SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUPA ROMÂNIEI / CSM BUCUREȘTI-SCM RM. VÂLCEA 19-22

CSM București - SCM Rm. Vâlcea 19-22. Cronica finalei Cupei României + gest special al fanilor pentru jucătoarele vâlcencelor

Selfi cu trofee pentru handbalistele de la Vâlcea FOTO Marius Ionescu
Selfi cu trofee pentru handbalistele de la Vâlcea FOTO Marius Ionescu

Articol de - Publicat duminica, 06 septembrie 2020 21:15 / Actualizat duminica, 06 septembrie 2020 22:34

SCM Râmnicu Vâlcea, echipa lui Florentin Pera, a câștigat un meci demn de Liga Campionilor, 22-19 cu CSM București, și și-a adjudecat Cupa României, dar și Supercupa. 

Rivalitatea dintre CSM București și SCM Rm. Vâlcea a continuat duminică seara cu un nou episod. Formațiile care s-au bătut pentru trofeele interne în ultimii trei ani au jucat și aseară, în Sala Polivalentă, de această dată un meci bonus, la finalul căruia învingătoarea primea două trofee: Cupa României și Supercupa României. Era și primul meci în care Vâlcea și CSM București trebuiau să-și arate adevărata față, jucătoarele să dea totul, cu exact o săptămână înainte de debutul în Liga Campionilor.

Repriză incredibilă pentru oltence

CSM arătase mai multă forță parcă, în meciurile ”pregătitoare” cu Slatina și Gloria Buzău. Dar aseară, echipa care a avut un strat fabulos a fost campioana României. Apărarea vâlcencelor a fost practic incredibil de trecut, antrenorul Florentin Pera a gândit perfect tactic, anihilându-le pe Neagu și Pintea. Iar CSM s-a lovit ca de un zid de blocul central format din Aardahl, Trifunovici, Fraga Fernandez. Jucătoarea care a ieșit însă cel mai mult în evidență a fost portarul Marta Batinovici, muntenegreanca apărând 10 mingi în prima repriză, cu un procentaj de aproape 60%. La pauză era 15-7, un scor de necrezut pentru nimeni.

CSM București - SCM Rm. Vâlcea 19-22. Cronica finalei Cupei României + gest special al fanilor pentru jucătoarele vâlcencelor
Banca vâlcencelor exultă după un nou gol FOTO Marius Ionescu

Revenire, dar nu până la capăt

În partea a doua CSM a marșat totul pe cartea atacului. Adi Vasile a jucat fără portar, a trimis doi pivoți pe teren și ”tigroaicele” au început să-și facă simțită prezența și pe tabelă. Au început cu un net 6-1 partea a doua, iar Vâlcea a început să se clatine. În minutul 39, oltencele au pierdut-o și pe norvegianca Aardahl, care a văzut cartonașul roșu, iar CSM spera într-o întoarcere fabuloasă. Neagu și compania s-au apropiat însă la două lungimi distanță, dar nu au reușit mai mult. Kristina Liscevici, Marta Lopez și Alicia Fraga Fernandez au fost cele care au pus ordine în jocul oltencelor. La 21-19, în minutul 55, Asma Elghaoui a marcat și a pus capăt suspansului.

A început sărbătoarea

Vâlcencele abia au așteptat trecerea ultimelor secunde pentru a începe dansul. Au primit apoi trofeele la care au sperat de la intrarea în sală, când le-au văzut pe masa oficială. Una peste alta un meci de mare calitate, cu adevărat de Liga Campionilor, între două echipe care, fără îndoială, vor continua rivalitatea și în acest sezon. Vâlcea pune capăt șirului de 4 trofee consecutive în Cupa României pentru CSM București și-și trece în cont al 14-lea trofeu. E primul câștigat însă de SCM, restul fiind aduse de Oltchim!

Așteptate de suporteri

La ieșirea din sală vâlcencele au avut parte de o mare surpriză. Aproximativ 20 de fani, veniți special de la Vâlcea, le-au așteptat pe favorite pentru a cânta și celebra împreună câștigarea celor două trofee.

 ”Fanii noștri sunt speciali. Le mulțumim pentru sprijin, am simțit că sunt alături de noi tot timpul. Ne pare rău că în această perioadă trebuie să jucăm fără ei în sală, e tare greu, dar nu avem ce face”, a declarat căpitanul Marta Batinovici.

Două românce și două straniere

Federația Română de Handbal a dat după Final Four-ul Cupei României și trofee individuale. Astfel. două au revenit jucătoarelor de la CSM București și două celor de la SCM Rm. Vâlcea. Cristina Neagu a fost golgeterul competiției, Crina Pintea a fost desemnată cel mai bun apărător, Marta Batinovici a fost ales portarul numărul 1, iar Marta Lopez a primit titlul de MVP-ul turneului, extrema dreapta spaniolă având cu adevărat evoluții impresionante în ambele partide.

4-4 e scorulîntâlnirilor directe între Vâlcea și CSM București în ultimii doi ani. Jumătate din partide s-au încheiat la un singur gol diferență

4-2 e scorulla trofee în ultimii doi ani pentru SCM Rm. Vâlcea care a cucerit un titlu de campioană, o Cupă a României și două Supercupe. CSM are o Supercupă și o Cupă a României

CSM București-SCM Rm. Vâlcea 19-22
CSM București: Neagu 7, Omoregie 4, C. Martin 2, Pintea 2, Lazovici 2, Klikovac 1, Barbosa 1. Antrenor: Adrian Vasile 
SCM Rm. Vâlcea: Glibko 5, M. Lopez 4, Aardahl 3, Liscevici 3, Fernandez 2, Nikolici 2, Minevskaia 1, Elghaoui 1, Florica 1. Antrenor: Florentin Pera

HRK Gorica - Potaissa Turda 27-32 » Turda a întors scorul în Croația și s-a calificat în turul doi al European League

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează