SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREȘTI - RÂMNICU VÂLCEA 19-22

CSM București, învinsă CATEGORIC de SCM Rm. Vâlcea! Noua senzație a handbalului românesc a făcut MINUNI în poartă

Articol de - Publicat marti, 09 octombrie 2018 16:40

SCM Râmnicu Vâlcea s-a impus în deplasare în fața campioanei CSM București scor 22-19, și e lider solitar în Liga Florilor.

Campioana României nu mai pierduse de cinci ani un meci de campionat, pe teren propriu. S-a întâmplat aseară, iar titlul nu mai pare o formalitate

Incredibil ce meci a reușit SCM Rm. Vâlcea, aseară, în Polivalenta din Capitală, în fața unei echipe, CSM București, care tocmai înscrisese de 36 de ori în primul meci al sezonului, în Liga Campionilor, cu FTC Budapesta, acum trei zile!

CSM București nu a învățat nimic din înfrângerea suferită în fața acelorași oltence, pe 25 august, în Supercupa României, 31-33 după prelungiri! Vedetele de cinci stele ale CSM-ului au fost depășite net de niște handbaliste care au arătat mult mai mult handbal și mult mai multă dorință de victorie.

În primele minute, "tigroaicele" au părut că joacă legate la ochi, negăsind deloc calea spre poarta vâlceană, una în care a strălucit încă o dată Iulia Dumanska. În atac, Vâlcea a avut două viteze în plus, ieșind în evidență clasa unor jucătoare precum Irina Glibko și Alicia Fraga Fernadez. În aceste condiții, Vâlcea s-a distanțat la 4, 5 și chiar 6 goluri diferență, spre stupefacția generală!

Favorite la campionat?

După 13-9 la pauză, CSM a dat semne de revenire în partea a doua. Antrenorul Magnus Johansson a trimis toate româncele în teren, jocul s-a schimbat în bine, dar Vâlcea a continuat să joace cu aceeași răutate și hotărâre. Tot oaspetele au dictat ritmul. Și oltencele nu au lăsat să treacă pe lângă ele o victorie mare.

Puștoaica de 18 ani, Diana Ciucă, a avut și ea o seară memorabilă, parând 5 aruncări de la 7 metri! Nimic de făcut pentru CSM, chiar și pentru Cristina Neagu, cea mai bună jucătoare din lume, în trei rânduri. În fața unei apărări care a știut foarte bine să o anihileze, Cristina s-a zbătut în van. Neagu a marcat un singur gol din acțiune, tot meciul!

S-a încheiat 22-19 pentru oaspete, o victorie care le dă aripi acum vâlcencelor, în lupta pentru titlu! Campionatul nu mai pare o simplă formașitate pentru echipa bucureșteană care are un buget de cinci ori mai mare decât cel al echipei care a învins-o de două ori în două luni și jumătate!

 CSM București - SCM Rm. Vâlcea 19-22

S-a terminat partida! Vâlcea se impune cu 22-19.
17-19 / Ciucă apără încă o lovitură de la 7 metri! 
16-18 /
Dumanska intervine miraculos la o aruncare lansată de Cristina Neagu din inter stânga. 
14-16 /
Radicevici punctează pe contraatac. Florentin Pera cere time-out. 
10-15 /
Diana Ciucă apără a treia aruncare de la 7 metri!
10-13 /
Amanda Kurtovic înscrie la prima acțiune. 

A început repriza secundă! 
SCM Rm. Vâlcea conduce la pauză cu 13-9.
8-12 //
Dumanska se lovește cu 3 minute înainte de finalul primei reprize. Din fericire poate continua partida. 
6-11 /
Diana Ciucă apără lovitura de la 7 metri trimisă de de Cristina Neagu.
4-9 /
 Irina Glibko catapultează o minge în vinclu, în ultima secundă a atacului. 
4-8 /
Bianca Bazaliu punctează după 7 minute pentru bucureștence. 
3-6 /
Dumanska are două intervenții consecutive. Irina Glibko e de neoprit și duce diferența la 3 goluri. Galeria oaspeților domină atmosfera din sală. 
2-4 /
Vâlcencele încep perfect partida! Time-out-ul cerut de staff-ul campioanei nu a avut rezultate. 
1-2 /
Neagu trimite în bară, iar oaspetele egalează pe contră. Raluca Băcăoanu o păcălește pe Paula Ungureanu la acțiunea imediat următoare. 

A început partida! Oltencele au prima posesie. 

CSM București pare a avea în sfârșit concurență serioasă în lupta pentru titlul din Liga Florilor. SCM Rm. Vâlcea a furnizat surpriza în primul meci oficial al sezonului, câștigând, la București, Supercupa României în fața marii favorite, CSM București. Dumanska, Glibko, Fraga și celelalte vâlcence au trecut, pe 25 august, de campioane cu 33-31, după prelungiri.

Neagu și compania vor acum revanșa, în duelul singurelor formații cu punctaj maxim până în acest moment al competiției. 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (22)
10153755897004409
Ilascu Mircea  •  10 Octombrie 2018, 09:00

CSM are jucatoare , mai putin poarta , dar nu are antrenor . Daca nu se cunosc bine ar fi trebuit sa vedem patrunderi individuale dar nimic .

crimson.veritas
crimson.veritas  •  09 Octombrie 2018, 22:37

Si mai e o chestie ... CSM este ceva mai vechi ... dar a ars-o prin ligile inferioare ... de ce n-a avut curaj sa investesca (ca bani aveau) cand Oltchimul domina Handbalul Romanesc ... cu buget mai mic decat al CSM-ului de astazi? Ca Bani aveau, corect? Bucurestiul se bucura de acelasi Statut ca si Roma in Antichitate ... tot ce se face important in Bucuresti ... se construieste din Bugetul Public Central, NU Local ... fie ca vorbim de ... Stadioane ... 23 august ... Ghencea, Cotroceni, Giulesti, Stefan cel Mare ... fie ca vorbim de linii de Metrou intre Bucuresti si Comuna Otopeni ... fie ca vorbim de largirea Centurii, sau de proiectul pentru Sala Polivalenta ... ca doar nu o face Firea din banii PB ... banii PB ... sunt folositi pentru 'artisti', 'sportivi' ... in timp ce celelalte primarii nu-si perimt sa-si construiasca o Sala a Sporturilor. Infrastructura in Romania se distribuie dupa schema ... 'Bucurestiul si altele' ... si in aceste conditii ... sa vina Primaria ... cu bugetul ei neatins de nici o investitie in infrastructura (ca doar face Statul) si sa concureze cu celelalte primarii ... este penibil si las! Si asta e istoria CSM ... care a stat la cutie ... si dupa ce s-a desfiintat Oltchim ... hop si ei ca un scavenger ... frecandu-si mainile ca nu mai au nici o concurenta serioasa! Pai asta este proiect de performanta? ...:))

crimson.veritas
crimson.veritas  •  09 Octombrie 2018, 22:12

Bravo HCM Rm. Valcea! Nu sunteti Oltchim ... dar ati batut de 2 ori in deplasare colectia de 'vedete' mediocre a CSM-ului ... care reprezinta echivalentul handbalistic ... al clonei nou infiintate de MAPN ... CSA Steaua 2017...:)) PB ... nu este singura Primarie ... care 'baga banii' in handbal ... dar daca celalalte primarii o fac pentru ca sportul respectiv are o oarecare traditie la comunitatile respective ... spre deosebire de Bucuresti ... aici se baga bani ... doar din ratiuni electorale ... la fel s-a intamplat si cand Basescu ... aloca 1 milion de euro de la Bugetul MT ... pentru o alta echipa inventata ... peste noapte HC Rapid ... si care s-a evoporat dupa ce a luat primaria ...:)) La fel a fost cponstuita si acest fake-brand cu fake-nickname de Oprescu ... Firea preluand tot proiectul si bagand mana in impozitele bucuresteilor cam de 3 ori mai mult decat Oprescu. Dar astea nu sunt echipe ... sunt vehicule electorale ... pentru diversi politicieni ... fara fani ... fara galerii ... doar niste enclave #rezisti online ... care zgarie tabla de fiecare data cand echipa pierde ... de parca ... rezultatul este cel mai important ... si nu ADN-ul, Motivul si Metoda prin care a fost creata acesta echipa! Cine isi aminteste ... lucratura lui Oprescu ... care prima data a incercat sa cumpere HC Oltchim cu totul ... dupa aia a venit cu un plan ... in care a semnat un contract de sponsorizare ... si dupa ... a refuzat sa-l onoreze ... Oltchim intrand in imposibilitate de plata!

Vezi toate comentariile (22)
Comentează