SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

Opinie Un stres de 4 milioane de euro » Costi Prună, opinie după egalul rușinos înregistrat de CSM București cu Debrecen

Adrian Vasile nervos după meci Foto Cristi Preda +10   FOTO
Adrian Vasile nervos după meci Foto Cristi Preda

Articol de - Publicat duminica, 12 noiembrie 2023 15:11 / Actualizat duminica, 12 noiembrie 2023 16:13

CSM București a încheiat la egalitate meciul cu Debrecen din etapa a 7-a a Ligii Campionilor, arătând un handbal incoerent, plin de erori. Antrenorul Adrian Vasile a găsit o explicație: stresul. Un stres cu multe nuanțe însă, nu toate fiind în favoarea campioanei României.

„Jucătoarele sunt stresate când joacă în Liga Campionilor, pe teren propriu”, a declarat după partida dintre CSM București și Debrecen antrenorul bucureștencelor, Adrian Vasile.

Stresul și scuzele fără acoperire

Chiar domnia sa a arătat că este foarte stresat încă din minutul 4 când a luat timeout și și-a certat jucătoarele pentru că nu jucau ce s-a pregătit. Cu siguranță, presiunea este imensă pe umerii tânărului antrenor bucureștean după ce 4.000 de suporteri i-au cerut demisia la meciul pierdut cu Brest din urmă cu două etape și apoi a fost băgat în ședință de conducerea clubului.

Unii oameni din conducerea clubului încercau să scuze prestația lamentabilă a CSM-ului cu Debrecen prin faptul că au lipsit cele 3 jucătoare: Zaadi, Omoregie și Ingstad, dar contextul a fost puțin eludat.

+6 FOTO

Debrecen este a treia echipă a Ungariei ca valoare în competiție, a fost invitată de EHF în Liga Campionilor, are buget de aproximativ 1,7 milioane de euro și nu oferă salarii mai mari de 6.000 de euro, iar cea mai experimentată jucătoare, Dora Hornyak, 31 de ani, câștigătoarea Ligii Campionilor de două ori cu Gyor, nu a jucat în meciul de la București, terminat la egalitate, 29-29.

Stresul proporțional cu bugetul

Toate aceste date sugerează că Debrecen este o echipă mică și fără pretenții europene față de CSM București, care are buget de aproximativ 4 milioane de euro și salarii nete de 10,14, 15 și 21 de mii de euro.

Probabil campioana României nu se consideră o echipă mare din moment ce a condus-o pe Debrecen cu 20-15 și apoi era să piardă partida chiar în finalul ei, dar a sperat că poate obține victoria la ultima fază, acolo unde marile formații nu ajung să se chinuie cu adversari inferiori valoric.

Stresul și greșelile din meci

Cum a arătat pe teren stresul jucătoarelor de la CSM, invocat de antrenorul Adrian Vasile? 14 erori neforțate, 11 greșeli tehnice și doar 29 de goluri din 46 de aruncări la poartă. Și probabil cea mai mare problemă în atacul CSM-ului, ritmul de pasare, care este extrem de lent și niciodată jucând astfel nu poți să te bați cu Gyor, Esberg, Vipers sau Metz.

Și, din păcate, echipa juca la fel și cu Zaadi la coordonare, deci este o problemă de pregătire. Oamenii din handbal spun că CSM se exprimă lent în atacul pozițional deoarece Cristina Neagu nu poate juca altfel.

Un stres de 4 milioane de euro » Costi Prună, opinie după egalul rușinos înregistrat de CSM București cu Debrecen
Cristina Neagu și Adrian Vasile în timpul meciului Foto Cristi Preda

Stresul a continuat și după terminarea partidei, când Adrian Vasile și-a strâns jucătoarele și le-a reproșat rezultatul negativ cu Debrecen prin faptul că nu au avut determinare în apărare și au fost relaxate.

Stresul, nervii și asumarea

Stresul nu a rămas în incinta sălii , ci l-a dominat pe Adrian Vasile în drumul spre vestiare, când acesta, probabil rămas cu imaginea de la ultima fază cu pasa dată de Neagu în gleznele Monikăi Kobylinska, a făcut o gaură în perete cu un pet de apă.

La interviul de după meci, Adrian Vasile a recunoscut că nu se simte foarte bine din cauza egalului cu Debrecen, dar oamenii din conducerea clubului i-au arătat că sunt alături de el, însoțindu-l la zona mixtă, pentru a fi siguri de ceea ce declară.

Conform raportului oficial al partidei, la meciul dintre CSM București și Debrecen au asistat doar 2.500 de spectatori, suporterii fiind de fapt unitatea de măsură reală care arată, fără stres, că aceștia vor altceva la campioana României.

Un stres de 4 milioane de euro » Costi Prună, opinie după egalul rușinos înregistrat de CSM București cu Debrecen
Adrian Vasile și tăblița cu scheme Foto Cristi Preda

Un spectator mai hâtru spunea în tribune că un medic ar rămâne fără pacienți dacă ar performa precum jucătoarele de la CSM București.

Stresul, dacă nu este tratat, poate determina uneori îmbolnăviri grave, spune definiția acestei probleme de sănătate. Sâmbătă urmează returul din Ungaria cu Debrecen. Care va fi rețeta de data aceasta?

Citește și: 

Adi Vasile vorbește despre karma și oboseală după egalul rușinos cu Debrecen: „Toate mingile sar la adversar”
CSM BUCUREȘTI - DEBRECEN 29-29
Adi Vasile vorbește despre karma și oboseală după egalul rușinos cu Debrecen: „Toate mingile sar la adversar”
Adi Vasile, un car de nervi după rezultatul rușinos din Ligă. A lăsat „urme” în Polivalentă!
CSM BUCUREȘTI - DEBRECEN 29-29
Adi Vasile, un car de nervi după rezultatul rușinos din Ligă. A lăsat „urme” în Polivalentă!

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (14)
AdrianUCV1948
AdrianUCV1948  •  16 Noiembrie 2023, 17:10
Postat de ionelvancea74 pe 12 Noiembrie 2023, 18:24

CSM, calificări în Final4 fără Neagu: 3 din 3 ani. Cu Neagu: 0 din 4 ani. Matematicile "vorbește".

Handbalul e mai complicat de atat si nu il intelege oricine, spre exemplu, Neagu a fost cu CSM in F4 in 2018....

AdrianUCV1948
AdrianUCV1948  •  16 Noiembrie 2023, 17:06
Postat de Adrianand pe 12 Noiembrie 2023, 17:33

chiar nu înțeleg de ce nu se desființează aceasta echipa făcută la epubreta.. e o rușine, vin strainele sa câștige bani mulți cum se duceau fotbaliștii români eșuati la terek groznîi. Cât despre Neagu, iese urat din scenă, iar faptul ca are probleme în relația cu iubita ei, se reflecta în joc.

Ce inseamna "echipa facuta la eprubeta"?

ceaiuri
ceaiuri  •  13 Noiembrie 2023, 17:17

daca C.P. scrie un asa articol se poate sa se "mute"la alt sport(poate era bine sa mai astepte o saptamana)dar echipa joaca ce stie(interesele sunt altele, banii ce ajung la politic,e un primar ce primeste jumatate din ce "investeste "primaria,nu ai cum lasa din mana gaina cu oua din aur)sa ai o liga profesionista cu bani de la stat nu e bine(e un postac de servici,ce viseaza cai verzi pe pereti..cluburi cu mai mare fiinantare dar poate tarile au si un PIB de cateva ori mai mare,nemtoaicele scot bani din membrii cotizanti si alte activitati,francezii nu accepta decat 25% de la stat...mai ales pt tineret si juniori,restul de la sponsori)federatia nu a venit cu solutii(nici legea Novak nu e respectata)si daca au un mondial de..turiste,nu mai primesc bani de la MTS. ,multi bani publici pt acest sport(jumatate jucatoare straine)iar rezultatele se lasa asteptate

Vezi toate comentariile (14)
Comentează