din cadrul Turneului Preolimpic. După meci, Jovanka Radicevic, extrema Muntenegrului, a declarat în presa locală că Neagu i-ar fi sugerat aranjarea partidei - detalii, pe larg, AICI!

M-am gândit la o despărțire de națională, mai ales după ce am ratat calificarea la Olimpiadă, m-am gândit că poate ar fi bine să fac o pauză. Nu neapărat să mă retrag. Există această posibilitate, ca în viitorul apropiat să fac o pauză de la echipa națională”, a declarat Neagu într-un interviu acordat pentru BRD, companie cu care starul lui CSM București are un contract de imagine.

Totuși, Neagu nu se vede prea mult timp departe de „tricolor”: „Echipa asta națională face parte din mine și cel mai frumos sentiment pe care îl pot trăi pe terenul de handbal este atunci când joc la echipa națională. Cred că sunt, pur și simplu, prea înnebunită după handbalul ăsta, îmi place la nebunie”.

Echipa națională face parte din mine și cel mai frumos sentiment pe care îl pot trăi pe terenul de handbal este atunci când joc la echipa națională
Cristina Neagu, inter CSM București

2 medaliia câștigat Cristina Neagu alături de naționala României: bronz la Mondialul din 2015 și tot bronz la Europeanul din 2010

Mai vine Cristina Neagu la lot?

Neagu, liderul naționalei feminine de handbal, a declarat că șansele să participe și la următoarea ediție a Jocurilor Olimpice, cea din anul 2024, sunt mici. Selecționerul Adi Vasile speră să o facă să se răzgândească.

„De ce nu să nu o mai văd în lot? De ce să n-o mai văd şi pentru Paris (n.r. ediția din 2024 a Jocurilor Olimpice)? E important să fie sănătoasă, cred că şi peste trei ani va fi aceeaşi jucătoare bună. Peste trei ani poate fi la echipa naţională, a demonstrat cât ţine la echipa naţională şi e un adevărat căpitan. Ea marchează multe goluri, dă multe pase decisive, creează spaţii, dar şi colegele ei muncesc pentru ea. Ne place să urcăm pe cineva pe un piedestal, dar şi să-l răstignim apoi. Trebuie să muncim în handbalul românesc al naibii de mult şi al naibii de bine, astfel ca peste trei ani să găsim un nucleu mai mare de jucătoare care să-şi aducă aportul, aşa cum este Cristina Neagu”, a pus Adi Vasile.

Dezbatere GSP: este de acuzat Cristina Neagu pentru că ar fi încercat să faciliteze aranjarea meciului decisiv de calificare?

Citește mai multe știri din handbal:

Vrem la Mondiale! România e mare favorită cu Macedonia de Nord pentru un loc la turneul din Spania

Sezon încheiat pentru Siraba Dembele! Franțuzoaica de la CSM București pierde și Jocurile Olimpice

Playtech: Dana Budeanu, FĂCUTĂ PRAF după anunțul de azi. Lucian Mândruță a intervenit imediat: ‘Knock-out’


Comentarii (14)
ceaiuri
ceaiuri  •  19 Aprilie 2021, 15:10

Gorbicz cand a renuntat la postul de inter..juca uneori pe extrema(chiar f bine)si exacuta lov de la 7m fara gresala....dar tb caracter pt asa ceva

446194735563038
Cony Nick  •  17 Aprilie 2021, 14:45

...vrea sa faca o pauza...poate vrea sa se casatoreasca...

486296171535958
Nelu Stanciu  •  17 Aprilie 2021, 14:35

Cu cât mai repede cu atât mai bine. Aia cu înecatul la mal este tot o chestie care ţine de nefericita noastră istorie. Pleacă de unde ai venit!

Vezi toate comentariile (14)
Comentează