SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

Pierdere mare pentru CSM București! Martine Smeets s-a accidentat în partida cu Gloria Bistrița

Martine Smeets în tricoul CSM București
Martine Smeets în tricoul CSM București

Articol de - Publicat marti, 07 septembrie 2021 14:32 / Actualizat marti, 07 septembrie 2021 17:22

Martine Smeets s-a accidentat grav în minutul 41 al meciului Gloria Bistrița - CSM București (21-24). Ar putea lipsi minimum jumătate de an. CSM va debuta duminică în noua ediție a Ligii Campionilor.

CSM București a câștigat luni seara, 24-21 meciul cu Gloria Bistrița, din etapa a doua în Liga Florilor. Campioana României nu a avut deloc un meci ușor, s-a impus pe final, dar prețul plătit a fost unul foarte mare.

În minutul 41 al partidei, când „tigraoicele” conduceau cu 17-14, pe un contraatac pe extrema stângă, Martine Smeets s-a întors să prindă mingea, a alunecat și a rămas întinsă pe parchet. Nu a fost atinsă de nimeni. S-a apucat cu ambele mâini de genunchiul stâng și a început să plângă. A fost scoasă pe brațe de coechipiere, în aplauzele spectatorilor.

Martine Smeets își anunțase retragerea din „națională”

Campioană mondială cu reprezentativa Olandei în 2019, Martine Smeets își anunțase chiar în ziua accidentării sale retragerea din echipa națională. La 31 de ani, Martine a anunțat că vrea să se concentreze doar pe meciurile echipei de club, CSM București. 

Martine a ajuns în 2020 la CSM București, de la Metz, și mai are contract încă un sezon în afară de acest an. În sezonul trecut al Ligii Campionilor, Martine Smeets a marcat 10 goluri în cele 16 partide jucate, iar în Liga Florilor a înscris 52 de goluri, în 27 de întâlniri.

Martine Smeets, 8 meciuri în 16 zile!

Martine Smeets a fost folosită foarte mult la echipa de club, în ultimele meciuri. Siraba Dembele, titulara postului, s-a accidentat pe finalul sezonului trecut, iar olandeza rămăsese prima pe extrema stânga. Rezerva sa este tânăra Diana Fînaru. CSM a jucat în ultimele 16 zile 8 meciuri, dintre care 6 oficiale. 

Martine Smeets a fost folosită de antrenorul Adrian Vasile aproximativ 90 la sută din timpul de joc, deși evoluțiile ei nu au fost dintre cele mai bune! Și la Bistrița, după accidentarea Martinei, pe extrema stânga a fost trimisă să joace Elizabeth Omoregie și nu tânăra Fânaru.

Locul 5 la Tokyo

Pierdere mare pentru CSM București! Martine Smeets s-a accidentat în partida cu Gloria Bistrița
În tricoul Olandei într-un meci contra Sloveniei la care juca Elizabeth Omoregie

Martine Smeets are 31 de ani și a debutat în 2012 pentru naționala Olandei. A adunat de atunci 117 selecții și a marcat 144 de goluri. Cel mai bun rezultat rămâne titlul mondial din 2019, dar mai are cu naționala Țărilor de Jos o medalie de argint la Mondiale (2015) și una de bronz (2017). A mai câștigat un bronz la Europenele din 2018. Martine a participat și la două ediții ale Jocurilor Olimpice. A terminat pe 4 în 2016 și pe 5 la Tokyo, acum o lună. 

În Japonia, Martine Smeets a jucat în toate cele 6 meciuri și a marcat 9 goluri. Trebuie spus că Smeets nu e titulara postului în naționala Olandei, fiind rezerva mai tinerei Bo van Wetering. Din cele șase ore pe terenul de joc, ea a petrecut la Tokyo 2 ore 57 de minute și 56 de secunde. Practic jumătatea din timpul maxim. 

CSM s-a chinuit din greu la Bistrița

Jocul CSM București a suferit din nou în disputa de luni seara. Campioana României a învins cu 24-21, dar a dat senzația că a fost din nou salvată de aruncările Cristinei Neagu (9 goluri din 17 aruncări) și de paradele Jelenei Grubisici, 13 la număr. Deși a condus în permanență, chiar și cu patru goluri, CSM s-a văzut în mai multe rânduri egalată, ultima dată la 19-19 în minutul 52. 

Ca și în partidele precedente, selecționerul României Adrian Vasile s-a bazat și la Bistrița aproape exclusiv pe jucătoarele străine. Dintre românce au evoluat doar Cristina Neagu și junioara Alicia Gogârlă (22 de secunde)! 

4 zilemai sunt până la debutul CSM București în sezonul actual al Ligii Campionilor. ”Tigraoicele” vor juca în Danemarca, la Esbjerg, duminică 12 septembrie, ora 15:00

Citește mai multe știri din handbal:

Campioana mondială Martine Smeets e categorică: „Un club precum CSM București nu poți să-l refuzi!”

Fără Cristina Neagu, CSM București s-a făcut de râs cu o nou-promovată » Selecționerul Adrian Vasile n-a folosit nicio româncă!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează