SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREȘTI

Surpriza sezonului în Liga Florilor! CSM București, pas greșit în campionat cu ultima clasată

Omoregie a fost principala marcatoare a CSM-ului FOTO sportpictures.eu
Omoregie a fost principala marcatoare a CSM-ului FOTO sportpictures.eu

Articol de - Publicat marti, 09 martie 2021 15:15 / Actualizat marti, 09 martie 2021 15:35

După ce s-a distrat cu Vâlcea, 33-24 în Liga Campionilor, CSM București nu a reușit să învingă ultima clasată, U Cluj Napoca, în campionat. A salvat un punct in-extremis în condițiile în care Denisa Dedu a fost cea mai bună jucătoare de la CSM cu 13 parade salvatoare.

Cea mai mare surpriză a campionatului Ligii Florilor s-a produs marți, la Rm. Vâlcea, în etapa a 12-a a Ligii Florilor. După ce Neagu și compania câștigaseră sâmbătă, în aceeași sală, 33-24 cu SCM Rm. Vâlcea, în optimile Ligii Campionilor, marți nu au putut să învingă Universitatea Cluj.

Jucătoarele de la CSM Bucureșt și-au privit adversarele de sus

CSM a făcut deplasarea în ziua meciului, iar antrenorul Adi Vasile le-a lăsat pe bancă pe cele mai bune jucătoare din meciul de Liga Campionilor: Cristina Neagu și Jelena Grubisici. În plus, o altă handbalistă de bază, interul dreapta Barbara Lazovici a rămas la București. Nici Laura Moisă nu a jucat nicio secundă, iar Gabi Perianu, revenită după perioada de izolare, a privit meciul din tribună.

În aceste condiții, CSM a jucat cu Dedu în poartă, cu Pintea, cu Carmen Martin, Cvijici, Smeets, Klikovac, Dembele. Numai că jocul echipei nu a mai fost același. Clujul a condus toată prima repriză și a avut avantaj la pauză: 15-14. În repriza a doua lucrurile păreau că revin la normal. 

CSM a întors și s-a desprins la 23-20. Finalul a fost însă foarte palpitant. Clujencele nu au cedat, au crezut în șansa lor și au luptat până la final. Au fost chiar foarte aproape de victorie, dar până la urmă CSM a reușit să câștige un punct!

„Noi credeam că putem face egal cu CSM. Încercăm să dăm totul pe teren, să scoatem maximum din fiecare meci. Am pierdut câteva partide la începutul sezonului și acum încercăm să recuperăm”, a declarat Diana Lazăr, interul stânga al Clujului. Câțiva oficiali ai echipei din Vâlcea, când au auzit că CSM a făcut egal, glumeau și le-au spus clujencelor să meargă tot ele sâmbătă, la București, pentru returul din optimile Ligii. ”Mergem, în acest moment, la cum ne simțim, atât pot spune, că nu ne e frică”, a spus râzând și Diana Lazăr.

Adi Vasile: „Nu avem nicio scuză. Toți suntem vinovați!”

- Adi Vasile, surpriza campionatului. Din păcate pentru voi una negativă!
- Este unul dintre meciurile care ne lasă un gust foarte amar. E clar că începând cu mine și terminând cu ultima jucătoare. am avut mult prea puține momente bune și sportul te pedepsește. E clar că azi nu ne-am ridicat la numele și valoarea pe care le avem. 

- Îți reproșezi faptul că nu ai jucat cu toate titularele? 
- Când nu câștigi meciul, te gândești și la aceste lucruri. Dar în final, ar fi trebuit să avem valoarea să câștigăm împotriva Clujului, cu tot respectul pentru ele, și fără câteva titulare. 

- Le va trezi acest „duș rece” împotriva returului cu Vâlcea, pentru că și acolo poate se cred calificate? 
- CSM are prea multă valoare și experiență ca să nu înțeleagă cât de periculos poate să fie sportul atunci când ai zile proaste și când nu ești acolo cu absolut tot. Egourile noastre sunt rănite în momentul de față! 

- CSM are multe puncte avans. Dar ar putea conta semieșecul ăsta la final? 
- E un an cu o pandemie care ne schimbă viața câteodată de la o săptămână la alta. Nimic nu este terminat până la finalul competiției. Trebuie să fim foarte concentrați, eu sper să nu fie importante la final.

Citește mai multe știri din handbal:

Povestea secundului de la SCM Rm. Vâlcea, Goran Kurtes, fratele fostului antrenor de la HCM Constanța, decedat în 2010

Cronica meciului SCM Rm. Vâlcea - CSM București 24-33. CSM cu mult peste Vâlcea: calitatea jucătoarelor face diferența » Vâlcea, ca un boxer numărat în picioare!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
ceaiuri
ceaiuri  •  09 Martie 2021, 18:36

daca Dedu a fost cea mai buna...iar Pera e inca antrenor,nu mai conteaza cine antreneaza csm-ul....

Vezi toate comentariile (1)
Comentează