SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUPA ROMÂNIEI

CSM București-SCM Rm. Vâlcea 19-22. Florentin Pera, după trei finale pierdute: „Era timpul să câștig și eu o Cupă a României!”

Cupa României și Supercupa României, trofeele câștigate aseară de Vâlcea FOTO Marius Ionescu
Cupa României și Supercupa României, trofeele câștigate aseară de Vâlcea FOTO Marius Ionescu

Articol de - Publicat duminica, 06 septembrie 2020 22:19 / Actualizat duminica, 06 septembrie 2020 22:42

Florentin Pera, antrenorul de la SCM Rm. Vâlcea, a câștigat în doi ani patru trofee cu oltencele. Îi lipsea însă Cupa României, pe care a cucerit-o astăzi, în fața rivalei CSM București (scor 22-19). Cedase până acum două finale cu HCM Roman și una tot cu Vâlcea.

Florentin Pera a gândit excelent tactic jocul cu CSM București. Știa că numai cu apărarea poate bate marea rivală. „CSM București nu e echipa cu care să te iei la trântă! Are un lot mai bun, bugetele fac diferență. Trebuie să joci însă strategic cu o echipă ca și CSM”, a calculat Pera. Și i-a ieșit până în cel mai mic detaliu.

În prima repriză Vâlcea a primit 7 goluri, a marcat 15, iar CSM a trebuit să muncească enorm ca să revină. „O zi extraordinară pentru noi, ne-am mobilizat, am jucat în apărare cu foarte multă dorință, le-am închis toate culoarele, iar în atac am dat dovadă de disciplină tactică, am respectat ceea ce am pregătit. Am intrat cu un avantaj la care nu se aștepta nimeni la pauză.

 Am jucat totuși împotriva CSM. Ele nu au cedat, au luptat, dar noi am arătat că suntem o familie unită. Am strâns rândurile, am suferit și la final victoria a fost și mai frumoasă”, a declarat Pera.

CSM București-SCM Rm. Vâlcea 19-22. Florentin Pera, după trei finale pierdute: „Era timpul să câștig și eu o Cupă a României!”
Pera și norvegianca Aardahl discută după meciul cu CSM FOTO Marius Ionescu

Pera: „Am confirmat sezoanele trecute!”

De când a preluat Vâlcea, în iulie 2018, SCM a câștigat patru trofee. „Am avut mereu încredere în echipa mea. Fetele au simțit asta, când au intrat pe teren au dat totul. De când sunt la Vâlcea am luat patru trofee, ceea ce nu e puțin. Am confirmat ultimele două sezoane. Azi, trebuie să ne bucurăm, și de mâine să ne apucăm de treabă. Nu mă abat de la principiile mele, muncă, disciplină, unitate”, a subliniat tehnicianul echipei campioane.

Pera a jucat a patra finală de Cupă a României în postura de antrenor, a doua la Vâlcea. „Am pierdut două finale pe când eram la Roman, una cu Baia Mare și una cu București. Apoi a mai fost cea de anul trecut, la Bistrița, tot cu CSM. Am pierdut atunci în prelungiri. Parcă acum era și momentul meu, să câștig și eu o Cupă a României”, a spus mândru Pera.

I s-a făcut iar rău

În ultimele minute ale jocului, Lui Pera i s-a făcut rău pe banca tehnică. Masorii echipei i-au pus gheață pe ceafă și i-au făcut aer cu prosopul. „Tensiunea partidei și-a spus cuvântul. un consum emoțional mare. Se știe că eu trăiesc fiecare meci la intensitate maximă. Acum doi ani am ajuns la spital tot după un meci cu CSM. Mulțumesc lui Dumnezeu că acum sunt bine. O să încerc să fiu mai atent cu sănătatea mea”, a spus Pera.

CSM rămâne favorită în noul sezon, dar Vâlcea se va încăpățâna să se lupte cu ele pentru toate trofeele. Presiunea nu e pe noi, ci pe ele

La Vâlcea s-a creat o emulație enormă, arătăm bine în teren chiar dacă nu avem numele de jucătoare ale altor echipe de top din Europa - Florentin Pera, antrenor SCM Rm. Vâlcea

Mai multe știri din handbal:

HRK Gorica - Potaissa Turda 27-32 » Turda a întors scorul în Croația și s-a calificat în turul doi al European League

Spectacol! Galeria Rapidului a vizitat echipa înaintea semifinalei de sâmbătă cu SCM Rm. Vâlcea

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
1037235313056897
Mihai Grandori  •  07 Septembrie 2020, 13:05

Patetic personaj !!! Ba moare din cauza de lesin ba isi aduce copilu la sala sa sensibilizeze precum *** , stai acasa daca nu poti sa duci emotiile unui meci !!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close