SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREȘTI - ROSTOV DON 23-23

CSM BUCUREȘTI-ROSTOV DON 23-23 // Plecarea lui Tomas Ryde a fost cea mai bună mutare!

Articol de - Publicat duminica, 13 octombrie 2019 16:15

CSM București a început perfect noua ediție a Ligii Campionilor. Victoria din Danemarca, 24-22 cu Esbjerg, a fost urmată vineri seara de egalul, 23-23, cu Rostov Don, finalista Ligii Campionilor. 

Atitudinea jucătoarelor s-a schimbat la CSM București după plecarea suedezului Tomas Ryde. Fostul secund, Adi Vasile, s-a descurcat de minune în noul rol.

Vicecampioana României a arătat o schimbare în bine, fetele s-au bătut pentru fiecare minge și au luptat până în ultima secundă. CSM a fost condusă de Rostov pe aproape toată durata partidei, chiar și la trei goluri diferență, dar nu a capitulat. A trecut la conducere, pe final, și a fost la câteva secunde de un succes. 

Sunt mândră de cum am luptat, de faptul că nu am cedat și am crezut până la final. Asta e atitudinea unei echipe adevărate", a declarat la final centrul Andrea Lekici. Una dintre cele mai bune jucătoare ale CSM-ului, sârboaica l-a lăudat și pe noul antrenor, Adrian Vasile: „A adus un suflu nou, multă energie și încredere. Ne cunoaște foarte bine, știe ce să ceară de la fiecare în parte. La el, fiecare jucătoare are importanța ei, iar atmosfera în echipe este una excelentă".

Fanii cred și ei că plecarea lui Tomas Ryde este cel mai bun lucru care i se putea întâmpla CSM-ului. „Cu Ryde pe bancă, cu siguranță nu aveam aceleași rezultate. Nu degeaba a fost supranumit «Somnorilă». Transmitea din starea lui și fetelor", au comentat fanii. 

De altfel, după demisia lui Ryde, pe site-urile de socializare a circulat o glumă: „Fanii și oficialii de la Vâlcea sunt cei mai supărați după plecarea lui Ryde!".

Lăudat de toți 

Adi Vasile, care a fost secundul tuturor antrenorilor care au trecut pe la CSM în ultimii cinci ani, profită acum din plin de șansa care i s-a oferit. El a arătat că a pregătit excelent partidele cu Esbjerg și Rostov Don, rezultatele fiind pe măsură. Și team-managerul echipei, Vlad Enăchescu, pare total mulțumit. 

„Tot ceea ce se întâmplă acum la CSM București este ca un vis frumos, pe care îl doresc cât mai lung. Atitudinea fetelor și implicarea lor sunt lăudabile, iar Adi Vasile ne-a arătat deja că merită din plin această șansă"
Vlad Enăchescu, team-managerul CSM București

Adi Vasile încearcă să mulțumească pe toată lumea la echipă. După ce Denisa Dedu a apărat excelent la Esbjerg și în prima repriză cu Rostov Don, tehnicianul a trimis-o în partea a doua pe Jelena Grubisici. O mutare riscantă, dar și curajoasă. Croata a apărat excelent și și-a ajutat echipa. De altfel, din cele 16 jucătoare trecute pe foaia de joc, doar trei nu au intrat deloc pe parcursul partidei. În rest, celelalte 13 au contribuit într-o mică sau mare măsură la rezultatul final.  

„Sunt mândru de formația mea. E o mare onoare pentru mine să pot conduce echipa în Sala Polivalentă, un loc sacru. Am știut să suferim, să trecem peste momentele grele cu bine. Jucătoarele bune au ieșit la rampă în momentele dificile. Puterea acestei echipe și suporterii ne-au ajutat să obținem un punct foarte important. Avem deja trei puncte și ne putem considera calificați în Main Round"
Adi Vasile, antrenor CSM București

Pentru CSM urmează meciul cu ultima clasată, MKS Lublin, pe 19 octombrie, tot în Sala Polivalentă.

VEZI ȘI:

CSM BUCUREȘTI - ROSTOV 23-23 // Adrian Vasile: „Mă nemulțumește că am luat goluri mult prea ușor + Ambros Martin dezvăluie dialogul purtat cu Cristina Neagu

Cehovski Medvedi - Dinamo 20-30 // Cronică de Marian Ursescu » A fost ca la circ! „Urșii” au fost dresați de bucureșteni 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
juv3ntin
juv3ntin  •  14 Octombrie 2019, 13:35

bai marian. "CSM București a început perfect noua ediție" -- cu un egal si cu o victorie. perfect era daca erau 2 victorii. pentru ca asta inseamna PERFECT! n-ai cu cine.

176901212832165
Dan Petnaise  •  13 Octombrie 2019, 17:09

Cum poti sa fi calificat dupa 2 meciuri? mai ai 4. Chiar daca aveai 2 victorii si nu erai calificat.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează