SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

CSM BUCUREȘTI - MKS LUBLIN 35-19 // „Tigroaicele” intră în istorie cu cea mai clară victorie obținută vreodată în Liga Campionilor! Cum arată ACUM clasamentul

Articol de - Publicat sambata, 19 octombrie 2019 15:23

CSM București le-a învins pe polonezele de la MKS Perla Lubin, scor 35-19, și urcă pe primul loc în grupa de Liga Camionilor. 

Bucureștencele intră în istorie cu cea mai categorică victorie obținută vreodată în Liga Campionilor, la 16 goluri diferență. Precedentul record fusese stabilit în sezonul 2017-2018. CSM învingea pe Nykobing cu 39-26, și pe Metz cu 34-21. 

Deși a avut jumătate de echipă în tribună (Lekici, Mork, Neagu, Carmen Martin), CSM a zdrobit campioana Poloniei, o echipă care e mai degrabă de Challenge Cup decât de Liga Campionilor. 

Cu apărarea, punctul forte al „tigroaicelor”, CSM s-a desprins repede pe tabelă, spre bucuria copiilor care au fost mai mulți ca niciodată în Sala Polivalentă, handbalul luând parcă exemplul fotbalului de la meciul cu Norvegia. Vreo 20 de minute au rezistat cât de cât polonezele în fața bucureștencelor. Până la pauză însă, CSM s-a desprins la 16-10. Linnea Torstensson e parcă la prima tinerețe, Pintea și Cvijici se completează de minune pe pivot, iar Iulia Curea primește și ea încrederea pe care niciun antrenor nu i-a acordat-o până acum.  

Despre portari nu poți spune decât că-și continuă recitalul. Denisa Dedu a avut un procentaj de 63% în cele 24 de minute cât a evoluat în partea a doua! Denisa a primit doar 4 goluri și și-a ajutat echipa să se desprindă la un incredibil 31-14! Adi Vasile le-a dat minute pe teren și tinerelor Bianca Marin, Denisa Vâlcan, Mădălina Ion sau Ștefania Juipa, iar la final toată lumea era supermulțumită.  

CSM își mai trece în cont două puncte normale după cea mai categorică victorie obținută în Liga Campionilor, în istoria de 5 ani. Vicecampioana României a trecut și pe primul loc în clasament după ce Rostov a pierdut în deplasarea din Danemarca. Toate premisele pentru un final de an bun, în care se așteaptă și revenirea Cristinei Neagu. 

„A părut simplu, dar noi am jucat bine!”

Crina Pintea continuă evoluțiile foarte bune la CSM, pivotul „tricolor” reușind să marcheze ieri de 6 ori în poarta polonezelor. 

A părut simplu, dar nu a fost așa. Am pregătit foarte bine meciul, am jucat cu atitudine și cu dăruire. Etapa viitoare mergem la ele și, după scorul de pe tabelă, nu ne gândim decât la victorie. Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ și să muncim la fel de mult", a spus Crina. 

Nu a rămas deloc surprinsă de rezultatul din celălalt meci al grupei. „Știam că Esbjerg joacă foarte bine, le-am simțit pe pielea noastră. Toată lumea s-a gândit că Rostov va fi de nebătut, dar uite că nu e așa", a subliniat Pintea. Crede că CSM va arăta din ce în ce mai bine, cu o singură condiție. "Îmi doresc ca toată lumea să fie sănătoasă. Le așteptăm și pe fetele care nu pot evolua și când vom avea toate jucătoarele pe teren, atunci vom fi cu adevărat o echipă foarte puternică”, a încheiat Crina Pintea. 

„Atitudinea fetelor a fost foarte bună. E tot ce-mi doresc, să continuăm munca începută, la meciuri să arătăm ceea ce am pregătit la antrenamente. Mă bucur că nu am picat în capcana acelor meciuri care par dezechilibrate, dar poți să ți le faci grele singur”
- Adrian Vasile, antrenor CSM 

CSM București 35 
Pintea 6, Curea 5, Torstensson 5, Moisă 4, Perianu 3, Omoregie 3, Vâlcan 3, Cvijici 2, Klikovac 2, B. Marin 1, Grbici 1. Antrenor: Adrian Vasile 

MKS Lublin 19 
Blazevici 4, Matuszczyk 3, Nocun 3, Labuda 2, Moldrup 2, Achruk 2, Szarawaga 1, Gega 1, Gadzina 1. Antrenor: Robert Lis 

Esbjerg a bătut Rostov 

Surpriză mare în grupa CSM-ului, în celălalt meci din etapa a treia. Campioana Danemarcei, Esbjerg, a învins ieri cu 31-26 pe Rostov Don. Finalista ultimei ediții a Ligii Campionilor nu a emis nicio pretenție fără vedeta ei, Anna Viahireva, care nu a putut evolua. Esbjerg a condus de la un capăt la altul, a avut 5 goluri la pauză și a menținut ecartul până la final. E un avantaj și pentru CSM București, care a învins în Danemarca și poate câștiga grupa preliminară B. Estevana Polman, 8 goluri, și Sonia Frey, cu 5, au fost principalele marcatoare ale celor de la Esbjerg, de la Rostov cele mai multe goluri fiind trecute în dreptul pivotului Ksenia Makeeva și a extremei dreapta Iulia Managarova, câte 5. 

Clasament grupa B

EchipăMeciuriGolaverajPuncte
1.CSM București382-645
2. Esbjerg381-724
3. Rostov380-753
4. MKS Lublin 362-940
  • primele trei formații se califică în Main Round

4-1 cu Lublin 

CSM și Lublin s-au mai întâlnit acum patru sezoane în Liga Campionilor, exact în sezonul când CSM câștiga cel mai important trofeu al cluburilor. Campioana României s-a impus lejer în ambele partide, 33-21, la București, și 30-27 la Lublin. Primele confruntări directe avuseseră însă loc în 2011. Erau primele meciuri în Europa pentru CSM București, în Cupa EHF. „Tigroaicele” au trecut atunci în turul 3 după 30-25 la București și 30-32 în retur! 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (10)
xac13
xac13  •  20 Octombrie 2019, 09:59

Felicitari ....chiar si cu ''bugetul ''in tribuna au dat dovada de mult spirit de lupta in aparare . Culmea , se poate castiga un meci numai cu apararea . Bravo !!! Sa speram ca in campionatul intern , celelalte echipe o sa-si dea viata si impotriva CAMPIOANEI + arbitrajele sa nu mai ajute CAMPIOANA atat de mult( penibil ) !!!

bigbolo
bigbolo  •  20 Octombrie 2019, 00:49
Postat de caoradea pe 19 Octombrie 2019, 22:43

In ce istorie intra ??? Ca nu inteleg. Gyor a batut cu 25 de goluri saptamana trecuta. Chiar nu inteleg ce istorie ?? Ca e cea mai mare diferenta, om. Istorie ? In istorie a intrat la Budapesta, cand a castigat CL. Meciul de azi e doar un meci de grupa, cu o echipa mai slaba decat a noastra. Lasati istoria pt Final Four, dc ajungr acolo at da, deja intra in istorie.

A intrat in istorie, in cartea recordurilor chiar, ca fiind echipa de handbal care haleste cei mai multi bani publici. O mizerie pe care doar pezedistii o sustin...

alexzece
alexzece  •  20 Octombrie 2019, 00:30
Postat de caoradea pe 19 Octombrie 2019, 22:43

In ce istorie intra ??? Ca nu inteleg. Gyor a batut cu 25 de goluri saptamana trecuta. Chiar nu inteleg ce istorie ?? Ca e cea mai mare diferenta, om. Istorie ? In istorie a intrat la Budapesta, cand a castigat CL. Meciul de azi e doar un meci de grupa, cu o echipa mai slaba decat a noastra. Lasati istoria pt Final Four, dc ajungr acolo at da, deja intra in istorie.

Cea mai mare victorie(diferenta de goluri) din istoria LOR.In CL.E chiar atat de greu de dibuit?

Vezi toate comentariile (10)
Comentează