SPORTURI  »  TENIS  »  HALEP, DEPISTATĂ POZITIV

De ce e amânată audierea Simonei Halep? Șefa Agenției Anti-Doping vine cu 3 scenarii

Simona Halep
Simona Halep

Articol de - Publicat vineri, 05 mai 2023 21:28 / Actualizat sambata, 06 mai 2023 14:18

Gabriela Andreiașu, directorul general al Agenției Naționale Anti-Doping (ANAD), s-a pronunțat pe seama situației Simonei Halep, în continuare suspendată provizoriu după ce a fost depistată pozitiv cu substanța roxadustat.

Suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului din octombrie, după ce a fost depistată cu o substanță interzisă la US Open 2022, Simona Halep așteaptă în continuare să fie audiată.

De curând, dubla câștigătoare de Grand Slam a acordat un interviu amplu, în care a solicitat să fie judecată cât mai curând și a tras la răspundere Federația Internațională de Tenis (ITF) pentru amânările repetate ale audierii.

Mihai Stoica, primele declarații despre relația Charalambous - Pintilii! Explică ordinea la FCSB: „Cum să-mi spună antrenorul ceva mie? Ierarhic, sunt deasupra”
FCSB
Mihai Stoica, primele declarații despre relația Charalambous - Pintilii! Explică ordinea la FCSB: „Cum să-mi spună antrenorul ceva mie? Ierarhic, sunt deasupra”

Directorul general ANAD, despre coșmarul fără sfârșit al Simonei Halep: „Probabil sunt alte probe”

Gabriela Andreiașu, directorul ANAD, a prezentat 3 posibile motive pentru tergiversarea verdictului în cazul Simonei: probe noi, modificări ale declarațiilor / dosarelor și solicitarea unor expertize. 

„Organizația care a pus-o sub acuzare pe Simona (n.r. - Sports Resolutions, o organizație independentă din Londra) probabil că are alte probe care pot fi depuse la dosar și atunci au nevoie de o perioadă mai lungă de timp.

Dacă pe parcursul audierii apar alte abateri la ceea ce declară martorii sau din ceea ce fiecare parte pune la dispoziția completului de judecată, se poate ajunge la un termen mai lung”, a explicat șefa organizației care luptă cu dopingul în România pentru TVR

Simona Halep: „A existat o contaminare”

Simona Halep susține că a ingerat substanța interzisă printr-un supliment alimentar contaminat. Directorul ANAD spune că probele depuse de Simona ar putea fi supuse expertizei unor specialiști:

„Poate fi cerută și părerea unui expert farmacolog sau toxicolog cu privire la rezultat, la contaminare și, evident, la concentrația identificată în probă”.

După multe investigații, au aflat că a existat o contaminare, o contaminare a suplimentului și de aceea cantitatea era atât de scăzută în corpul meu. O contaminare este atunci când cineva ia un supliment autorizat, dar compania care îl vinde face o greșeală și există o cantitate foarte mică de substanță care nu ar trebui să fie acolo. 

Experții au muncit mult pentru a afla sursa acestei contaminări și au aflat că suplimentul (n.r. - pe care l-a ingerat) a fost contaminat cu o cantitate mică de substanță.

- Simona Halep

Simona Halep a jucat ultima dată în august 2022, la US Open, unde Daria Snigur a eliminat-o în primul tur.

La mai bine de o lună de la acel moment, pe 7 octombrie, Halep a fost informată că testul anti-doping efectuat după acel meci a ieșit pozitiv.

Citește și: 

Acuzații de misoginie la Madrid, în ziua în care Sabalenka și Alcaraz sunt sărbătoriți » Bianca Andreescu a intervenit: „Nu e OK”
MUTUA MADRID OPEN
Acuzații de misoginie la Madrid, în ziua în care Sabalenka și Alcaraz sunt sărbătoriți » Bianca Andreescu a intervenit: „Nu e OK”
Roger Federer și detaliul de 23.000 de dolari care a impresionat la Met Gala
MONDEN
Roger Federer și detaliul de 23.000 de dolari care a impresionat la Met Gala

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (1)
TraianX
TraianX  •  07 Mai 2023, 06:43

Niste NESIMTITI. Daca era din USA nici nu se ajungea la suspendare.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează