SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA NAȚIONALĂ

CSM București și SCM Rm. Vâlcea, o nouă încleștare! Dar doar ele? 4 antrenori despre cine mai intră în lupta la titlu în handbalul feminin

CSM București - SCM Rm. Vâlcea
CSM București - SCM Rm. Vâlcea

Articol de - Publicat miercuri, 07 august 2019 13:04

Patru antrenori importanți din Liga Națională cred că și în acest sezon, duelul CSM București-SCM Rm. Vâlcea va decide campioana României la handbal feminin, deși s-au întărit multe alte echipe.

Sezonul trecut, SCM Rm. Vâlcea a câștigat titlul de campioană a României, contabilizând doar două înfrângeri în Liga Națională, ultima venită în runda finală, la Bistrița, când totul era stabilit.

CSM București a terminat campionatul tot cu două înfrângeri, titlul decizându-se în urma rezultatelor directe dintre cele două „mari”.

Ce se va întâmpla în actualul sezon, unul care va debuta pe 31 august și care este văzut de toată lumea ca fiind mult mai echilibrat, cu posibile surprize. Gheorghe Tadici (HC Zalău), Bogdan Burcea (SCM Craiova), Aurelian Roșca (Dunărea Brăila) și Ion Crăciun (Corona Brașov), dau verdictul în ceea ce privește lupta la titlu. Pe cine văd favorită și care sunt atuurile fiecăreia dintre formații.

Gheorghe Tadici: „Va fi tot între ele, dar vor avea meciuri mai grele!”

Tehnicianul de la HC Zalău nu vede o a treia echipă care să poată face față duelului cu CSM și Vâlcea.

„În mod cert tot una dintre cele două va fi campioană. Sun echipe gen Buzău, Bistrița, Brăila, Brașov, Craiova care le pot încurca. Cine scaote mai multe puncte de la formațiile amintite, are șanse mai mari să se impună”, crede Tadici.

Tehnicianul Zalăului vede CSM cu un pas înainte, datorită lotului de jucătoare. „Ca lot, CSM mi se pare echipa cea mai bună. Dar va depinde de mulți factori. Anul trecut s-au accidentat câteva și s-a cunoscut imediat, deși nu ar fi trebuit, pentru că au un lot 18 vedete, toate plătite regește”, a declarat Tadici, care va juca în prima etapă chiar cu CSM București, pe teren propriu.

Bogdan Burcea: „Este o provocare să le batem!”

Tehnicianul care în 2018 câștiga cu Craiova Cupa EHF, nu crede nici el că Bistrița, Brașov sau echipa sa vor putea intra în lupta la titlu.

„Tot CSM și Vâlcea vor fi în față, primele două locuri sunt conturate. Lotul CSM-ului este cel mai puternic din ultimii ani, fără doar și poate, iar Vâlcea, la fel, echipă redutabilă, organizată de sus până jos din toate punctele de vedere. Eu zic că e foarte greu pentru o a treia echipă să apară între ele”, spune Bogdan Burcea.

„Va fi însă o provocare pentru toți să le batem pe cele două. Poate îi prindem și noi într-o zi mai nefastă, iar noi celelalte, să jucăm excelent, și atunci șansele cresc”, crede Burcea.

Aurelian Roșca: „E diferență de loturi!”

Tehnicianul Dunării Brăila va începe noua ediție de campionat pe terenul campioanei. Aurelian Roșca a fost prezent week-endul trecut în tribună la turneul de la Vâlcea, urmărind jocul formației pregătite de Florentin Pera.

„Și în acest sezon, cu siguranță, lupta la titlu va fi tot între Vâlcea și CSM București. Nu cred că celelalte se pot implica în duelul la titlu, deocamdată. Loturile cele mai puternice sunt la București și la Vâlcea și asta va conta”, spune cel care, în carieră, a antrenat și la Vâlcea și la CSM București.

Ion Crăciun: „Eu cred în surprize!”

Corona Brașov cu Ion Crăciun pe banca tehnică a învins campioana SCM Rm. Vâlcvea în turneul amical de la Rm. Vâlcea, 28-25. Asta i-a dat încredere și curaj tehnicianului de sub Tâmpa care crede că echipa sa ar putea crea noi surprize și în campionat.

S-ar putea să mai apară vreo echipă, chiar două, care să țină pasul cu Vâlcea și CSM București. Depinde foarte multe de start, de cum vor începe formațiile ccampionatul. Dacă te mobilizezi la început și legi victoriile, ai prins curaj. Eu mă gândesc și la Brașov, avem o echipă tânără, care poate da calculele peste cap, sper doar să nu mai avem fluctuațiile mari. La noi, lipsa de experiență se simte”, a declarat Ion Crăciun.

VEZI ȘI:

Gloria Bistrița, prima victorie în Coreea de Sud

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
rivaldinho
rivaldinho  •  07 August 2019, 18:52

E un campionat foarte bun anul acesta, Corona Brasov si Magura Cisnadie s-au intarit fantastic. De asemeni si Braila. Bistrita iar e buna. Nu le vad bine pe Craiova si Zalau.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează