SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

CSM București a anunțat transferul a două campioane europene, norvegiencele Aune și Arntzen!

Arntzen (stânga) și Aune (dreapta) vor deveni ”tigroaice” din sezonul viitor FOTO CSM
Arntzen (stânga) și Aune (dreapta) vor deveni ”tigroaice” din sezonul viitor FOTO CSM

Articol de - Publicat luni, 15 februarie 2021 14:18 / Actualizat luni, 15 februarie 2021 19:06

Malin Larsen Aune și Emilie Hegh Arntzen vor juca la CSM București în următorii doi ani. Sunt primele transferuri perfectate de clubul Primăriei Capitalei

CSM București a anunțat primele transferuri pentru sezonul viitor. Este vorba de două jucătoare care au câștigat titlul european cu Norvegia anul trecut, în decembrie: interul stânga Emilie Hegh Arntzen și extrema dreapta Malin Larsen Aune. Ambele handbaliste au jucat în ultimele patru sezoane la campioana Norvegiei, Vipers Kristiansand.

Aune (25 de ani) urmează să-i ia locul Laurei Chiper Moisă, componenta "naționalei" României care a semnat la Gloria Bistrița. Este una dintre cele mai bune extreme dreapta din lume. Pentru că mai avea contract cu Vipers până în 2023, CSM București a trebuit să plătească o sumă de transfer.

CSM București a anunțat transferul a două campioane europene, norvegiencele Aune și Arntzen!
Malin Aune e o extremă foarte rapidă FOTO IMAGO

Arntzen (26 de ani) evoluează pe același post cu Cristina Neagu. CSM București a adus-o însă pe norvegiancă pentru că este una dintre cele mai bune apărătoare din lume. Arntzen provine dintr-o familie de sportivi, mama sa Hanne Hegh a cucerit medalia de argint la Jocurile Olimpice de Vară de la Seul (1988) și pe cea de bronz la Campionatele Mondiale din Olanda 1986.

Cărți de vizită impresionante

Malin Larsen Aune 
Data nașterii: 4 martie 1995 
Post: extremă dreaptă 
Palmares: dublă campioană europeană cu naționala Norvegiei (Suedia 2016, Danemarca 2020); locul 3 la Campionatele Europene pentru tineret (Cehia 2011); locul 3 la Campionatul Mondial de Tineret (Muntenegru 2012); triplă campioană a Norvegiei cu Vipers Kristiansand (2018, 2019, 2020); de trei ori câștigătoare a Cupei Norvegiei cu Vipers (2017, 2018, 2019); locul 3 EHF Champions League cu Vipers (2018-2019)

Emilie Hegh Arntzen 
Data nașterii: 1 ianuarie 1994
Post: inter stânga 
Palmares: medalie de bronz cu naționala Norvegiei la Jocurile Olimpice de Vară de la Rio de Janeiro 2016; triplă campioană euopeană (Croația/Ungaria 2014, Suedia 2016, Danemarca 2020); locul 3 la Campionatele Europene pentru tineret (Cehia 2011); locul 3 la Campionatul Mondial de Tineret (Muntenegru 2012); triplă campioană a Norvegiei cu Vipers Kristiansand (2018, 2019, 2020); de trei ori câștigătoare a Cupei Norvegiei cu Vipers (2017, 2018, 2019); locul 3 EHF Champions League cu Vipers (2018-2019)

CSM București a anunțat transferul a două campioane europene, norvegiencele Aune și Arntzen!
Cristina Neagu va împărți postul sezonul viitor cu Emilie Arntzen FOTO IMAGO

Mai vin o norvegiancă, o muntenegreancă și o bielorusă 

Conducătorii clubului patronat de Primăria Capitalei au anunțat că în zilele următoare urmează să anunțe și alte jucătoare care vor evolua la București. Sunt deja acontate, pivotul Ema Ramusovici (24 de ani) de la Buducnost Podgorica, Marie Davidsen (27 de ani), un portar norvegian, care vine de la Thuringer, dar și bielorusa Dziyana Ilina (25 de ani) de la Gloria Bistrița.

5 plecări sigure 

În sezonul viitor, CSM se va despărți însă de Jelena Grubisici, care și-a anunțat retragerea, de Crina Pintea (plecată la Gyor), de Dragana Cvijici (Krim Ljubljana), Bianca Bazaliu (Podravka) și Laura Moisă (Gloria Bistrița). Se negociază în continuare cu Denisa Dedu, cu Carmen Martin și cu Elisabeth Omoregie. Gabriela Perianu e și ea la final de contract.

CITEŞTE ŞI ALTE ŞTIRI DIN HANDBAL: 

Cinci momente importante, dar și controversate între Vâlcea și CSM București!

Victorie în Franța pentru Dunărea Brăila! Șanse mari de calificare

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (8)
ceaiuri
ceaiuri  •  16 Februarie 2021, 15:40

daca Cristina nu ar avea varsta care o are as crede ca i s-a adus...inlocuitor,daca se "supara"Dedu si schimba regula jocului atunci sa vezi surprize,cat despre a transfera jucatori inainte de contract(la baieti se platesc sume maricele)la fete sumele sunt destul de mici(Gyor cred ca a platit cea mai mare suma )si acestea se platesc intr-o singura transa..

suporter.csmbucuresti
suporter.csmbucuresti  •  16 Februarie 2021, 09:51
Postat de razvyyc pe 16 Februarie 2021, 06:56

Cum să nu, am auzit că cei de la Vipers ar fi plătit o sumă frumușică doar ca să scape de internaționala norvegiană. Nu mai rămâne decât să zici că Elvis Presley trăiește.

Jurnalistii norvegieni lasa de inteles ca nu s-a platit suma de transfer, "specialistul" ca da. E si greu sa intuiesti cine e obiectiv sau cine ar avea dreptate!

razvyyc
razvyyc  •  16 Februarie 2021, 06:56
Postat de suporter.csmbucuresti pe 15 Februarie 2021, 22:49

Si inca ceva, nea ursescule, "specialistul" gesepe in handbal, asa cum te autointitulezi, nu s-a platit suma de transfer, asa cum insinuezi in mod gresit, fetele aveau o clauza prin care puteau alege sa plece la alt club fara ca acel club care le doreste sa plateasca bani pentru a le aduce! Daca ai fi citit presa norvegiana, ai fi stiut, dar de, aia sunt oameni seriosi, nu ca tine, aservit!

Cum să nu, am auzit că cei de la Vipers ar fi plătit o sumă frumușică doar ca să scape de internaționala norvegiană. Nu mai rămâne decât să zici că Elvis Presley trăiește.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează