SPORTURI  »  TENIS  »  MONDEN

Roger Federer și detaliul de 23.000 de dolari care a impresionat la Met Gala

Roger Federer cu ținută impecabilă și ceas nou-nouț Foto Imago
Roger Federer cu ținută impecabilă și ceas nou-nouț Foto Imago

Articol de - Publicat vineri, 05 mai 2023 18:37 / Actualizat vineri, 05 mai 2023 19:56

Roger Federer, câștigător a 20 de titluri de Grand și retras anul trecut din tenis, a apărut la Gala Met cu cel mai nou model de Rolex la încheietură. Acasă are însă o colecție impresionantă

Elegant ca întotdeauna, Roger Federer a captat privirile la recent desfășurata Gală Met, acolo unde a fost și prezentator. Marele campion elvețian, acum în vârstă de 41 de ani, a apărut purtând un frac negru ajustat, căruia i-a adăugat o pereche de ochelari cu lentile de aceeași culoare. „James Bond!", a apărut des scris pe rețelele sociale, alături de imagini ilustrative cu Federer.

Purtat în premieră de Roger Federer

Există însă un obiect mai mic, pe care ochii cunoscători l-au observat imediat pe încheietura stângă a elvețianului: ceasul. Este vorba despre o versiune în aur alb, cu cadran negru a The Perpetual 1908, cel mai nou model de la Rolex. De fapt, primul complet inedit pe care îl lansează firma elvețiană din 2012 încoace, de la cel intitulat Sky-Dweller.

Ceasul este evaluat la o sumă relativ modestă, 23.640 de dolari, vizibil mai mică decât cea la care este comercializat modelul purtat anul trecut de Roger Federer la festivitatea de aniversare centenarului Terenului Central de la Wimbledon, Rolex Cosmograph Daytona Orange. Acela costă 128.000 de dolari, fiind realizat din aur galben de 18 carate și împodobit cu 32 de safire portocalii pe cadran și alte 11 pe cifrele care indică orele.

Cred că stilul se află în echilibrul perfect dintre culoare și textură. Pentru mine accesoriile sunt importante în momente de sărbătoare, iar tușa finală este întotdeauna ceasul 
- Roger Federer

Elvețianul, de mulți ani ambasador al brandului, a strâns deja o colecție impresionantă de piese de prețuri și aspect dintre cele mai contrastante.

Culori, metale și prețuri diferite în colecția lui Roger Federer

Spre exemplu, modelul Oyster Perpetual, din oțel inoxidabil, cu cadran verde mat, apărut în 2014, costă doar 6.150 de dolari. Poate fi considerat o bună opțiune pentru primul Rolex al oricui și-l poate permite, notează site-ul wristenthusiast, dedicat ceasurilor.

Roger Federer și detaliul de 23.000 de dolari care a impresionat la Met Gala
Roger Federer purtând model Perpetual Green

Roger a purtat și varianta identică, dar cu cadran galben, care însă o fost scoasă de pe piață în 2022. Asta făcut ca prețul să crească pentru exemplarele rămase, până la 20.000 de dolari!

Federer are o înclinație spre modelele din oțel, precum GMT-Master II Batman, care are o a patra limbă pe cadran, aceasta indicând un fus orar diferit. I se spune Batman pentru combinația de culori, negru și albastru. Prețul? 10.550 de dolari. 

Elvețianul a produs mirare când a apărut purtând un model, GMT-Master II, care a fost creat doar pentru stângaci, deși la el apare pe încheietura stângă. Cu cadran negru și verde, e evaluat la 11.250 de dolari.

Urcând la preț, ajungem la un model care valorează 76.000 de dolari, tocmai pentru că nu mai este pe piață. Rolex Day-Date e montat în platină, are cadran negru și cifre arabe, părând o piesă elegantă, exclusivă. Nu e așa, a fost produs în fabrică. 

Există și varianta în aur roz cu cadran verde, contra a 40.350 de dolari. Cu cadran maro – 44.800, fiindcă are și diamante pe margine.

Roger Federer și detaliul de 23.000 de dolari care a impresionat la Met Gala
Federer și modelul Day-Date Golden Rose

Vintage e cel mai scump

Un model special este Daytona Platinum, care oferă un cadran albastru deschis, unic, combinat cu cadranele interioare maro. Doar cunoscătorii, care recunosc combinația, pot aprecia cât de valoros și de rar este acest ceas.

Cel mai scump este însă un model vintage, Daytona Big Red, din oțel inoxidabil cu cadran negru. Acesta are un cadru din acrilic negru, care nu mai există la piese din aceeași serie. Porecla de Big Red vine de la faptul că Daytona apare scris cu litere roșii deasupra cifrei 6. Are un preț pe piață între 120.000 și 150.000 de dolari. 

Ratează Roland Garros? Continuă calvarul: Rafael Nadal s-a retras și de la Roma!
ATP ROMA
Ratează Roland Garros? Continuă calvarul: Rafael Nadal s-a retras și de la Roma!
Sorana Cîrstea, încă un pas ferm la Reus » S-a calificat în semifinale după victoria cu Caty McNally
WTA REUS
Sorana Cîrstea, încă un pas ferm la Reus » S-a calificat în semifinale după victoria cu Caty McNally

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează