SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

Calificarea e jucată, rivalitatea rămâne » La ce ne așteptăm de la returul CSM București - SCM Rm. Vâlcea?

Dueluri tari între jucătoarele celor două echipe. Aici Asma Elghaoui versus Andrea Klikovac FOTO Marius Ionescu
Dueluri tari între jucătoarele celor două echipe. Aici Asma Elghaoui versus Andrea Klikovac FOTO Marius Ionescu

Articol de - Publicat vineri, 12 martie 2021 15:07 / Actualizat vineri, 12 martie 2021 16:37

Victoria din manșa tur, 33-24, de la Rm. Vâlcea, o trimite în proporție de 99 la sută pe CSM București în ”sferturi”. Vâlcea vine la București însă măcar pentru o victorie de palmares

  • CSM București - SCM Rm. Vâlcea va avea loc sâmbătă, de la ora 17:00, liveSCORE pe GSP.RO și în direct pe Digi Sport 1, TV Telekom Sport 1 și Look Sport.
  • În tur, CSM București s-a impus în deplasare cu 33-24.

A dispărut suspansul din dubla CSM București - SCM Rm. Vâlcea, odată cu scorul primei manșe din optimile de finală ale Ligii Campionilor. După o primă repriză foarte echilibrată, încheiată la un singur gol diferență, CSM s-a distrat în partea a doua. Evoluțiile Jelenei Grubisici, Cristinei Neagu și Barbarei Lazovici au fost, de-a dreptul, entuziasmante și asta a dus la diferența de 9 goluri de pe tabelă. Vâlcea a capotat, nu s-a mai apărat pe final, iar adversarul a profitat de fiecare greșeală.

"Nu am știut să le capacitez pe fete!"

În această săptămână cele două echipe au jucat și în campionat, tot la Rm. Vâlcea. Surprinzător, CSM București s-a încurcat cu ultima clasată, U Cluj, 27-27, iar SCM Rm. Vâlcea a trecut foarte greu de Măgura Cisnădie, 30-27. "Suntem răniți, avem un gust amar, nu este un meci care să ne fi făcut cinste, dar sunt experiențe pentru care trebuie să fii pregătit și să înveți. E greu să ții concentrarea la același nivel cu 3 meciuri într-o săptămână. Este un lucru pentru care eu, în primul rând, trebuie să fiu mult mai pregătit, eu sunt primul care trebuie să înțeleg mai bine situația și să le capacitez pe fete mai bine", a declarat antrenorul Adi Vasile.

Legat de returul cu Vâlcea, tehnicianul CSM-ului crede că va fi un meci la fel de greu și că echipa sa nu trebuie să se considere calificată. "Există o formă de relaxare undeva în creier când știi că ai obținut o victorie mare, de aceea jocul cu Vâlcea de acasă va fi mult, mult mai greu. Mizez mereu pe orgoliul fetelor, egoul nostru a fost zgândărit, noi ne-am pus în această situație și trebuie să ne revanșăm", a adăugat Adi Vasile.

"Finalurile de repriză ne-au costat"

La Vâlcea, echipa a trecut greu peste înfrângerea categorică în fața marii rivale. "Nu e ușor să pierzi la 9 goluri. Încercăm să ne revenim, să învățăm din greșeli. Finalurile de repriză ne-au costat însă enorm. Am luat gol în ultima secundă din prima repriză, apoi în partea secundă, în ultimele 6 minute, scorul intermediar a fost 6-2. Ne-am pierdut concentrarea, nu a mai existat disciplină pe teren. Una e să pierzi la 4-5 goluri și alta e la 9. Calificarea e jucată, dar venim la București să obținem o victorie de orgoliu, una de palmares", a declarat antrenorul Florentin Pera.

"Este unul dintre cele mai importante meciuri ale sezonului, toate îl așteptăm cu nerăbdare. Am înțeles, mai ales după meciul din Liga Națională, că trebuie să fim mult mai prezente, concentrate și să nu ne gândim că avem avantaj. Meciul pleacă de la 0-0 și trebuie să ne luptăm din primul minut până în ultimul" 
Carmen Martin, extremă dreapta CSM București

"E o diferență foarte mare, e greu să te gândești că poți remonta nouă goluri, dar vom merge să jucăm la București pentru a demonstra că nu asta e diferența dintre cele două echipe. Trebuie să fim mai concentrate, să greșim mai puțin, Numai așa avem șansă să câștigăm cu CSM București" 
Asma Elghaoui, pivot SCM Rm. Vâlcea

6-4 e acum scorulîn întâlnirile directe dintre cele două echipe în favoarea bucureștencelor

Programul "optimilor" și rezultatele din tur

M1sâmbătă, ora 17:00Gyor-Bietigheimîn tur: 37-20
M2duminică, ora 15:00Rotov Don-Podravka Koprivnicaîn tur: 29-20
M3sâmbătă, ora 17:00ȚSKA Moscova-Krim Ljubljanaîn tur: 20-25
M4 Metz-Borussia Dortmund* 
M5duminică, ora 15:00Brest Bretagne-Team Esbjergîn tur: 33-27
M6sâmbătă, ora 17:00CSM București-SCM Rm. Vâlceaîn tur: 33-24
M7duminică, ora 17:00Odense HC-Vipers Kristiansanîn tur: 36-35
M8sâmbătă, ora 19:00FTC Budapesta-Buducnost Podgoricaîn tur: 19-22

* partidele au fost anulate. EHF va lua o decizie

Programul meciurilor din sferturile de finală

M8M1
M7M2
M6M3
M5M4

Surpriza sezonului în Liga Florilor! CSM București, pas greșit în campionat cu ultima clasată

SCM Rm. Vâlcea a învins greu Măgura Cisnădie, Craiova a făcut surpriza cu Dunărea Brăila!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează