SPORTURI  »  HANDBAL  »  BELARUS-ROMÂNIA 23-25

Cristina, salvatoarea » Neagu a fost decisivă în deplasarea din Belarus, scor 25-23

Ca şi în meciul contra Lituaniei, şi ieri Cristina Neagu a fost principala marcatoare a naţionalei României // Foto: Marius Ionescu
Ca şi în meciul contra Lituaniei, şi ieri Cristina Neagu a fost principala marcatoare a naţionalei României // Foto: Marius Ionescu

Articol de - Publicat luni, 12 octombrie 2015 00:00

Naţionala României a suferit ieri, la Minsk, timp de 53 de minute. S-a bazat aproape exclusiv pe vedeta Neagu, iar aceasta a livrat, mai ales pe final, cînd s-a întors scorul.

La numai trei zile de la înfruntarea cu Lituania, de la Rm. Vîlcea, "tricolorele" s-au aşezat din nou la centru pentru un meci din preliminariile CE 2016. Veneau după o victorie clară, dar mai puţin convingătoare ca joc. Şi mai aveau nevoie de una pentru a aborda etapele de anul viitor cu mai multă linişte şi cu o linie de clasament imaculată la rubrica înfrîngeri.

O victorie pe care lumea o aştepta cu pulsul normal şi a ajuns s-o trăiască în ritm de tahicardie. Fiindcă, pînă la urmă, cine e Belarus în handbalul european comparativ cu noi?

O naţie care are 5 prezenţe la CE din 11 ediţii, fără să iasă însă în evidenţă cu  vreun rezultat consistent. O echipă pe care cea a României a îngenuncheat-o de două ori, şi acasă, şi în deplasare în 2013, cînd se disputau preliminariile pentru Europenele din 2014. O trupă din care ieri, pînă la urmă, cele mai bune jucătoare au fost Arţiukovici şi Lobaci, care au evoluat în campionatul României.

Au fost minute lungi, dilatate de suferinţă pentru tricolore, care declaraseră înainte de meci că se aşteaptă la o ciocnire dificilă. Că Belarus nu e Lituania. Într-adevăr. O primă repriză în care au alergat încontinuu după gazde, care mereu au avut un pas, doi şi chiar trei în faţă pe tabelă. Ratări, erori, nesiguranţă, nesincronizări.

Drama s-a prelungit după pauză, căpătînd accente de-a dreptul ascuţite în minutul 38, cînd Arţiukovici & Co au avut 5 goluri în faţă, 19-14. Cumva însă, chiar atunci a sunat alarma. Gol cu gol, majoritatea pornind din braţul drept perfect încordat al Cristinei Neagu, distanţa s-a micşorat, pînă s-a topit de tot. Apoi s-a întors.

Interul stînga a fost exactă şi de la 7 metri, şi din acţiune, salvînd situaţia. În minutul 53, Belarus încă avea un gol în faţă, trei minute mai tîrziu era 23-22 în favoarea României. S-a încheiat 25-23, în ritm de tahicardie. Dar e victorie. Necesară.

BELARUS    23 (14)
Arţiukovici 6, Koţina 5, Vasileuskaia 4, Lobaci 3, Siliţkaia 2, Iemelianenka 2, Nesţiaruk 1. Antrenor: Tomaz Cater

ROMÂNIA    25 (12)
Neagu 11, Chiper 4, Buceschi 3, Ardean Elisei 2, Manea 2, Geiger 1, Marin 1, Pintea 1. Antrenor: Tomas Ryde

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează