SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

CSM București și Rapid, pregătite pentru „sferturi” » Adi Vasile: „Un singur gând: să câștigăm ambele partide!” + Kim Rasmussen: „Suntem motivați și entuziasmați”

Crina Pintea (CSM) și Orlane Kanor (Rapid) sunt gata de „sferturi” Foto Imago
Crina Pintea (CSM) și Orlane Kanor (Rapid) sunt gata de „sferturi” Foto Imago

Articol de - Publicat vineri, 28 aprilie 2023 18:38 / Actualizat vineri, 28 aprilie 2023 19:06

CSM București și Rapid dispută duminică manșa tur a sferturilor de finală, întâlnind două echipe nordice, pe Esbjerg, respectiv Vipers în drumul spre faza finală a competiției

CSM București este la 120 de minute de turneul final de la Budapesta, acolo unde nu s-a mai calificat din 2018. Pentru meciul tur din Danemarca, antrenorul Adrian Vasile are la dispoziție tot lotul, mai puțin extrema stângă Alexandra Dindiligan, aflată în recuperare după accidentare.

Adrian Vasile: ”Vor fi două meciuri cu multă calitate”

CSM vs Esbjerg a devenit deja un clasic în Liga Campionilor. Cele două formații s-au întâlnit din 2017 de 10 ori, în fiecare an, mai puțin în 2018. CSM a obținut 5 victorii, Esbjerg 3 și 2 partide s-au terminat la egalitate.

În sezonul trecut cele două forțe europene s-au bătut tot în "sferturi", iar danezele s-au calificat în F4, datorită unui singur gol în plus la scorul general, 53-52. Antrenorul Adi Vasile știe că în dubla cu Esbjerg se va juca un handbal total pe durata celor două confruntări.

CSM București și Rapid, pregătite pentru „sferturi” » Adi Vasile: „Un singur gând: să câștigăm ambele partide!” + Kim Rasmussen: „Suntem motivați și entuziasmați”
Cristina Neagu a înscris 105 goluri în actuala ediție a Ligii Foto Imago

„Vor fi două meciuri cu multă calitate în joc, avem un singur gând: să câștigăm ambele partide și să ne calificăm în Final Four. Sunt convins că așa gândesc și cei de la Esbjerg. 

Nu ne mai putem surprinde cu nimic, dar trebuie să ne punem în practică punctele noastre forte și să atenuăm cât putem de mult din valoarea adversarului. Trebuie să fim foarte eficienți, pentru că va fi o dublă cu handbal total", a declarat Vasile.

Pentru coordonatoarea Grace Zaadi nu contează că meciul tur cu Esbjerg este în deplasare și că danezele sunt favorite la casele de pariuri cu o cotă de 1.50, față de 3.25 cât are CSM-ul la victorie. Superstarul francez vrea ca formația sa să câștige ambele partide pentru a se califica în Final Four.

Grace Zaadi: „Trebuie să învingem în ambele partide”

Pentru mine nu contează unde joc, acasă sau în deplasare, eu vreau să câștig. Nu putem spune că putem pierde la 2-3 goluri și apoi recuperăm săptămâna viitoare acasă. Ne concentrăm 100% pe primul meci, care trebuie câștigat. Trebuie să învingem în ambele partide cu Esbjerg", a spus Zaadi.

Esbjerg a pierdut ultimul meci în 11 februarie, 28-29 la Gyor, partidă în care handbalistele lui Martin Ambros au fost deseori ajutate de arbitri. De la acea întâlnire, echipa daneză a obținut 13 victorii consecutive în campionat, ultima, 30-21, marți la Ikast. 

Formația pregătită de Jesper Jensen are una dintre cele mai bune linii de 9 metri din lume, formată din Breistol, Reistad și Mork sau Tranborg.

Centrul Henny Reistad este considerată de specialiști la 24 de ani cea mai bună handbalistă din lume și în acest sezon este lider în clasamentul golgheterelor cu 121 de goluri, urmată de Cristina Neagu cu 105. Danezele au al doilea cel mai bun atac din competiție cu o medie a golurilor de 31,8.

Esbjerg s-a calificat în "sferturile" Ligii Campionilor după ce a învins-o în play off pe Brest cu 55-49, scorul la general, danezele câștigând ambele manșe la câte 3 goluri diferență.

Rapid contra Vipers, cel mai greu adversar

Surpriza competiției în acest sezon, campioana României, Rapid, are cel mai greu adversar din "sferturile" Ligii Campionilor, chiar pe deținătoarea trofeului, Vipers. Rapid este neînvinsă pe teren propriu în Liga Campionilor și alături de cei peste 5.000 de fani va încerca s-o doboare și pe Vipers.

Debutantă în Liga Campionilor, Rapid a jucat în acest sezon european ca și cum ar fi o prezență constantă în competiție. De neatins pe teren propriu, Rapid a trecut în „sferturile" Ligii Campionilor de Krim, echipă cu istoric european bogat. Rapid este și ea la 120 de minute de semifinale și trebuie să treacă în dubla manșă de Vipers, care este însă mare favorită la calificare.

Kim Rasmussen: „Avem calitate, ne cunoaștem valoarea”

Suntem foarte pregătiți, motivați și entuziasmați să jucăm primele sferturi de finală din istoria Rapidului. Ne confruntăm cu câștigătoarea ultimelor două ediții ale EHFCL, Vipers, care are o bază foarte solidă, este echipa cu unele dintre cele mai bune jucătoare din lume, care pot câștiga singure multe meciuri. 

Și noi avem calitate, ne cunoaștem valoarea și dacă jucăm la cel mai bun nivel, putem învinge orice echipă. Vrem să trecem de "sferturi", suntem pregătiți, credem în noi și vom lupta până la capăt", a declarat antrenorul Kim Rasmunssen.

Tehnicianul danez are la dispoziție tot lotul pentru manșa tur cu Vipers, iar în sală vor fi peste 5.000 de suporteri.

„Va fi un joc foarte greu. Vipers are foarte multe jucătoare de clasă mondială, dar suntem pregătite să luptăm. Este visul nostru de a fi în EHF F4. 

Cred în echipa mea, știu că dacă vom juca împreună și vom fi una pentru cealaltă pe teren, se poate întâmpla orice. Abia aștept să văd Sala Polivalentă plină pentru ultima oară în acest sezon", a spus extrema maghiară a Rapidului, Dorina Korsos.

CSM București și Rapid, pregătite pentru „sferturi” » Adi Vasile: „Un singur gând: să câștigăm ambele partide!” + Kim Rasmussen: „Suntem motivați și entuziasmați”
Bucuria rapidistelor după calificarea în „sferturi” Foto Imago

Campioana Norvegiei, Vipers, a câștigat ultimele două ediții ale Ligii Campionilor, specialiștii spunând că totul se datorează celebrului antrenor Ole Gustav Gjekstad, care din vară va pleca la Odense.

Vipers este neînvinsă din 18 decembrie anul trecut, când a pierdut în Polivalentă cu CSM București, 24-27. După acel meci, echipa nordică a câștigat 23 de partide, ultima, duminica trecută, 28-26 la Byasen, în campionatul național. 

Se bazează pe o linie de 9 metri fabuloasă, fomată din Jerabkova, Roberts și Vyakhireva, iar la 6 metri pe Naes și Knedlikova în extreme, iar în pivot pe Jezic sau Tchaptchet. Poarta este asigurată de celebra Katrine Lunde, care la 43 de ani apără fenomenal. Din lotul lui Vipers va lipsi pivotul croat Debelic, care a anunțat luna trecută că este însărcinată.

La casele de pariuri Vipers este favorită cu 1.60 cotă la victorie, față de 2.88 cota Rapidului.

Citește și: 

Jucătoarea venită la Rapid din Angola e îndrăgostită de România: „A doua casă pentru mine!” + Vrea miracolul cu Vipers: „Apărarea va fi cheia meciului”
RAPID
Jucătoarea venită la Rapid din Angola e îndrăgostită de România: „A doua casă pentru mine!” + Vrea miracolul cu Vipers: „Apărarea va fi cheia meciului”
Charles Leclerc, cel mai rapid în Azerbaidjan » Va pleca primul duminică + Program special pentru sâmbătă: o nouă sesiune calificări și cursă de sprint
MP din Azerbaidjan
Charles Leclerc, cel mai rapid în Azerbaidjan » Va pleca primul duminică + Program special pentru sâmbătă: o nouă sesiune calificări și cursă de sprint

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (6)
Hugo
Hugo  •  29 Aprilie 2023, 18:20

Nu se califica niciuna.Puteam avea o echipa în Final 4 dar CSM a făcut o românească și a pierdut primul loc în grupa în ultima etapa.

calugarul.avacum.de.la.varatec
calugarul.avacum.de.la.varatec  •  29 Aprilie 2023, 14:14

In acest moment imi plac Rasmussen si CSM, ca lot! Cred ca sunt atuurile noastre in acest moment! Din pacate arbitrajele ne sunt mereu potrivnice in momentele cheie! Galeria Rapidului este un atu in plus, dar nu joaca ea! Ca si la Dinamo, cu galeriile am impresionat Europa, dar jucatorii/jucatoarele de valoare reala sunt singurele argumente ca sa ajungi in Final Four! Mult succes!

MarianRapid1982
MarianRapid1982  •  28 Aprilie 2023, 23:54
Postat de komosikus pe 28 Aprilie 2023, 21:03

Simt ca Rapiduletzul se califica! Face un meci mare acasa.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close