SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREȘTI

CSM BUCUREȘTI // De ce nu joacă româncele? Explicația antrenorului Dragan Djukic după revolta din vestiarul campioanei

Claudia Constantinescu a prins 3 minute la CSM în două meciuri de Liga Campionilor FOTO Raed Krishan
Claudia Constantinescu a prins 3 minute la CSM în două meciuri de Liga Campionilor FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat duminica, 03 februarie 2019 22:47

CSM București a învins-o fără probleme pe Krim Ljubljana, 32-26, dar antrenorul Dragan Djukici e criticat pentru că nu folosește decât anumite handbaliste în marea majoritate a timpului de joc.

CSM București nu a avut deloc emoții în obținerea victoriei cu Krim Ljubljana sâmbătă seara. Fosta dublă campioană a Europei este acum însă o umbră a echipei de altădată, campioana Sloveniei mizând doar pe jucătoare tinere, din naționala proprie, și pe câteva "straniere" fără nume în Europa.

În ciuda scorului clar de pe teren, antrenorul Dragan Djukici și-a atras criticile fanilor pentru faptul că nu le foslosește aproape deloc pe handbalistele române din lot. De când a venit sârbul, handbalistele din fostul spațiu ex-iugoslav, care nu sunt deloc puține la CSM, joacă în proporție covârșitoare, atât în campionat, cât și în Liga Campionilor! 

Fără Bazaliu și Udriștoiu

În partida de la Gyor, de acum o săptămână, Djukici a început cu 7 jucătoare "străine" meciul: Grubisici, Mehmedovici, Lekici, Omoregie, Cvijici, Lazovici și Radicevici. Cu Krim Ljubljana, în primul "7", a fost o singură schimbare, apărând între buturi Paula Ungureanu. Evoluția Paulei, cu 15 intervenții, l-a "obligat" pe Djukici să nu o mai scoată din poartă.

Lucrurile nu s-au schimbat prea mult însă în ceea ce privește jucătoarele de câmp, nici în momentele în care CSM avea pe tabelă 7, 8 sau chiar 9 goluri diferență. Iulia Curea a prins cele mai multe minute, dar asta pentru că Majda Mehmedovici a fost inexistentă pe teren. 

În rest, Manea a fost folosită mult mai puțin decât celălalt pivot, Dragana Cvijici, iar Claudia Constantinescu a prins mai puțin de două minute. A dat o dată mingea în bară și apoi nu a mai fost deloc trimisă pe teren!Ce să mai vorbim de Bianca Bazaliu și Aneta Udriștoiu, care au fost "uitate" pe bancă! 

"Cei care mă critică să vină la antrenamente!"

"Oamenii mă critică, dar eu ştiu de ce fac anumite lucruri şi cei care vor să ştie ne pot vizita la antrenamente ca să vadă de ce anumite lucruri arată aşa pe teren. Meciurile vin cu repeziciune şi trebuie să fim puternici şi uniţi. Eu am un job public, pe care toată lumea îl poate critica. Sunt cel care iese în faţa echipei atunci când ceva nu merge bine şi trebuie să spun ceva", a declarat  antrenorul Dragan Djukici, la TV Telekom Sport, după partida cu Krim Ljubljana.

Chiar și așa, româncele sunt revoltate că ele nu sunt tratate la fel de sârb. "Noi suntem jaloane la antrenamente, nu ni se oferă aceleași șanse. Nu ni se dă încredere. Și când intrăm pe teren, se așteaptă de la noi ca, în cinci-șase minute, să jucăm fără greșeală", a comentat una dintre "tricolore". 

Clasament grupa 2 principală

clasament liga

Vezi și: 

Oltencele scot un egal miraculos și păstrează șanse de calificare în faza următoare a Cupei EHF

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
kaizersoze
kaizersoze  •  06 Februarie 2019, 14:03

Citeva considerente de luat in seama. Pina cind in Romania nu va exista o lege a sponsorizarii benefica investitorilor sportul, cultura, etc vor trebuie sa se bazeze aproape in exclusivitate pe bani publici. Nici un club din Europa care doreste sa cistige Liga Campionilor nu o poate face doar cu jucatoare din tara respectiva, este imposibil. Un club nu are datoria de a dezvolta, pregati, etc., jucatoarele echipelor nationale. Pentru aceasta este federatia. Cu ce sunt de acord este incompetenta crasa a manageriatului de la CSM, o shleahta numita pe criterii politice. Ca sa contracarez anumite pareri, faptul ca ai fost un sportiv de valoare exceptionala nu iti confera automat valoare ca manager.

ray51
ray51  •  06 Februarie 2019, 12:58

Chestia cu romancele sunt 'jaloane' la antrenamente este o acuzatie foarte grava. Banuiesc ca poate fi probata stimata '...una dintre tricolore'.

suporter.csmbucuresti
suporter.csmbucuresti  •  06 Februarie 2019, 10:23

Numai revolte are in cap Ursescul cand vine vorba de CSM Bucuresti! De Valcea n-are voie sa scrie de rau, nici macar de transferurile de acolo, ca nu il lasa sefii lui, conducatorii de la Valcea! Cand CSM Bucuresti pierde, ce e la gura lui, dar cand Valcea a luat doua batai de la Ikast, aproape ca le-a laudat, niciun cuvintel critic! Ursescule, tie nu ti-e rusine sa scrii diferit in functie de echipa?!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează