SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUPA ROMÂNIEI

CSM București e prima echipă calificată în „sferturile” Cupei României! „Trigroaicele” au bătut Mioveniul la 20 de goluri diferență

FOTO: Marius Ionescu
FOTO: Marius Ionescu

Articol de - Publicat luni, 17 februarie 2020 19:15

Fără Neagu și Lekici, dar cu Laura Chiper și Carmen Martin, CSM București a făcut scor cu divizionara secundă CS Mioveni, 34-14, și e prima echipă calificată în „sferturile” Cupei României la handbal feminin.

Reveniri importante în lotul CSM București în vederea meciurilor de Liga Campionilor. Extremele dreapta Laura Chiper Moisă și Carmen Martin au jucat primul meci din 2020 în disputa de Cupa României de la Mioveni. Laura a avut probleme la genunchiul drept, iar Carmen Martin a fost chinuită de o fasciită plantară, din cauza căreia a ratat și Campionatul Mondial din Japonia.

CSM București, nicio emoție la Mioveni

Dacia, liderul seriei C din liga a doua, nu a pus nici cea mai mică problemă echipei lui Adrian Vasile. Cu Neagu și Lekici menajate, CSM s-a distrat cu argeșencele. Tehnicianul „tigroaicelor” a rulat tot lotul și a dat minute mai multe de joc handbalistelor care intră rar în meciurile importante. Portarii Grubisici și Dedu au apărat foarte bine, apărarea a avut mereu soluții la atacurile Daciei, iar în ofensivă s-a remarcat slovena Elizabeth Omoregie care a marcat la fiecare aruncare. Centrul CSM-ului a punctat de 9 ori și a fost golgeterul partidei.

Torstensson și Perianu, care stau în umbra Cristinei Neagu, au marcat și ele de câte patru ori. S-a terminat cu un scor-fluviu, 34-14, o diferență care spune tot despre discrepanța dintre cele două formații. 

CSM e prima echipă calificată în „sferturi” și așteaptă acum să vadă cu ce formații va rămâne în luptă pentru a-și apăra trofeul câștigat în ultimii patru ani. 

Își ia Vâlcea revanșa?

Cel mai important meci din „optimi” e cel de la Bistrița, între Gloria și campioana SCM Rm. Vâlcea. Oltencele joacă marți pe terenul unde au pierdut ultimele două jocuri, la Bistrița Vâlcea nesimțindu-se deloc confortabil. În plus, week-endul trecut, echipa lui Florentin Pera a pierdut și la Cisnădie și e acum la egalitate, în fruntea clasamentului, cu CSM București.

Bistrița vine și ea după un sezon foarte bun, echipa ardeleană calificându-se în sferturile de finală ale Cupei EHF. Partida de la Bistrița are loc marți, de la ora 17:00, în direct la TVR2. 

Un alt meci echilibrat se anunță cel din Giulești, dintre Rapid și SCM Craiova, de la ora 19:00. Rapid nu a învins Craiova în ultimii cinci ani, oltencele având șase victorii consecitive. 

Programul meciurilor din „optimile” Cupei României (marți)

  • 13:30 Dinamo-CSM Slatina (Sala Polivalentă)
  • 15:00 Știința Bacău-CSU Cluj Napoca
  • 16:00 CSM Roman-Dunărea Brăila
  • 17:00 Știința București-Gloria Buzău (Chiajna)
  • 17:00 Gloria Bistrița-SCM Rm. Vâlcea (TVR2)
  • 17:00 Minaur Baia Mare-AHCM Slobozia
  • 19:00 Rapid București-SCM Craiova (sala Rapid)    

Vezi și:

CSM București - Alingsas 24-24 (în tur: 29-28) » Calificare dramatică în „sferturi”!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează