SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA NAȚIONALĂ

CSM București e matematic campioană pentru a cincea oară!

Jucătoarele de la CSM sărbătorind câștigarea titlului FOTO Dan Potor
Jucătoarele de la CSM sărbătorind câștigarea titlului FOTO Dan Potor

Articol de - Publicat duminica, 23 mai 2021 17:31 / Actualizat duminica, 23 mai 2021 18:42

Cu trei etape înainte de finalul Ligii Florilor, CSM București și-a acontat deja titlul, dar ”tigroaicele” vor primi medaliile și tricourile de campioane pe 31 mai

CSM București mai avea nevoie de trei puncte în clasament pentru a fi, și matematic, din nou campioana României. Victoria care le-a făcut pe bucureștence să treacă linia de sosire a fost obținută duminică, la Sf. Gheorghe, în meciul cu U Cluj Napoca, 28-20.

CSM București, noua campioană

Echipa ardeleană, virtual retrogradată în liga a doua, era singura formație care în turul campionatului le încurcase pe „tigroaice” și le stricase linia pefectă din clasament, de până atunci. Nici la Sf. Gheorghe Clujul nu s-a predat prea ușor. 

A făcut din nou un meci bun, profitând și de relaxarea adversarului. E greu să mai fii concentrat sută la sută când știi că mai ai atât de puțin până la vacanță și că adversarul este unul mult inferior valoric.

CSM nu a făcut deloc un joc bun, atacurile au fost lente, previzibile, dar bucureștencele și-au realizat obiectivul. Au câștigat un meci în care s-a remarcat, din nou, portarul Jelena Grubisici și extrema dreapta Laura Chiper, 9 goluri. Clujul a jucat mult peste valoarea unei echipe de liga a doua, clubul ardelean plătind tribut pentru situația în care a ajuns startului catastrofal din Liga Națională, cu 8 înfrângeri consecutive.

Trenulețul fericirii pentru CSM București

La finalul partidei, bucureștencele au făcut hora fericirii în sala din Sf. Gheorghe, dar și un trenuleț festiv în care „locomotiva” a fost, în lipsa Cristinei Neagu, interul dreapta Barbara Lazovici. „Tigroaicele” nu au desfăcut însă și șampania. Au lăsat-o la frapat până la ultimul meci jucat, cu SCM Craiova, pe 31 mai. O zi mai târziu, echipa antrenată de Adi Vasile va mai avea de jucat și cu Dacia Mioveni.

Singura miză a bucureștencelor este aceea de a termina actualul sezon neînvinse, ele având deja 25 de victorii și un singur rezultat de egalitate. 

Bucuria primului titlu

CSM București e matematic campioană pentru a cincea oară!
Bucureștencele fericite după un nou titlu în România FOTO Dan Potor

Crina Pintea a câștigat în cariera sa titlul de campioană în Germania, cu Thuringer, în Ungaria, cu Gyor, dar nu-l reușise și în România. Acum ea poate bifa prima medalie și în țară. 

„Mă bucur enorm că am reușit să ieșim campioane. E primul meu titlu în România și a foarte important. A fost un sezon foarte lung, am întâmpinat și noi foarte multe probleme, dar în momentele decisive, și mă gândesc aici la meciurile importante, am fost o echipă. Nu am cedat niciun moment. Toată lumea și-a dorit să câștige împotriva noastră, dar am fost tari și am ieșit mereu învingătoare”
- Crina Pintea, pivotul CSM București

Adi Vasile: „Munca asta a fost cât pentru două sezoane!”

Și antrenorul Adi Vasile își va trece în cont, în acest sezon, primul său titlu din postura de antrenor principal. Până acum, la CSM el a fost doar secund, iar anul trecut campionatul în România s-a oprit în luna martie, fără a se acorda medalii. ”Sunt foarte bucuros pentru ceea ce am realizat. A fost un sezon foarte greu. Pandemia a fost tot timpul un factor de stres, dar mă bucur că pe drumul ăsta lung până la titlu, cu suișuri și coborâșuri, am înțeles care sunt valorile noastre. 

Am încercat să avem constanță. Fetele au un mare merit. Și anul trecut, când titlul nu s-a acordat eram în poziția perfectă de a-l câștiga. Munca asta este cât pentru două sezoane”, a declarat Adi Vasile. 

Veste cumplită anunțată de CS Dinamo » Soția lui Javier Humet a murit

Cristina Neagu s-a operat! Mesaj de pe patul de spital

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează