SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREȘTI - ESBJERG

FOTO Vis frânt la „Polivalentă” » CSM București ratează Final Four-ul Ligii Campionilor, după o repriză de coșmar cu Esbjerg

CSM București - Esbjerg / Foto: Raed Krishan +25   FOTO
CSM București - Esbjerg / Foto: Raed Krishan

Articol de , , - Publicat duminica, 07 mai 2023 18:33 / Actualizat luni, 08 mai 2023 03:10

CSM București a pierdut și returul cu Esbjerg, 31-33, și ratează astfel calificarea în Final Four-ul Ligii Campionilor. „Tigroaicele” au sperat după un final electrizant de primă repriză, dar danezele au întors rezultatul după pauză și merg la Budapesta.

  • Esbjerg, Gyor, Ferencvaros și Vipers Kristiansand sunt formațiile calificate în Final Four-ul de la Budapesta, care va avea loc în perioada 3-4 iunie.

Cât de repede și de sigur a început Esbjerg returul din Sala Polivalentă! CSM, având acea presiune fierbinte asupra sa, de a recupera deficitul din tur, a ratat primele trei atacuri, dar odată ce a venit primul gol, prin Omoregie, parcă s-a pus un capac peste aburul negativ. 

Tribuna, presărată cu figuri cunoscute – fotbaliști de la FCSB, portarul-legendă de la Sevilla Helmut Duckadam, primarul general Nicușor Dan, artiștii Aurelian Temișan și Vasile Șeicaru - , a prins mai mult glas, iar atmosfera a devenit curând mult mai aprinsă.

În continuare, extremele Sudakova și Dembele au marcat atunci când mingile au ajuns la ele, rămânea de rezolvat problema timidității din poartă: antrenorul Adrian Vasile a înlocuit-o în minutul 9 pe Eriksson, care nu apărase nicio aruncare din cele 7 ale oaspetelor, cu Glauser. 

Nora Mork, din nou un „ghimpe” pentru CSM București

Și franțuzoaica a început să facă diferența. Esbjerg marcase de pe aproape toate posturile, vedetele Ingstad, Breistol, Reistad, Tranborg făcându-și datoria cu eficiență, dar cea care a ieșit din nou deasupra a fost Mork, nu doar prin goluri, ci și prin pase variate, surprinzătoare.

Însă, treptat, odată ce s-a dus emoția startului, CSM a dus temeinic cursa de recuperare. Neagu a marcat prima dată în minutul 12, dar important e că apoi a făcut-o consecvent, crescând încrederea echipei. 

Omoregie a ieșit în față prin acțiunile curajoase, Glauser a continuat să scoată mingi incredibile, Zaadi a pus și ea un pic de magie, iar Sudakova a făcut cea mai bună repriză a sa de când a venit la CSM.

CSM București - Esbjerg / Foto: Raed Krishan
CSM București - Esbjerg / Foto: Raed Krishan
CSM București - Esbjerg / Foto: Raed Krishan
CSM București - Esbjerg / Foto: Raed Krishan
+21 FOTO

O schimbare de viteză, de atitudine, mai multă răutate în apărare, și Esbjerg a pălit vizibil. Și de la 4-7, gazdele au egalat pentru prima dată în meci la 9 (minutul 14), au preluat conducerea 15-14 (min. 23), apoi au luat avans. 

A fost și 17-14 plus șansa de a egala diferența din tur în faza următoare, dar n-a fost să fie. Repriza întâi s-a încheiat cu un 18-16 încurajator. 

CSM București ratează Final Four-ul Ligii Campionilor, după o repriză de coșmar cu Esbjerg

Partea a doua, începută în inferioritate de CSM, după eliminarea Crinei Pintea, nu a continuat linia pozitivă însă. Mai mult, un moment de mare tensiune în minutul 36: încă o eliminare Pintea, apoi cartonaș roșu direct lui Emilie Arntzen în urma unei faze în care infracțiunea nu a fost deloc evidentă. 

Novegianca a ieșit nervoasă de pe teren, trântindu-și apărătorile de la încheieturi, dar problemele aveau să se întețească jos, pe teren. Esbjerg a prins tot mai mult aer, 12 minute de coșmar pentru CSM, Omoregie a ajuns la 7 goluri marcate, iar pe tabelă 23-21 pentru adversare. Fiecare secundă care trece e tot mai arzătoare. Coșmarul a continuat când Crina Pintea a văzut și ea cartonașul roșu, după a treia eliminare. 

Ambele apărătoare centrale în tribună, stând pe trepte, și 7 goluri de recuperat. Adi Vasile cere un timeout necesar, pentru a calma un pic spiritele, pentru a oferi indicații. Rămăsese mai puțin de un sfert de oră de joc.

CSM București părăsește Liga. Vis frânt la „Polivalentă”

La 24-27, Vasile își folosește ultimul timeout. Prăpastia s-a adâncit însă după o nouă angajare inspirată a Norei Mork. Se poate reveni de la -8 în 8 minute? 

Veterana Dembele a înscris atunci când colegele s-au temut sau au ezitat, în meciul ei final în cupele europene. Neagu marchează în partea secundă abia în minutul 54. Apoi o aeriană. Spectacol de o secundă pentru că deznodământul e deja scris, semnat, expediat. 

CSM pierde și pe teren propriu și își ratează marele obiectiv al sezonului: calificarea în Final 4, acolo unde nu a mai fost din 2018.

FINAL » CSM București - Esbjerg 31-33

Desfășurarea liveTEXT a meciului:

  • FINAL de meci, final de aventură. CSM cedează și returul cu Esbjerg și e eliminată din competiție!
    min.57: Visul „Final Four-ului” e năruit! Danezele conduc cu 31-28, cu doar trei minute înainte de finalul partidei.
  • min.51: Danezele marchează pentru 27-24, iar șansele „tigroaicelor” se diminuează de la minut la minut. E momentul unui nou time-out solicitat de Adi Vasile.
  • min.48: GOOL Dembele, CSM trage în continuare speranțe la victorie, se apropie la un singur gol de daneze. 24-25.
  • min.45: Profităm prea puțin de cele două minute de superioritate numerică. Esbjerg se menține la conducere, are un avans de două goluri, 24-22. Imediat, Crina Pintea este eliminată și ea definitiv.
  • min.41: Jocul bucureștencelor pare că s-a dezintegrat după eliminarea lui Emilie Arntzen. Danezele „răstoarnă” rezultatul de la pauză, conduc în acest moment cu 23-20.
  • min.38: Dublă inferioritate a CSM-ului în aceste momente. Omoregie ratează de puțin ținta, pentru ca, la faza imediat următoare, danezele să înscrie pe contraatac și să preia conducere. 20-21.
  • min.37: CSM evoluează în inferioritate după eliminarea de două minute a Crinei Pintea. Din păcate, nu e unica veste proastă. Emilie Arntzen, interul stânga al „tigroaicelor”, vede cartonașul roșu după un fault dur. 20-20.
  • min.36: Ocazii rarisime ratate de Cristina Neagu și Crina Pintea, blocate la aceeași fază de portărița danezelor. Persistă echilibrul în repriza a doua, 19-19.
  • min.32: La fel ca-n prima parte, danezele încep mai bine repriza. Esbjerg înscrie din nou și restabilește egalitatea. CSM e obligată să ia de la capăt cursa de urmărire. 18-18.
  • min.31: Prima reușită a reprizei îi aparține lui Esbjerg, care reduce din diferență. 18-17.
  • min.30: A început repriza secundă, de la scorul de 18-16 în favoarea CSM-ului.
Fotbaliștii de la FCSB, ultrași pentru o zi » Imagini tari surprinse de GSP la „Sala Polivalentă”
CSM BUCUREȘTI - ESBJERG
Fotbaliștii de la FCSB, ultrași pentru o zi » Imagini tari surprinse de GSP la „Sala Polivalentă”
  • PAUZĂ! S-a încheiat prima repriză, CSM București intră în avantaj la cabine, 18-16. VIDEO cu cele mai importante faze din primele 30 de minute.
  • min.29: Fantastică aruncarea reușită de Elizabeth Omoregie, CSM conduce cu 18-15!
  • min.29: Time-out solicitat de Adi Vasile, într-un moment în care „tigroaicele” au un avans de două goluri. 17-15
  • min.25: GOOOOOL CSM București! „Tigroaicele” au început cursa de recuperare, conduc la două goluri, cu cinci minute înainte de pauză. 16-14.
  • min.23: Preluăm pentru prima oară conducerea în meci. Marchează Ema Ramusovic, iar „Polivalenta”bucureșteană „explodează” de-a dreptul. Atmosferă fantastică produsă de suporteri. 15-14.
  • mim.22: Cristina Neagu execută fără emoții o aruncare de la șapte metri, iar CSM egalează din nou. 14-14.
  • min.17: Tensiune incredibilă în „Polivalentă”! CSM a avut șansa de a trece pentru întâia oară în avantaj, dar Dembele zguduie bara transversală la un contraatac-fulger declanșat de echipa lui Adi Vasile. 10-10. 
  • min.14: CSM mărește turațiile, începe să pună din ce în ce mai multă presiune pe daneze. Cristina Neagu marchează pentru 8-9, apoi vine și golul egalizator. 9-9.
  • min.12: GOOOL Cristina Neagu! Superstarul CSM-ului marchează primul său gol din meci, iar bucureștencele se apropie la un singur gol de Esbjerg. 6-7. 
  • min.7: Marchează Dembele, tot de pe extremă, iar CSM se apropie din nou la două goluri pe tabelă. 3-5.
  • min 6: Sanna Solberg-Isaksen mărește avantajul nordicelor, după o fază-șnur reușită de Esbjerg și finalizată de talentata extremă norvegiană. 2-5. 
  • min.4: Vine primul gol al meciului pentru bucureștence, după o pătrundere vijelioasă a lui Elizabeth Omoregie. 1-4.
  • min.2: Început ezitant de meci pentru „tigroaice”, conduse deja cu 0-2 de daneze.
CSM București - Esbjerg / Foto: Raed Krishan
CSM București - Esbjerg / Foto: Raed Krishan
CSM București - Esbjerg / Foto: Raed Krishan
CSM București - Esbjerg / Foto: Raed Krishan
+21 FOTO

VIDEO Jucătorii FCSB-ului, prezenți în Sala Polivalentă la meciul dintre CSM București și Esbjerg

Citește și: 

Aryna Sabalenka, noua „regină” de la Madrid! A învins-o pe Iga Swiatek după o finală de excepție!

Final de poveste » Rapid se oprește în sferturile Ligii Campionilor, învinsă clar de Vipers

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (105)
fotbalminim00
fotbalminim00  •  22 Mai 2023, 22:47
Postat de AdrianUCV1948 pe 22 Mai 2023, 00:39

Nu, dar tu nu esti capabil sa intelegi anumite lucruri, tu stii una da buna, "antrenorul e de vina", faci parte din turma care cere demisii fara sa vada conditiile, echipa asta a jucat ca niciodata pana in decembrie, problema a fost cat rezista, daca aveam un lot ce permite rulajul jucatoarelor, acea perioada buna ar fi putut sa fie pe tot parcursul sezonului, lotul de sezonul viitor e foarte bun si permite rulajul, competitiile astea nu sunt curse de viteza, astea sunt curs de anduranta, nu mai conteaza cum incepi sezonul daca nu poti sa il termini bine.

bine bai Adriene ,Vasile e cel mai mare antrenor ever,nu are jucatoare ,eu zic sa ii mai cumpere 12 si sa dea iar 12 afara poate ,poate prinde anul viitor locul 5 in Champions si locul 2 in Romania

AdrianUCV1948
AdrianUCV1948  •  22 Mai 2023, 00:39
Postat de fotbalminim00 pe 21 Mai 2023, 22:27

se vede ca esti roman dai vina pe orice numa pe ce trebuie nu,adica tu ''mare specialist'' vrei sa ma convingi ca CSM nu are lot mai bun ca Ferensvarosh sau altii din final four,eu ti-am venit cu argumente tu vi cu scuze ca Vasilica,cand ''triumfa'' in campionat are echipa cand pierde cu profesionistii nu are

Nu, dar tu nu esti capabil sa intelegi anumite lucruri, tu stii una da buna, "antrenorul e de vina", faci parte din turma care cere demisii fara sa vada conditiile, echipa asta a jucat ca niciodata pana in decembrie, problema a fost cat rezista, daca aveam un lot ce permite rulajul jucatoarelor, acea perioada buna ar fi putut sa fie pe tot parcursul sezonului, lotul de sezonul viitor e foarte bun si permite rulajul, competitiile astea nu sunt curse de viteza, astea sunt curs de anduranta, nu mai conteaza cum incepi sezonul daca nu poti sa il termini bine.

fotbalminim00
fotbalminim00  •  21 Mai 2023, 22:27
Postat de AdrianUCV1948 pe 21 Mai 2023, 22:15

Vorbesti ca sa te aflii in treaba, ce lot a avut CSM? Echipa asta a dus sezonul in doar 4 fete la linia de 9 metri, Neagu are o varsta si multe accidentari, Zaadi joaca accidentata la umar de luni bune si lumea se intreaba de ce nu da randament...nu ai inter dreapta, despre ce lot vorbesti? Echipa asta a jucat foarte bine cat au rezistat fetele astea 4, dupa s-a stricat jocul si niciun antrenor nu mai poate face nimic... Pivotii astia doi nu sunt de F4 CL indiferent de cine le antreneaza, Pintea de asta a plecat de la Gyor.

se vede ca esti roman dai vina pe orice numa pe ce trebuie nu,adica tu ''mare specialist'' vrei sa ma convingi ca CSM nu are lot mai bun ca Ferensvarosh sau altii din final four,eu ti-am venit cu argumente tu vi cu scuze ca Vasilica,cand ''triumfa'' in campionat are echipa cand pierde cu profesionistii nu are

Vezi toate comentariile (105)
Comentează