SPORTURI  »  HANDBAL  »  VIPERS - RAPID

VIDEO Final de poveste » Rapid se oprește în sferturile Ligii Campionilor, învinsă clar de Vipers

După 25-31 în turul de la Sala Polivalentă, Rapid a fost zdrobită în manșa secundă de Vipers în sferturile Ligii Campionilor, scor 31-40. Repriza a doua a fost de coșmar pentru fetele noastre.
După 25-31 în turul de la Sala Polivalentă, Rapid a fost zdrobită în manșa secundă de Vipers în sferturile Ligii Campionilor, scor 31-40. Repriza a doua a fost de coșmar pentru fetele noastre.

Articol de , - Publicat sambata, 06 mai 2023 18:30 / Actualizat sambata, 06 mai 2023 19:48

După 25-31 în turul de la Sala Polivalentă, Rapid a fost zdrobită în manșa secundă de Vipers în sferturile Ligii Campionilor, scor 31-40. Repriza a doua a fost de coșmar pentru fetele noastre.

Aventura europeană a campioanei României s-a încheiat, azi, în Norvegia într-o sală de 2,200 de locuri, cu o galerie mai puțin gălăgioasă decât săptămâna trecută la București. Aflată la prima participare în Liga Campionilor, Rapid București a pus punct cu o înfrângere amară în deplasare cu Vipers Kristiansand.

Cu gândul la Final Four » CSM București este gata pentru returul cu Esbjerg
LIGA CAMPIONILOR
Cu gândul la Final Four » CSM București este gata pentru returul cu Esbjerg

Cronică: Final de poveste pentru Rapid în Liga Campionilor

Mai obișnuite cu jocul campioanei ultimelor două ediții din Ligă, rapidistele au reușit să înceapă partida din sferturile de finală mult mai bine ca pe teren propriu. E adevărat că și diferența de șase goluri pe care Vipers a reușit să o pună la București, câștigând cu 31-25, a contat. 

Norvegiencele au început mai visătoare și s-au văzut conduse cu 5-3 în minutul 8. A fost doar un foc de paie pentru că acestea au revenit în joc conduse de imperiala Anna Vyakhireva, care a înscris, dar a și dat pase, punându-le în valoare și pe colegele sale. 

Exasperat de eficiența interului dreapta din Rusia, Kim Rasmussen a cerut time-out în minutul 16, cerându-le jucătoarelor sale să fie mai agresive în apărare ca să o poată opri pe Vyakhireva, care și-a mai pierdut din eficiență pe finalul reprizei. 

Rapidul a jucat bine în atac, cele mai bune marcatoare fiind Eliza Buceschi și Lorena Ostase, relația cu pivotul fiind una fructuoasă. Vipers și-a făcut jocul rapid, însă prima repriză s-a încheiat la egalitate 18-18. 

În primele zece minute ale părții a doua, echilibrul s-a păstrat între cele două echipe, dar apoi Rapid a intrat într-un tunel din care nu a mai ieșit decât după opt minute. Sorina Grozav a marcat în minutul 40 golul de 24-24 și apoi, timp de șapte minute, Vipers a înscris de șase ori, iar formația din România deloc!

S-a făcut 30-26 și ultima fărâmă de speranța s-a risipit. Lucrul acesta s-a văzut și în joc, multe greșeli, lipsă de concentrare și energie. „Nu renunțați!”, le-a spus antrenorul danez rapidistelor, dar castelul era deja în ruine. 

Handbalistele de la Vipers au continuat să înscrie, în timp ce în tabăra vișinie umerii și capetele erau plecate. Diferența a crescut, iar la final a fost 40-31. 

Echipa din Norvegia merge în Final Four pentru a patra oară, iar Rapid rămâne să se concentreze pe întrecerea internă, unde are nevoie de locul al doilea pentru a participa și anul viitor în Liga Campionilor.

10 victoriia adunat Rapid în acest sezon de Ligă, plus două egaluri și șase înfrângeri

7 goluria reușit Sorina Grozav pentru Rapid, ea fiind cea mai bună marcatoare a campioanei României în partida de azi

Reacții după Vipers - Rapid 40-31:

Mulțumim pentru luptă Rapidului. În prima repriză a fost extrem de dificil, Rapid a jucat un handbal foarte bun, dar după pauză lucrurile s-au schimbat. Una peste alta, suntem extrem de bucuroși că am reușit să obținem victoria și mergem la Budapesta din nou
- Ole Gustav Gjekstad, antrenor Vipers 

Au fost echipa mai bună în ambele manșe, o mașinărie foarte bine unsă. Nu ar fi trebuit să pierdem la șase goluri la București, dar după acel meci cred că am reușit să creștem. Ne-am îmbunătățit jocul, am jucat o primă repriză foarte bună, iar lucrurile bune trebuie să le luăm cu noi pentru că miercuri avem un meci important pentru noi, care ne poate decide viitorul în Liga Campionilor în sezonul care urmează. Trebuie să luăm ce am făcut bine în prima repriză, dar din nefericire nu am reușit să le oprim pe cele de la Vipers. Sunt o echipă puternică și avem de învățat
- Kim Rasmussen, antrenor Rapid 

Au fost inteligente și la București, și acasă, noi am jucat bine aici în prima repriză. Mai avem nevoie de experiență și sunt sigură că în sezonul următor va fi mai bine
-  Lorena Ostase, pivot Rapid 

În acest sezon de Ligă am pierdut un singur meci acasă și acela a fost acum în sferturi de finală cu Vipers. Spune multe despre echipa noastră, despre spiritul nostru și cât de bine ne simțim să jucăm acasă
- Lorena Ostase, pivot Rapid 

Mulțumim celor de la Rapid pentru cele două partide, am trăit o atmosferă extraordinară la București, a fost o plăcere să jucăm într-o astfel de atmosferă. Aici am avut 2.000 de spectatori, altfel de atmosferă, dar ține de diferențele de mentalitate dintre Norvegia și România. A fost drăguț!
- Marketa Jerabkova, inter stânga Vipers

FINAL » Vipers – Rapid 40-31

  • Final. Rapid e învinsă fără drept de apel de Vipers și la retur, 31-40.
  • min. 55: Rapid e dominată categoric, pare stoarsă de energie, a redus serios din turație, randament, joacă mult mai slab decât în prima parte, în timp ce gazdele fac spectacol. 36-26.
  • min. 50: Rapid e foarte slabă pe contraatac, scorurile capătă proporții. 31-25, cât a fost și în tur. 
  • min. 45: Deși nu impresionează, Vipers joacă rapid, nu greșește, are o poartă bună și se desprinde la 3 goluri. 27-24.
  • min. 40: Vyakhireva continuă să evolueze formidabil, ratăm două atacuri din motive tactice, iar Vipers preia controlul, cu om în plus. 23-22.
  • min. 35: Cele două echipe merg cap la cap în partea secundă. 22-22.
  • Start în repriza secundă. 18-18.

VIDEO cu cele mai importante faze

  • min. 30: Rapidistele joacă mult individual, se văd puține faze lucrate, însă, per total, evoluăm mult mai bine decât în tur. Egal la finalul primei reprize, 18-18.
  • min. 25: Ciucă ne scoate în câteva rânduri, marcăm de 3 ori consecutiv, însă nu legăm acțiunile pozitive, irosim și un 7 metri. Vipers rămâne în control pe Aquarama. 16-14.
  • min. 18: Vyakhireva ne spulberă apărarea aproape fază de fază, Rasmussen cere time-out, Grozav „rupe” poarta de la distanță. Enorm de multe goluri în Norvegia, 23 până acum! 12-11.
  • min. 15: Primim des goluri pe contre, Polman e în formă, punctează de 3 ori, dar Jezic și Vyakhireva ne aduc cu picioarele pe pământ. 9-8.
  • min. 11: De pe dreapta, Alexandra Badea le aduce pe românce, temporar, în avantaj, nu ne apărăm bine la pivot la faza imediat următoare, iar Vipers egalează. 8-8.
  • min. 5: Rapid e condusă în Norvegia, calificarea e tot mai departe. 7-6.

Citește și: 

Acuzații de misoginie la Madrid, în ziua în care Sabalenka și Alcaraz sunt sărbătoriți » Bianca Andreescu a intervenit: „Nu e OK”

De ce e amânată audierea Simonei Halep? Șefa Agenției Anti-Doping vine cu 3 scenarii: „Dacă se întâmplă asta ...”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (6)
ED_BAD
ED_BAD  •  07 Mai 2023, 00:24

Avand in vedere ca avem in tara echipe de fotbal care pierd in cupele europene cu echipe necunoscute, la diferente mai mari decat pierd fetele astea cand sunt "zdrobite" in meaciurile de handbal de una dintre cele mai bune echipe din lume, spre exemplu acele 5-0 si 0-5, nereusita de azi este nesemnificativa. Felicitari fetelor! Capul sus! Iar pentru fetele care posteaza pe aici, colegele noastre din campionat, suporterele acelei echipe cunoscute pentru 5-0 si 0-5, le recomand sa mearga la culcare si sa schimbe culoarea la ruj...

atthur
atthur  •  06 Mai 2023, 22:29

Și unde-i "povestea"???? Că le-au dat alea practic 15-0??!!??

knuty
knuty  •  06 Mai 2023, 18:48

MULTUMIM VIPERS!!!***...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează