SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

CSM București - Rapid în Liga Campionilor? Cele două scenarii care ar putea duce la un sfert de finală 100% românesc

Articol de - Publicat marti, 07 februarie 2023 08:40 / Actualizat marti, 07 februarie 2023 08:40

Situația celor două echipe românești din Liga Campionilor, CSM  București și Rapid, s-a complicat după meciurile din etapa a 13-a, penultima din grupe. Cele două echipe s-ar putea întâlni în sferturi.

Campioana României a fost învinsă la Metz, în deplasare, 36-34, iar vicecampioana a smuls un egal în ultima secundă cu Brest, 30-30. Cu un singur meci rămas de disputat faza grupelor în acest final de săptămână, cele două formații se află în posturi diferite. 

CSM București, care este calificată direct în sferturi de finală, depinde doar de ea pentru a stabili pe ce loc va termina grupa. Cu o victorie la Krim Ljubljana rămâne lider și nu o interesează rezultatul lui Vipers de la Brest, altfel nu trebuie să facă un rezultat mai slab decât Vipers.

Cum se poate califica Rapid

Rapid, care va juca în play-off-ul pentru „sferturi", trebuie să câștige meciul cu Lokomotiva Zagreb, unde este superfavorită, iar Esbjerg să bată la Gyor pentru ca giuleștencele să termine pe locul 3. Dacă Gyor nu pierde cu Esbjerg, Rapid va încheia grupa pe locul 4. 

CSM București face jocurile cu gândul la Gyor! 

Înaintea meciului cu Brest, de duminică, CSM București avea 21 de puncte și îi mai trebuiau trei în ultimele două etape pentru a termina  grupa pe primul loc. Cum a terminat la egalitate in extremis cu Brest și Vipers a bătut-o pe Krim cu 36-31, înaintea ultimei etape CSM este lider, cu 22 de puncte, iar Vipers este pe 2, cu 21p.

Pentru a nu depinde de rezultatul lui Vipers de la Brest din ultima etapă, echipa antrenată de Adrian Vasile trebuie să învingă la Krim, astfel va termina pe primul loc. CSM mai rămâne pe primul loc și dacă obține același rezultat pe care-l realizează Vipers la Brest.

Vicecampioana României mai are un avantaj față de Vipers: joacă duminică la Krim Ljubljana și va cunoaște rezultatul partidei din Franța, deoarece acest meci se dispută sâmbătă. Astfel, echipa lui Adi Vasile va ști de ce rezultat are nevoie pentru a termina grupa pe locul 1.

CSM își poate alege și un eventual adversar în „sferturi", mai ales dacă Gyor pierde cu Esbjerg în ultima etapă și maghiarele termină grupa pe locul 4. În acest caz, CSM are nevoie ca Vipers să nu piardă la Brest, iar bucureștencele să piardă la Krim, astfel o pot evita pe Gyor într-o „dublă" decisivă din „sferturi".

După aceste calcule, ne putem da seama că egalul lui CSM cu Brest chiar are valoare de victorie...

Rapid așteaptă ajutor de la Esbjerg!

După înfrângerea de la Metz, 34-36, Rapid nu mai are șanse să ocupe unul dintre primele două locuri și va juca în play-off-ul pentru sferturile de finală. Debutantă în Liga Campionilor, Rapid are un sezon excelent în Europa și în ultima etapă speră că, logic, având un lot mai valoros, va câștiga cu Lokomotiva Zagreb și va face 20 de puncte.

Rapid este sigură de locul 4 și de participarea în faza a doua a competiției, dar poate termina grupa și pe locul 3, dacă Esbjerg bate la Gyor.

În acest caz, Rapid și Gyor ar avea câte 20 de puncte, dar campioana României stă mai bine la rezultatele directe.

CSM București- Rapid în „sferturile” Ligii Campionilor? Scenariile de urmărit

Rapid și CSM București se pot întâlni în „sferturile" Ligii Campionilor, în două situații: CSM termină pe primul loc și Rapid pe 4 sau CSM termină pe 2 și Rapidul pe 3. În ambele cazuri, campioana trebuie să treacă de play-off-ul pentru sferturile de finală.

22 de punctea făcut CSM București în 13 etape

18 puncteare Rapid după 13 meciuri

Clasament Grupa A

CSM București - Rapid în Liga Campionilor? Cele două scenarii care ar putea duce la un sfert de finală 100% românesc

Clasament Grupa B

CSM București - Rapid în Liga Campionilor? Cele două scenarii care ar putea duce la un sfert de finală 100% românesc

Citește și:

Cristina Neagu, după ce a egalat în ultima fază la CSM București - Brest: „Am marcat goluri mai importante”

Crina Pintea, conflict în timpul meciului cu Brest: „O impertinentă! Dacă îmi pun mintea cu ea, nu știu ce s-ar întâmpla”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
steaua.libera
steaua.libera  •  07 Februarie 2023, 16:03

Super articol, explicat bine de tot. Multumim, Costi Pruna, cel mai tare comentator de handbal!

ceaiuri
ceaiuri  •  07 Februarie 2023, 12:57

cel mai simplu calcul e ca cele 2 echipe romanesti sa joace in sferturi,sigur in F.F. avem o echipa(calcule isi fac toate echipele nu numai C.P. toate isi doresc un adversar cat mai slab )Gyor invinge sa prind 2 jocuri usoare iar in gr A ambele inving (sa evite cea mai in forma echipa)dar Rapid trebuie sa treaca de optimi

cirus11
cirus11  •  07 Februarie 2023, 11:07

Uof, intotdeauna handbalul cu calculele... nu inteleg de ce nu pot programa toata ultima etapa la aceeasi ora daca nu exista o tragere la sorti dupa faza grupelor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează