SPORTURI  »  HANDBAL  »  SCM RM. VÂLCEA - CSM BUCUREȘTI 24-33

Cronica meciului SCM Rm. Vâlcea - CSM București 24-33. CSM cu mult peste Vâlcea: calitatea jucătoarelor face diferența » Vâlcea, ca un boxer numărat în picioare!

Cronica meciului SCM Rm. Vâlcea - CSM București 24-33 +49   FOTO
Cronica meciului SCM Rm. Vâlcea - CSM București 24-33

Articol de , - Publicat sambata, 06 martie 2021 20:00 / Actualizat duminica, 07 martie 2021 12:47

CSM București se poate considera calificată în sferturi după meciul tur. A reușit cea mai categorică victorie împotriva rivalei din Vâlcea în ultimii patru ani

Duelul sută la sută românesc din "optimile" Ligii Campionilor a fost tranșat la pas de CSM București. "Tigroaicele" erau cotate cu prima șansă la calificare, dar nimeni nu se aștepta la diferența de 9 goluri de la final. În nicio tabără!

Cele două echipe se întâlniseră acum 10 zile în meciul de campionat, la Sf. Gheorghe. Și atunci și acum, Vâlcea a început mai bine, a condus în primele 20 de minute, dar doar atât! Și similitudinile continuă în ceea ce privește poarta "tigroaicelor". Croata Jelena Grubisici a fost de nebătut. A făcut minuni mai ales la mingile față în față cu adversarul!

CSM a trecut în avantaj din minutul 21, 10-9, a intrat cu aceeași diferență în pauză, 13-12. Dar lucrurile aveau să se înrăutățească dramatic pentru Vâlcea în partea a doua. Startul modest de joc a permis echipei lui Adi Vasile să se desprindă rapid la trei-patru goluri. În jocul vâlcencelor a apărut și mai mult precipitarea, criza de idei, frustrarea.

CSM a jucat aproape fără greșeală cu linia de 9 metri. Cristina Neagu și Brabara Lazovici au marcat împreună 20 de goluri! Slovena de pe interul dreapta a ratat o singură minge! De partea cealaltă, la Vâlcea, a fost dezastru. Minevksja un gol din 7 aruncări, Mireya Gonzalez 4 din 10. Doar centrul Kristina Liscevici ce a fost o minte mai clară, 7 din 10 goluri!

FOTO: Marius Ionescu
FOTO: Marius Ionescu
FOTO: Marius Ionescu
FOTO: Marius Ionescu
FOTO: Marius Ionescu
+45 FOTO

Batinovici o minge din 15, Ciucă 0 din 6!

Poarta CSM-ului a terminat meciul cu un procentaj de aproape 40%, Grubisici având însă 41%. La Vâlcea însă, Batinovici, portarul titular, a apărat o singură minge în aproape 30 de minute jucate, procentaj 6 la sută! Diana Ciucă a scos doar mingea din poartă, primind 6 goluri. Daciana Hosu a fost singura care a avut un procentaj mai bun, 6 mingi din 19 aruncări!

E clar că CSM București are jucătoare de o valoare net superioraă decât rivala din Vâlcea. Ce e surprinzător însă e faptul că la oltence a dispărut și acea dăruire și determinare cu care au câștigat, în trecut, atâtea partide.

Dacă Irina Glibko, o jucătoare care vine după patru luni de pauză, este peste interii titulari, atunci sunt multe semne de întrebare legate de multe handbaliste din lotul vâlcean.

Pe final, Vâlcea a fost asemeni unui boxer numărat în picioare. CSM a simțit mirosul de "sânge" și a vrut să-și asigure o diferență cât mai mare pentru retur. A marcat trei goluri în ultimele 90 de secunde și a câștigat clar 33-24.

Suspansul legat de retur s-a terminat, iar CSM poate spune în momentul de față că e clar cea mai bună echipă din România.

SCM Rm. Vâlcea 24 Liscevici 7, Florica 5, Gonzalez 4, Glibko 3, Lopez 2, Aardahl 1, Elghaoui 1, Minevskaja 1. 
Antrenor: Florentin Pera 
CSM București 33 Neagu 13, Lazovici 7, C, Martin 4, Dembele 4, Moisă 2, Cvijici 1, Omoregie 1, Pintea 1. 
Antrenor: Adrian Vasile

Adi Vasile, după victoria lui CSM București cu SCM Rm. Vâlcea: „Puteam doar să visăm la un asemenea scor” + declarație tare despre Neagu

Cristina Neagu, MVP-ul meciului: „Vâlcea a fost arogantă cu noi”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
ceaiuri
ceaiuri  •  07 Martie 2021, 13:18

Pera veriga slaba...trebuia schimbat de mult

tramadol
tramadol  •  07 Martie 2021, 09:24

"Tigroaicele" erau cotate cu prima șansă la calificare, dar nimeni nu se aștepta la diferența de 8 goluri de la final. În nicio tabără! Numai că diferența dintre 33 și 24 este 9.

263021965350831
Mol Luka  •  06 Martie 2021, 23:02

Baaa la ce bani cistigati trebuia sa.mancati pamintu!!!!Sa vedwm cu ce demisii se lasa!!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează